به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری اصوات العراق، در این بیانیه آمده است: امضای توافقنامه امنیتی از لحاظ شرعی حرام و باطل است و ملت عراق را به چیزی ملزم نمی کند.
در بخش دیگر بیانیه گفته شده است: امضای توافقنامه امنیتی توسط سیاستمداران دولت کنونی عراق اعم از شورای اجرایی یا پارلمان به معنای نادیده گرفتن منافع عمومی ملت عراق و عدم احترام به اراده و خواست آنها است و در نتیجه امضای چنین توافقنامه ای خیانت به خدا، پیامبر (ص) و مسلمانان به شمار می رود.
در ادامه بیانیه آمده است: توافقنامه امنیتی مبتنی بر امتیازدهی دولت و ملت عراق به دشمن اشغالگر آمریکایی و هم پیمانان آن است و این امتیازات در تمامی محورهای سیاسی، دیپلماتیک، فرهنگی، اقتصادی و امنیتی خواهد بود. این توافقنامه همچنین در بردارنده ائتلاف نظامی با دولت اشغالگر و غیر مسلمان است. در نتیجه چنین توافقنامه ای از ابتدا باطل و از لحاظ شرعی حرام است زیرا در اسلام ائتلاف مسلمانان با غیر مسلمانان در حال جنگ با اهل اسلام هرگز جایز نیست.
نوری المالکی و بوش ماه نوامبر سال 2007 پایه و اساس توافقنامه همکاری و دوستی طولانی مدت بین دو کشور را که شامل سه محور سیاسی، اقتصادی و امنیتی می شود، به امضا رساندند.
مراجع دینی، مردم و بیشتر گروههای سیاسی و نمایندگان ملت عراق با امضای توافقنامه امنیتی با آمریکا مخالف هستند؛ این توافقنامه به آمریکایی ها، حقوق کنسولی (معروف به کاپیتولاسیون) می دهد و زمینه احداث پایگاههای نظامی دائمی را برای آنها فراهم می کند.
نظر شما