به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، محمد حسین فراهانی عصر امروز در آیین آغاز به کار همایش تخصصی موزه داری کشور در ارومیه افزود: در این راستا از ابتدای سال جاری تاکنون هفت میلیون نفر از موزه های کشور بازدید کرده اند که 30 درصد رشد نشان می دهد.
وی ادامه داد: بر اساس برنامه ریزی های به عمل آمده این تعداد باید در چشم انداز20 ساله کشور به 20 میلیون نفر برسد.
فراهانی از موزه ها به عنوان سنگ بنای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نام برد و بیان داشت: پژوهش در موزهها باید نهادینه شود و موزهها به دانشگاههای فرهنگی تبدیل شوند تا بتوانند تاریخ و تمدن ایران زمین را به خوبی به نسل آینده انتقال دهند.
وی در ادامه از مرمت، تجهیز و بازسازی 273 موزه در کشور خبر داد و اظهار داشت: در این راستا 12 موزه منطقهای راه اندازی شده است.
مدیر موزه های کشور ساخت و توسعه سایت موزهها، اکوموزههای روستایی، عشایری و کویری و موزههای خصوصی را از مهمترین برنامههای در دست اجرای مدیریت موزهها در کشور عنوان کرد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی هم در این همایش، موزه داری را هنری برای گفتگوی نسل جدید با نسلهای گذشته توصیف کرد و گفت: هر شیء تاریخی در موزه نمادی از انسانی فرهیخته و دانشمند در تمدن کهن ایران زمین است که موزه داران این شکوه و عظمت را با بیان سیر تاریخی اشیا به نسلهای مختلف انتقال میدهند.
محمد اشتری خواستار معرفی شغل موزه داری به عنوان شغل سخت و زیان آور شد و بیان داشت: امید می رود دولت برای حمایت بیشتر از این قشر زحمتکش لایحه حمایت از موزه داران را با معرفی این شغل به عنوان یکی از مشاغل سخت و زیانآور به مجلس تقدیم کند تا موزه داران با آرامش خاطر از گنجینه فرهنگ و تمدن ایران پاسداری کنند.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش بر اهمیت احساس مسئولیت و تعهد اجتماعی موزه داران برای پاسداری و انتقال تاریخ، فرهنگ و تمدن ایران بزرگ تاکید کرد.
جواد جهانگیرزاده اضافه کرد: در صورتی که موزه داران به عنوان معلمان فرهنگی نقش حساس خود را به خوبی ایفا کنند باعث پویایی نسل آینده و در نهایت توسعه ملی خواهند شد.
نظر شما