۲۰ اردیبهشت ۱۳۸۳، ۱۶:۴۶

توطئه پذيرش اسرائيل به عنوان تنها قدرت اتمي خاورميانه(3)

بزرگ زاده : انجام تعهد ايران به ان پي تي منوط به خاورميانه عاري از سلاحهاي هسته اي باشد

دكتر مهدي بزرگ زاده استاد دانشگاه و كارشناس ارشد مسائل استراتژيك و دفاعي گفت : آمريكا در منطقه تحت فشار سنگيني قرار گرفته بنا براين مجهز شدن اسراييل به سلاحهاي هسته اي رابراي تامين منافع خود در خاورميانه به عنوان يك امتياز تلقي مي كند .

اين كارشناس ارشد  مسائل استراتژيك و دفاعي در گفتگو با خبرنگار سياسي "مهر"  با بيان اين مطلب افزود: اعلام نمودن اسراييل به عنوان تنها قدرت هسته اي خاورميانه در  ادامه روند سياست ابهام هسته اي اسراييل در دهه گذشته  و براي ايجاد يك فرصت بود تا چنين امتيازي را از منطقه خاورميانه كسب كنند و زمينه هاي لازم در اين راستا آمريكا حضور خود در منطقه فراهم كرده است .
بزرگ زاده  تاكيد كرد : در واقع يكي از برگهاي برنده اي را هم آمريكا و هم رژيم اسراييل مي خواهند در فرصت بوجود آمده در منطقه خاورميانه  استفاده كنند شناساندن اسراييل به عنوان تنها قدرت اتمي خاورميانه است .
اين كارشناس مسائل دفاعي تصريح كرد : سردمداران رژيم صهيونيستي از چند ماه گذشته با جنبه هاي عيني تر واعتراف به داشتن سلاحهاي  هسته اي  ، رسما سياست ابهام هسته اي خود را روشن و جهان را در مقابل يك عمل انجام شده قرار دادند ، در واقع سفر محمد البرادعي به اسراييل و فشار آمريكا و اين رژيم بر وي براي پذيرفتن اين رژيم به عنوان يك قدرت هسته اي نيز در اين راستا بود .
وي با اشاره به اينكه  اسراييل قبلا از اعلام وجود سلاحهاي اتمي طفره رفته  است و اين مسئله را عنوان نمي كرد اظهار داشت : آزادي مردخاي  وانونو تكنسين هسته اي اسرائيل كه 17 سال  به خاطر افشاي برنامه هاي اين رژيم در توليد سلاحهاي اتمي به زندان محكوم شده بود وباشرايط سنگيني نظير عدم ترك اسرائيل  و نپرداختن مجدد به اين موضوع آزاد شده بود  مي تواند ازشاخص ها و قرائن اين مسئله باشد.
بزرگ زاده  تصريح كرد : آمريكا اكنون  در منطقه تحت فشار سنگيني قرار گرفته است و  احساس مي شود كه ناگزير به خروج از منطقه شود بنابر اين  مجهز شدن اسراييل به سلاحهاي هسته اي براي تامين منافع آمريكا در منطقه به عنوان يك امتياز تلقي مي شود وبه قولي خاورميانه را به عنوان جرياني قلمداد مي كند  كه در يك كفه ترازو مورد معامله قرار مي گيرد .
وي در قبال سياست ايران در خصوص  اسراييل و سلاحهاي هسته اي اين كشور گفت : ايران بايد همكاري و تعهد به ان پي تي را  مشروط به خاورميانه عاري از سلاحهاي هسته اي بپذيرد ما بايد بر اين موضع خود تاكيد داشته باشيم كه وقتي به تعهدات خود عمل مي كنيم كه منطقه عاري از سلاحهاي هسته اي باشد و گرنه خروج از NPT را به عنوان يك اهرم مي توان مورد توجه قرار داد حتي اگر برنده نباشد.
وي تاكيد كرد : ايجاد توانايي  براي  بازدارندگي يكي از نيازهاي امروز ايران است  و با توجه به  تهديدات متعددي  كه ايران با آن روبرو است  اين  يك نياز اساسي و ضروري است . تهديدي  كه ايران امروزه  با  آنها روبرو است  بيشتر از تهديدي  است كه اسراييل با آن روبرواست . خود اسراييل به عنوان يك كشور منطقه اي و آمريكا به عنوان يك كشور فرا منطقه اي با پشتوانه قوي تسليحاتي و حمايت علني از اسراييل بزرگترين عامل تهديد براي ايران هستند بنابراين داشتن سلاح هاي اتمي براي ايران با همان استدلالي  كه اسرييل به عنوان ضرورت بقا براي خود قائل است براي ما نيزقابل استفاده است .
بزرگ زاده گفت : واقعيت اين است كه آنچه را كه ايران  مي تواند در ادامه سياتهاي هسته اي خوددنبال كند  داشتن تكنولوژي هسته اي و دستيابي به دانش هسته اي براي مقاصد صلح آميز است  وبايد اين حق را از دست نداده ايم و در مذاكرات خود چه با آژانس و چه با اروپايي ها اين مسئله را مورد معامله قرار ندهيم  و بحث تعهد خود به ان پي تي را به وجود يك خاورميانه عاري از سلاحهاي هسته اي  منوط كنيم .
وي تاكيد كرد : آمريكا و اسراييل در اينكه ايران را به عنوان كشوري كه در آستانه دستيابي  به سلاحهاي هسته اي است غلو مي كنند و به نحوي درصدد توجيه ان هستند تا رفتارهاي پنهان خود را در توليد سلاحهاي هسته اي  كتمان كنند  وايران را به معنايي تحت فشار و افكار عمومي جهان را نيز توجيه كنند .

کد خبر 76947

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha