به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد، دبیرکل این سازمان در پیامی به مناسبت روز بین المللی ریشه کنی فقر (17 اکتبر 2008 برابر با 26 مهرماه 1387) ضمن اشاره به این واقعیت که فقر بدون احترام لازم نسبت به حقوق بشر ریشه کن نمی شود گفت: در روز بین المللی ریشه کنی فقر اجازه دهید منزلت ذاتی و حقوق برابر تمامی اعضای خانواده بشری را تضمین کنیم و برای داشتن دنیایی رها از فقر و بی عدالتی بکوشیم.
وی در پیام خود آورده است: موضوع روز بین المللی ریشه کنی فقر "حقوق بشر و منزلت مردمی که در فقر به سر می برند" انتشار اعلامیه جهانی حقوق بشر در 60 سال پیش را به یاد می آورد. اعلامیه تصریح می کند که "هر کس حق برخورداری از زندگی با معیاری های مناسب سلامتی و بهزیستی برای خود و خانواده اش را داراست".
در ادامه این پیام آمده است: پس از گذشت 60 سال، صدها میلیون نفر هنوز از حقوق اولیه خود مانند غذا، مسکن، آموزش، و شرایط کار آبرومند بی بهره اند. آنانی که به اجبار در فقر به سر می برند معمولا با محرومیت اجتماعی، تبعیض و عدم توانمندی رو به رو هستند. فقر منزلت انسانی را از مستنمندان می رباید.
بان کی مون در بخش دیگری از پیام خود آورده است: تلاش های ما برای ریشه کنی فقر باید توجه کافی به احترام در برابر حقوق بشر و منزلت همگان مبذول دارد. باید از نیازهای مادی اولیه فراتر رود و تبعیض و نابرابری را مورد خطاب قرار دهد. این به معنای حصول اطمینان از این است که تمامی مردم فقیر به منابع مورد نیازشان مانند زمین، سرمایه، دانش و مهارت دسترسی دارند تا بتوانند از فقر رهایی یابند. این به معنای توانمند سازی فقرا است تا بتوانند به گونه ای فعال در تصمیم گیری و سایر فعالیت هایی که مستقیماً بر زندگی آنان تاثیر می گذارد، مشارکت داشته باشند.
در ادامه دبیر کل سازمان ملل تاکید می کند: ابهامات اقتصادی جاری این امر مهم را حتی چالش برانگیزتر و همچنین با اهمیت تر می سازد. افزایش قیمت های مواد غذایی و سوخت، و بحران مالی جهانی، تاثیر پیشرفت حاصله در کاهش فقر و گرسنگی در بسیاری از قسمت های جهان را مورد تهدید قرار می دهند. در حال حاضر تخمین زده می شود 100 میلیون نفر در خطر سقوط به ورطه فقر قرار دارند.
به عقیده بان کی مون، در رویداد سطح بالای سپتامبر گذشته، دولت ها تعهداتشان نسبت به آرمان های توسعه هزاره را مورد تائید مجدد قرار دادند. بسیاری در مورد منابع جدید برای تقویت امنیت غذایی، ریشه کنی بیماری، حصول اطمینان از دسترسی به آب و تاسیسات بهداشتی و اداره بحران مالی التزام دادند. این تعهدات به منزله نیکوکاری نبوده، بلکه وظیفه ای در پی گیری حقوق بشر برای همه است. اگر ما در عهدی که درباره آرمان های توسعه هزاره بسته ایم، قصور کنیم، شرایطی برای بدبختی بیشتر بشر و نا امنی جهانی ایجاد خواهیم کرد.
در پایان این پیام بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد آورده است: فقر بدون احترام لازم نسبت به حقوق بشر ریشه کن نمی شود. در این روز بین المللی ریشه کنی فقر، اجازه دهید منزلت ذاتی و حقوق برابر تمامی اعضای خانواده بشری را تضمین کنیم و برای داشتن دنیایی رها از فقر و بی عدالتی بکوشیم.
نظر شما