دکتر سید رضادیانت مقدم، در گفتگو با خبرنگار مهر در مشهد اظهار داشت: با توجه به دستور العمل سازمان دامپزشکی کشور و نیز آغاز فصل مهاجرت پرندگان و لزوم پیشگیری از بروز احتمالی خطر انتشار آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و در اجرای طرحی پیشگیرانه، بیش از سه هزار و 330 نمونه سرم از طیور بومی اعم از مرغ، خروس، بوقلمون، غاز و... در سطح یکصد روستای استان اخذ شد که پس از انجام آزمایشهای لازم، نتیجه نهایی تمامی نمونهها منفی اعلام شد که این امر، حاکی از عدم وجود بیماری درسطح طیور روستایی و بومی استان است.
وی با اشاره به لزوم حفظ وضعیت موجود به مرغداران توصیه نمود: مرغداران، مرغ پایان دوره خود را فقط به کشتارگاه اعزام کنند و از فروش آن به افراد متفرقه و روستاییان پرهیز نمایند و کماکان شرایطی از قبیل ممنوعیت ورود افراد غیر مجاز به واحدهای پرورش و نقل و انتقال دان از سایر واحدها را رعایت کنند.
دکتر دیانت مقدم لزوم ضد عفونی کلیه وسایل نقلیه ورودی به واحدهای پرورش را نیز خواستار شد و گفت: روستاییان نیز باید از خرید پرندگان از افراد ناشناس و دورهگرد خودداری نمایند.
وی با اشاره به واگذاری کلیه خدمات مرتبط با صنعت طیور از جمله واکسیناسیون، تامین دارو و واکسن به بخش غیردولتی یادآور شد: این واگذاری در راستای اجرای اصل 44 قانون اساسی و تا حد 100 درصد انجام شده به گونهای که در حال حاضر بخش دولتی فقط نقش نظارتی را داشته و تمامی خدمات یادشده توسط بخش خصوصی دامپزشکی در حال انجام است.
دکتر سیدرضا دیانت مقدم افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون، بیش از 250 هزار قطعه جوجه یکروزه تخم گذار از استان خراسان رضوی به کشور تاجیکستان، صادر شده است که در این مورد نیز کلیه خدمات فنی پس از فروش مربوط به طیور فوق اعم از واکسیناسیون و درمان، توسط بخش خصوصی دامپزشکی استان در حال انجام است.
رئیس اداره مبارزه با بیماریهای طیور و آبزیان دامپزشکی استان ضمن اشاره به توان فنی، علمی و گسترده بخش غیردولتی در زمینه حضور در بخش بهداشت طیور، اظهار داشت: در حال حاضر صدورخدمات فنی در زمینه مذکور از جمله واکسیناسیون، مشاوره، جیره نویسی و... در کشور تاجیکستان توسط کارشناسان بخش خصوصی دامپزشکی خراسان رضوی انجام میگیرد و در صورت حمایت همه جانبه دولت، امکان گسترش این خدمات به سایر کشورهای همجوار با ارزآوری بالا و نیز زمینه فعالیت نیروهای جوان، متخصص و متعهد فراهم خواهد شد.
نظر شما