۲۶ مهر ۱۳۸۷، ۱۵:۰۸

کنفرانس خبری قالیباف در توکیو

پیشرفت و آرامش ملت ایران مهمتر از ریاست جمهوری من است

پیشرفت و آرامش ملت ایران مهمتر از ریاست جمهوری من است

محمدباقر قالیباف شهردار تهران پیش از ظهر امروز با حضور در دفتر مرکزی خبرنگاران خارجی مقیم ژاپن و طی کنفرانسی خبری به سوالات خبرنگاران رسانه های معتبر دنیا پیرامون مهمترین مسائل ایران و جهان پاسخ گفت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر از توکیو ، در جریان این دیدار شهردار تهران ضمن تشکر از خانم "کاترین مارکینو" رئیس این انجمن با بیان این مطلب که در پاسخ به دعوت رسمی دولت ژاپن در شهر توکیو حضور پیدا کرده خاطرنشان کرد: گمان می کنم ظرفیت های فراوانی برای روابط میان تهران و توکیو وجود دارد و از این منظر می توان برای تعامل گسترده شهروندان دو شهر دور نمای مناسب تری پیش بینی کرد.

وی مواردی همچون نحوه مواجهه با زلزله ، مبارزه با گسترش آلودگی هوا، توسعه شبکه عمومی حمل و نقل و همچنین توسعه ارتباطات در حوزه آی تی را از جمله های فصل های مشترک همکاری شهرهای تهران و توکیو معرفی نمود.

شهردار تهران همچنین با بیان این مطلب که امروز بسیاری از کلان شهرهای دنیا دچار مشکلات مشترکی شده و می بایست با یک تفکر جمعی نسبت به حل آنها قدام کرد، خاطرنشان ساخت : به خصوص در شرایط اقتصادی خاصی که امروز بر دنیا حاکم شده ما باید بیش از پیش مراقب تصمیم گیری ها و اقداماتمان باشیم.

دکتر قالیباف در بخش دیگری از این گفتگو با باین این مطلب که هم اکنون خاورمیانه یکی از تاثیر گذارترین مناطق دنیاست و در مسائل مهم دنیا همچون اقتصاد ، سیاست و امنیت تاثیر گذار است و مشارکت جدی ایران برای کسب آرامش و حرکت در توسعه این منطقه ضروری است ، گفت : ما بارها  علاقه مندی خود را برای حضور در روند پیشرفت و  توسعه نشان داده ایم و من گمان می کنم که حالا باید نگاه کشورهای بزرگ به ایران نیز اصلاح شود. در این صورت است که پیشرفت و توسعه در این منطقه و طبیعتا دردنیا از شتاب بهتری برخوردار خواهد شد . فراموش نکنیم که تمامی ادیان و تمدن های بزرگ تاریخ از خاورمیانه به پا خواسته اند.

وی مشارکت ایران در روند توسعه خاورمیانه را یک فرصت بزرگ توصیف کرد و گفت: باید از این فرصت استفاده کرد و با کنار هم قرار گرفتن تمامی کشورها مشکلات را حل نمود. شهردارتهران در پایان مقدمه سخنان خود ابراز امیدواری کرد که سالهای پایانی دهه اول قرن  21 سالهایی آرام و به دور از خشونت برای بشریت باشد.

در  ادامه این دیدار خبرنگاران رسانه های معتبر دنیا سئوالات خود را مطرح کردند.

نماینده دو خبرگزاری اروپایی در اولین سوال از شهردار تهران پرسید آیا شما کاندیدای انتخابات  دهم ریاست جمهوری می شوید یا خیر ؟ و آیا در صورت برگزیده شدن به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران آیا تغییراتی در روند فعلی حرکت کشورتان صورت خواهید  داد؟

 
مهمتر از اینکه من کاندیدا یا برنده انتخابات ریاست جمهوری شوم یا نه ، این است که  هر کس بیاید باید مسائلی چون اقتصاد، کنترل تورم، آرامش ملت و دیپلماسی فعال را برای پیشرفت ایران سرلوحه کار قرار دهد.
شهردار تهران:
قالیباف در پاسخ به این سوال تصریح کرد: معتقدم دولت آینده باید توجه جدی به مسائل اقتصادی ایران و عزمی بلند برای رشد کشور داشته باشد. ضمن اینکه توجه به ضرورت آرامش جامعه و همچنین رفع برخی مشکلات همچون تورم نیز باید مورد توجه قرار بگیرد. با این وصف قبول دارید که رسیدن به این دستاوردها تابع آرامش در عرصه بین الملل و همچنین داشتن یک دیپلماسی فعال است. بنابراین کسی که چنین مشخصاتی را در سیاست گذاری هایش مورد توجه قرار دهد می تواند رئیس جمهور مناسبی برای ایران در حال پیشرفت باشد. مهمتر از اینکه من کاندیدا یا برنده انتخابات ریاست جمهوری شوم یا نه ، این است که  هر کس بیاید باید چنین مسائلی را مورد توجه ویژه قرار دهد.

دکتر قالیباف همچنین در پاسخ به سئو ال خبرنگار خبرگزاری بلومبرگ در خصوص رابطه ایران با آمریکا و همچنین اختلاف سلیقه هایی که گفته می شود میان وی و دولت نهم وجود دارد ، گفت : به اعتقاد من اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه میان مدیران یک مسئله کاملا طبیعی و عمومی است . همانگونه که در فضای فعلی سیاسی ژاپن نیز میان افراد و تشکل ها اختلاف سلیقه وجود دارد . نمونه دیگر این موضوع را می توانید در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هم رد یابی کنید. اما در خصوص اختلاف سلیقه ای که به گمان شما میان من و مسئولان دولتی وجود دارد تاکید می کنم که به عنوان یک شهروند احترام کامل برای منتخب مردم کشورم قائل هستم و تمام تلاش خود را برای پیشرفت کشورم به کار می گیرم .

وی ادامه داد: اگر نسبت به برخی اقدامات انتقاداتی داشته باشم ، که دارم ، ملاک و معیارم تعهد به همان مواردی است که پیش از این گفته ام. یعنی آرامش ، پیشرفت و توسعه ملت ایران.

شهردار تهران در پاسخ به بخش دیگری از سئوال این خبرنگار پیرامون رابطه ایران و امریکا پس از انتخاب  رئیس جمهور جدید امریکا ، گفت : رابطه با ایران را خود آمریکایی ها خراب کردند. آقای اوباما که از کاندیداهای جدی کسب عنوان ریاست جمهوری ایالات متحده هستند در شعارهایشان تاکید کرده اند که پس از روی کار امدن رابطه میان ایران و آمریکا را اصلاح خواهند کرد. من امیدوارم که این تنها یک ژست سیاسی نباشد و تنها برای رقابت های انتخاباتی کاربرد داشته باشد. تغییر رفتار آمریکا به نفع این کشور است. اما من گمان می کنم که مذاکره در چارچوب منافع دو کشور و به دور از هر گونه اعمال فشار و پیش شرط امکان پذیر است.

رابطه با ایران را خود آمریکایی ها خراب کردند. آقای اوباما در شعارهایش تاکید کرده که این رابطه را اصلاح خواهد کرد. من امیدوارم که این تنها یک ژست سیاسی نباشد. تغییر رفتار آمریکا به نفع این کشور است. 

وی در پاسخ  به سئوال یکی دیگر از رسانه ها پیرامون موضوع  اسرائیل و این که آیا شما معتقد به ضرورت حذف اسرائیل از نقشه دنیا هستید ، گفت : ما پیرو مکتبی متعالی هستیم که تمامی موجودات ، تمامی انسانها و حتی نباتات هم حق زندگی قائل شده است . اما بحث در مورد رژیم غاصب صهیونیستی چیز دیگری است . به هر حال هم اکنون 60 سال است  که عده ای زیادی از ساکنان این منطقه از خانه و کاشانه شان رانده شده و آواره محسوب می شوند.

قالیباف ادامه داد : بنابراین من گمان می کنم که بهترین راه حل برای این موضوع آن است که تمامی اهالی سرزمین های اشغالی ، چه آن ها که در این مناطق ساکن هستند و چه آنهایی که رانده شده اند اعم از مسلمان و مسیحی و یهودی  کنارهم ایستاده و بر اساس دموکراسی نوع حکومت خود را تعیین کنند. به عبارت دیگر اجازه دهیم مردم تصمیم بگیرند که چه آینده ای برای آن سرزمین رقم بخورد.

شهردار تهران در پاسخ به سئوال خبرنگار فیگارو پیرامون روش توزیع قدرت در ایران و این سئوال که آیا واقعا در ایران رئیس جمهور قدرت اجرایی لازم را در اختیار دارد یا خیر؟ گفت : بر اساس قانون اساسی ایران قدرت در سه نهاد مقننه ، مجریه و قضاییه تقسیم شده است و هر کدام از این نهادها مسئولیت اداره امور را بر عهده دارند اما به اعتقاد من قوه مجریه و شخص رئیس جمهور بیشترین توان تصمیم گیری را داشته و معمولا بقیه قوا با وی همکاری و همراهی می کنند .

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار "اسیگاتی وی" پیرامون مجازات اعدام در ایران تاکید کرد: ما قوانینی داریم که منطبق با اصول دین مبین اسلام و همچیین فرهنگ ماست ، قوانینی که بر اساس آن اگر کسی قصد جسارت به جامعه انسانی را داشت و یا به فرد دیگری تعرض کرد باید مجازات شود. این مجازات هم در وهله اول به درخواست دولت نیست بلکه بازماندگان فرد آسیب دیده اجازه دارند که خواهان قصاص متهم شوند. این حق آنهاست. اما جالب است بدانید که ما در بخش های مختلف کشور گروه هایی را برای قانع کردن خانواده آسیب دیده و ترغیب آنها به عفو و بخشش تشکیل داده ایم و از این گروهها حمایت می کنیم.

قالیباف افزود : این  گروه ها هم در پلیس که زمانی مسئولیت آن با من بود و هم در شهرداری وجود دارد. چرا که به هر حال ما اعتقاد داریم لذتی که در عفو و بخشش است در انتقام نیست. اما در خصوص مجازات سنگسار نیز باید تاکید کنیم که این مجازات هم اکنون به دستور رئیس قوه قضائیه ایران متوقف شده و اعمال نمی شود.

به گزارش مهر شهردار تهران در پاسخ به سئوال خبرنگار شبکه "عرب تی وی" در خصوص نتیجه سفر خود به ژاپن تصریح کرد: توافقات قابل توجهی با دولت ژاپن ، وزارت امور خارجه و همچنین شهرداری توکیو برای توسعه زیر ساختهای شهر تهران حاصل شده است که با جدیت در صدد اجرایی کردن آنها خواهم بود.

وی همچنین در پاسخ به سئوال دوم این خبرنگار مبنی بر اینکه گفته می شود جرج بوش مانع از تجاوز نظامی اسرائیل به ایران شده ، گفت: حمله اسرائیل به ایران سخن خنده داری است اما حتی اگر قبول کنیم که واقعیت دارد هم نشان دهنده ریشه خشونت و جنگ افروزی و جنگ طلبی درمنطقه خاورمیانه است.

حمله اسرائیل به ایران سخن خنده داری است اما حتی اگر قبول کنیم که واقعیت دارد هم نشان دهنده ریشه خشونت و جنگ افروزی و جنگ طلبی درمنطقه خاورمیانه است.

شهردار تهران در پاسخ به سئوال یکی دیگر از خبرنگاران مبنی بر نحوه تعامل ایران و عراق و همچنین این شایعه ای که گفته می شود اعضای القاعده در خاک جمهوری اسلامی تردد می کنند ، گفت: رابطه ما با دولت مردمی عراق خوب و روز به روز در حال پیشرفت است که نمونه آن را نیز شما پیش از این دیده اید .ما حاضر شدیم حتی به خاطر مردم عراق با آمریکا سر میز مذاکره بنشینیم . اما در خصوص القاعده باید تاکید کنم که ما آنها را یک خطر جدی برای خودمان ، منطقه و جهان می دانیم و متاسفیم که در حال حاضر برخی قدرتها مشغول معامله و مذاکره با همین گروه انحرافی هستند.

وی در پاسخ به آخرین سئوال مطرح شده پیرامون فعالیتهای هسته ای ایران گفت: ما تحت نظارت آژانس و متعهد به تعهد نامه هایی بین المللی که پیش از این داده ایم ، هستیم . اما در عین حال بسیار نگران رفتار کشورهایی هستیم که هیچ تعهدی به جامعه بین المللی و آژانس نداده اند و حالا مجموعه ای از سلاح های هسته ای را نیز در اختیار دارند . مهمترین نمونه های این کشورها را اتفاقا شما در ژاپن خوب می شناسید!

شهردار تهران تصریح کرد: من اعتقاد دارم که ما باید فعالیت خود را ادامه دهیم اما اعتماد سازی کامل را نیز مد نظر داشته باشیم . ضمن اینکه حضورآژانس را کاملا به رسمیت بشناسیم که شناخته ایم .

کد خبر 766683

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha