تهیهکننده فیلمهای "پارکوی"، "قرمز"، "صورتی" و "گل یخ" ادامه داد: در تبلیغات تلویزیونی باید مخاطب را در نظر گرفت. اگر مخاطب فیلم نوجوانها هستند، زمان تبلیغات باید در ساعتی باشد که این گروه سنی پای تلویزیون هستند و اگر برای خانوادهها برنامه تبلیغاتی داریم، باید تیزرها در ساعت پیک و پربیننده پخش شود.
موسوی افزود: شیوههای جدید تبلیغات در ایران به دلیل برخی مشکلات چندان مرسوم نیست و نمیتوان از اینترنت استفاده کرد چون سرعت آن کند است و دیدن یک آنونس کوتاه چند دقیقه وقت میگیرد. دیدن عکسهای تبلیغاتی یک فیلم در اینترنت هم آنقدر طول میکشد که حوصله افراد را سر میبرد. پس در چنین شرایطی نمیتوان از اینترنت استفاده مفید کرد.
وی با اشاره به وجود رقابت در عرصه تبلیغات در جوامع دیگر گفت: تلویزیونهای خارجی خصوصی هستند و در این کشورها بین رسانهها برای جذب مخاطب رقابت شدید وجود دارد. این رقابت کمک میکند تا برای آگهیدهنده تسهیلاتی قائل شوند و هزینه هم پائین میآید. اما در ایران تلویزین دولتی است و با وجود تخفیفی که به تیزرهای سینمایی داده میشود، تعرفهها بالا است.
رئیس شورای عالی تهیهکنندگان سینما تاکید کرد: مدیریت فعلی سیما به سینما لطف دارد، اما باید حمایتها قویتر شود. در دنیا تبلیغات فیلم از زمان تولید آن شروع میشود و اخبار و عکسهای فیلمها به رسانههای مختلف راه پیدا میکند. اما در ایران معمولا به این بخش توجه نمیشود و تازه در زمان اکران به تبلیغات فکر میکنیم.
موسوی در پایان تبلیغات فیلم در ایران را منحصر به تهران دانست و گفت: شهرهای دیگر سهمی از تبلیغات ندارند و ما معمولا برای مخاطب شهرستانی برنامه نداریم و او را از گردونه تبلیغات خارج میکنیم. تبلیغات باید به گونهای باشد که همه شهرها را شامل شود.
تهیهکننده فیلمهای سینمایی "مارمولک" و "ارتفاع پست" گران بودن هزینه برخی تبلیغات سینمایی در ایران را از مهمترین عوامل فاصله گرفتن سینماگران از رسانههای تبلیغی دانست.
منوچهر محمدی درباره تنوع و نوآوری در تبلیغات سینمایی گفت: تبلیغات باید متنوع و خلاق باشد و در طراحی آن سلایق مختلف در نظر گرفته شود. تبلیغات نباید تصویری دیگرگون از فیلم ارائه دهد، چرا که مخاطب اگر در فیلم با چیزی مخالف تبلیغات مواجه شود دلزده میشود و گاهی تبلیغات سنگین نتیجه معکوس داشته و مخاطب را سرخورده کرده است.
این تهیهکننده با اشاره به محدودیت حوزههای اطلاعرسانی افزود: ما از اینترنت و امکان تبلیغاتی آن استفاده مناسب نمیکنیم و اینترنت هنوز رسانهای فراگیر در سطح جامعه نیست و کمتر کاربرد تبلیغاتی دارد. با توجه به شرایط، تلویزیون همچنان موفقترین، تاثیرگذارترین و فراگیرترین رسانه تبلیغی برای سینما است.
وی ادامه داد: مطبوعات تاثیر تبلیغاتی بالایی دارند، اما متاسفانه شمارگان آنها زیاد نیست و در جامعه برد ندارند. نمیتوان انتظار داشت همه مخاطبان سینما از مطبوعات بتوانند درباره زمان اکران فیلم و ویژگیهای آن اطلاعات لازم را به دست آورند. اگر بین مطبوعات و سینما تعامل بیشتر باشد میتوان به ارتقای جایگاه آنها در تبلیغ فیلمهای سینمایی امیدوار بود.
محمدی تبیلغات میدانی را هم از شیوههای موثر تبلیغات فیلم در ایران دانست و افزود: با اینکه از تاثیر این شیوهها در معرفی یک کالای فرهنگی و اطلاعرسانی درباره آن به مخاطب نمیتوان چشمپوشی کرد، اما تجربه نشان داده اگر فیلم خیلی جذاب باشد حتی اگر تبلیغات قوی نداشته باشد مخاطب را جذب میکند و تماشاگران فیلم مانند یک رسانه تبلیغی آن را به دیگران معرفی میکنند.
تهیهکننده "میم مثل مادر" مانند اغلب تهیهکنندگان هزینه تبلیغات و فروش فیلم را متناسب ندانست و گفت: هزینه تبلیغات در ایران گران و در برخی بخشها از معیار جهانی بالاتر است. البته صدا و سیما سعی کرده برای معرفی فیلمها تخفیف ویژه قائل شود، اما به دلیل نبودن سیستم درست در بخش تبلیغات بار هزینه سنگین تبلیغات فیلم بر دوش تهیهکنندگان و پخشکنندگان است.
وی گرفتاری در دام شیوههای تبلیغاتی قدیمی را از موانع رسیدن به نتایج دلخواه در تبلیغات دانست و گفت: به علت محدود بودن رسانهها در حوزه اطلاعرسانی، هر تبلیغ جدید باید با هماهنگی انجام شود و این خود مسیری پیچیده و طولانی به وجود میآورد. میتوان بالن تبلیغاتی به هوا فرستاد یا روی هواپیما تبلیغ کرد، اما هزینه اینها سرسامآور است و به راحتی امکانپذیر نیست.
محمدی در پایان گفت: با وجود گران بودن تبلیغات، گاهی به نظر میرسد ما از راههای موجود سهلانگارانه عبور میکنیم. مدتی پیش قبل از اکران عمومی فیلمها، اکران ویژه رسانهها یا مراسم افتتاحیه برگزار میشد، اما حتی این شیوه هم دیگر مرسوم نیست. امیدواریم این سنت احیا شود و برگزاری مراسمی از این دست میتواند زمینه معرفی یک فیلم را برای اهالی رسانه فراهم کند.
نظر شما