به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه دومین مسابقه بینالمللی کاریکاتور معضلات شهری شب گذشته با حضور مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران، مجید سرسنگی و سفیران و هنرمندان داخلی و خارجی در فرهنگسرای هنر برگزار شد.
در ابتدای این مراسم سرسنگی با اشاره به جایگاه هنر کاریکاتور گفت: سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با اتکا به زبان کاریکاتور خانه کاریکاتور را برای تعالی آن در معاونت هنری تاسیس کرد. این خانه با انتشار نشریه، برپایی مسابقه، تولید لوح فشرده و فیلم انیمیشن قدمهای مثبتی برداشته و زمان آن فرارسیده برنامههای آموزشی خود را گستردهتر کند.
سرپرست معاونت هنری سازمان گفت: ما معتقدیم باید به مسائل فرهنگی در مدیریت شهری توجه شود و شهردار تهران هم این برنامه را مد نظر دارد. دکتر قالیباف بر این عقیده است که ما باید نقشه یک یکم فرهنگی را تدوین و اجرا کنیم. زیرا برای تهران نمیتوان یک نسخه واحد فرهنگی پیچید. امروز باید به سمت فرهنگسازی محلات و تک تک شهروندان حرکت کرد.
وی ادامه داد: در این راه معاونت هنری طرح المپیاد هنری را تدوین کرده که از ماه آینده ارائه خواهد شد. این المپیاد در رشتههای هنرهای نمایشی، تجسمی و دستی، موسیقی و... سعی دارد استعدادهای بالقوه شهر را کشف، معرفی و حمایت کند. ما در پی آنیم نسلی را در جامعه تربیت کنیم که پرچمدار فرهنگی و آرمانهای امام راحل (ره) باشد.
چمران نیز در این مراسم گفت: آن هنری زیبا است که مفاهیم زندگی را نیز القا کند. هنر کاریکاتور این ویژگی را در خود دارد. با استفاده از هنر و کار هنرمندانه میتوان برای بیان مشکلات، آموزش و استمرار فعالیت برای زندگی بهتر تلاش کرد. یک هنرمند کاریکاتوریست با چند خط میتواند حرفی را بزند که سالها مدیران نتوانستهاند به آن عمل کنند.
رئیس شورای شهر تهران با انتقاد از مشکلات شهر تهران افزود: ما چندسال پیش میگفتیم تهران پارکینگ در حال حرکت است. اما امروز با اضافه شدن 1400 خودرو در ماه تهران پارگینک نیمهمتحرک شده است. در سال 100 هزار خانه باید بازسازی شود تا هنگام زلزله غافلگیر نشویم.
وی ادامه داد: گرچه فعالیتهای بسیار خوبی در این عرصه انجام شده، اما هنوز کافی نیست. اینها حرفهایی است که سالها زده شده اما کمتر به آن گوش سپرده شده است. این زبان هنر است که میتواند مشکلات را بیشتر القا کند و بر شهروندان و مسئولین تاثیرگذارتر باشد. امیدوارم در این جهت از هنر بهره کافی را ببریم.
در ادامه دبیر مسابقه کاریکاتور معضلات شهری گفت: دومین مسابقه کاریکاتور معضلات شهری با نگاه تیزبین هنرمندان کاریکاتوریست نشان داد آلودگی محیط زیست، تخریب طبیعت، فرهنگ صحیح شهرنشینی، ترافیک و ساخت و ساز بیرویه در کشورهای مختلف دنیا معضلات مشترکی است.
سیدمسعود شجاعی طباطبایی افزود: خانه کاریکاتور با عنایت مسئولان سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران امید دارد تا آثار این مسابقه به شکل بیلبورد، کتاب و انیمیشن ارائه شود تا با آگاهیبخشی و جلب مشارکت شهروندان و مسئولین در اداره زندگی در شهرها مفید باشد.
مراسم اختتامیه دومین مسابقه بینالمللی کاریکاتور معضلات شهری با قرائت بیانیه هیئت داوران و اهدای جوایز به برگزیدگان ادامه یافت. محمدامین آقایی و نوید شریفی، آجیم سولاج از ایتالیا، تاوان چونترا از تایلند، پائولو ولمار ماتوس و کائو گومز از برزیل، آرس و کارلوس داوید از کوبا، امره ازدمیر از ترکیه و داچوان زیا از چین از این مسابقه لوح تقدیر دریافت کردند.
جایزه اول دو هزار دلاری به آنجل بولیگان از مکزیک، جایزه دوم 1500 دلاری به جیتت کاستانا از اندونزی و جایزه هزار دلاری به محمود نظری رسید. این مراسم با تقدیر از داوران شامل بهمن عبدی، بزرگمهر حسینپور، فیروزه مظفری، کریستوبال رینوزو از آرژانتین، جولیان پناپای از رومانی، میخائیل زلاتکوفسکی از روسیه و اردوگان کارایال از ترکیه پایان یافت.
مراسم پایانی با اجرایی طنز دو مجری برنامه داریوش کاردان و رضا رفیع همراه بود. خاطره سخنان شیرین رهبر معظم انقلاب در دیدار با شاعران و سینما گران، شعرخوانی و مثنویخوانیهای طنز این دو مجری با استقبال حاضران روبرو و باعث شد چمران و شجاعی طباطبایی نیز در سخنان خود از طنز بهره ببرند.
بهمن عبدی رئیس هیئت داوران پس از پایان قرائت بیانیه از شیوه داوری گله کرد و گفت: اینکه میگویند داوری سلیقهای است، درست است. چون وقتی داوری این مسابقه به صورت اینترنتی برگزار شد ما با تعدد سلیقه رو به رو بودیم و بسیاری از آثاری که داوران خارجی انتخاب کردند برای کشور ما معضل نبود و ما را در انتخاب آثار با مشکل مواجه میکرد.
در خلال برنامه چند انیمیشن درباره معضلات شهری برای حاضران در سالن بخش شد که دو اثر "یس، نو" و "اروپا و ایتالیا" از برونو بوزتو با استقبال مواجه شد.
نظر شما