به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به منامه، علی لاریجانی در ادامه مصاحبه مطبوعاتی خود که با حضور خبرنگاران منطقه ای و بین المللی حاضر در منامه برگزار شد در پاسخ به سئوال خبرنگاری که در خصوص بروز اختلاف بین کشورهای ایران و بحرین بر سر پروژه انتقال گاز سئوال کرد یادآور شد: من نیم ساعت قبل با وزیر نفت بحرین مذاکره داشتم و ایشان خیلی خشنود بود که مذاکرات خوبی با وزیر نفت ایران داشته است .
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دو کشور درباره کلیات قرارداد توافق کرده اند گفت : البته این پروژه انتقال گاز پروژه بسیار بزرگی است تحول بنیادین در بحرین ایجاد می کند و یک تجارت معمولی نیست.
وی با بیان اینکه ما در مجلس شورای اسلامی از پروژه گاز ایران- بحرین حمایت می کنیم خاطرنشان کرد: البته معتقدم ظرفیت دو کشور برای همکاری های تجاری - اقتصادی بیش از شرایط فعلی است و به نظر من شناختها در بحرین از ظرفیتهای ایران کم است و باید زمینه بیشتری برای گسترش روابط فراهم شود در این رابطه در موضوعات توریسم و تجارت درهای ایران به روی بحرین باز است و مشکلی از طرف ما وجود ندارد و همه باید در این مسیر تلاش کنیم.
یکی از خبرنگاران از رئیس مجلس شورای اسلامی درباره موافقتنامه امنیتی آمریکا و عراق پرسید که لاریجانی در این رابطه پاسخ داد اصحاب رسانه باید با دقت این مسئله را پیگیری کنند در حقیقت یک عمل خلاف حقوق بشری در حال رخ داده است اینکه سربازان آمریکایی در عراق هر جنایتی که می خواهند انجام دهند و محاکم عراق نتوانند آنان را محاکمه کنند یک خلاف حقوق بشر و یک توحش مدرن است و باید حق داد که رهبران و مردم عراق با این قرارداد مخالفت کنند.
وی افزود: ما از مدتها قبل این درک را داشتیم که آمریکاییها اجازه نخواهند داد دولت قدرتمند و مردمی در عراق به فعالیت خود ادامه دهد.
خبرنگار دیگری از رئیس مجلس کشورمان در رابطه با پروژه گازی ایران - بحرین و روسیه سئوال کرد که وی در پاسخ اظهار داشت: این موضوع در زمانی که آقای پوتین به ایران سفر کرد مطرح شد و هدف از آن این بود که چیزی شبیه اوپک گازی ایجاد شود و کشورهایی مانند روسیه، قطر، الجزایر و ایران در زمینه گاز یک همبستگی ایجاد کنند و مذاکرات آن نیز در حال پیگیری است.
یکی دیگر از خبرنگاران از لاریجانی درباره مذاکرات امروزش با پادشاه بحرین سئوال کرد که رئیس مجلس کشورمان در این رابطه تصریح کرد مذاکرات با پادشاه برای گسترش همکاریها انجام شد و رایزنیهای خوبی درباره مسائل مهم منطقه ای و بین المللی داشتیم و درباره بحران مالی غرب و نیز گسترش مناسبات اقتصادی و سیاسی با یکدیگر صحبت کردیم و بر این نکته تاکید شد که به دلیل حساسیتی که در منطقه وجود دارد این رایزنیها نیاز است و باید تداوم داشته باشد.
خبرنگاری با اشاره به اظهارات یکی از نمایندگان پارلمان کویت مدعی شد که جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست صدور انقلاب از گروههای شیعی در منطقه حمایت می کند که لاریجانی در واکنش به این سئوال تاکید کرد: ماهیت انقلاب ما این نیست که یک جریان مذهبی را تسلط بدهد بلکه انقلاب یک فکر تقریبی دارد ما از گروههای حماس و جهاد اسلامی فلسطین دفاع می کنیم در حالی که این گروهها شیعه نیستند.
وی یادآور شد برخی کشورها خطی را دنبال می کنند که طی آن ما در منطقه به سئوالات غلط مشغول کنند تا ذهن مسلمانها به سمت مسائل اصلی متمرکز نشود و مسلمانان نتوانند از لابلای افکار غبارآلود، فضاحتی را که اسرائیل در فلسطین بوجود آورده را ببینند. مسئله ما دفاع از ملت مظلوم فلسطین است و این حرفهایی که در این رابطه گفته می شود به ضرر امت اسلامی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد : به عنوان مثال ما در عراق هم با سنی ها و هم با شیعیان دوست هستیم و با آقایان مشهدانی ، طالبانی و بارزانی که اینها هم شیعه نیستند روابط دوستانه داریم اما این را هم قبول دارم که آمریکاییها بدنبال اختلاف افکنی بین شیعه و سنی هستند.
وی در ادامه با اشاره به حمایت برخی از کشورهای منطقه از اسرائیل در جریان جنگ 33 روزه حزب الله و رژیم صهیونیستی اظهار داشت: برخی عقب افتاده ها هستند که به خاطر رفتارشان در جنگ 33 روزه خجالت زده اند و چون در آن جنگ به جای حمایت از حزب الله به کمک اسرائیل رفتند خجالت می کشند و به همین دلیل دنبال فتنه انگیزی هستند و با همه این مسائل ما افتخار می کنیم که از حزب الله ، حماس و جهاد اسلامی دفاع می کنیم چون اینها برای اسلام زحمت می کشند هر چند غربیها به آنان تروریسم می گویند و به همین دلیل عده ای خجالت می کشند از این گروهها حمایت کنند و در هر صورت ما معتقدیم اگر مسلمانان اتکا به نفس داشتند اسرائیل نمی توانست با سر و صدای بلند با آنان حرف بزند.
یکی دیگر از خبرنگاران نظر لاریجانی را درباره انتخابات آینده ریاست جمهوری آمریکا پرسید که وی در پاسخ گفت: این موضوع جزو مسائل داخلی آمریکاست و مردم این کشور باید تصمیم بگیرند که به چه کسی روی بیاورند اما حرفهایی که اوباما می زند معقول تر از بقیه است. با این حال باید به افعال آنان نگریست چون آمریکاییها معمولا صحبتهای خوش زیادی می کنند اما عملشان مطابق رفتارشان نیست.
وی افزود : مثلا مدتها می گفتند که در جریان طرح خاورمیانه بزرگ می خواهند دموکراسی را گسترش بدهند در حالی که ما چیزی ندیدیم و از روشهای آنان چیزی مشاهده نمی شود که به دموکراسی کمک کند.
یک خبرنگار بحرینی نیز در اظهار نظری مداخله جویانه از لاریجانی سئوال کرد چرا ایران جزایر سه گانه را به امارات بر نمی گرداند که رئیس مجلس در این رابطه تصریح کرد: اختلافات جزئی که بین کشورهای منطقه وجود دارد عامل خارجی دارند، چون تنها این اختلافات کوچک نیست بلکه اختلافات دیگری هم در منطقه ایجاد می کنند.
وی ادامه داد : به عنوان مثال آنان میان شیعه و سنی اختلاف می افکنند در حالی که شیعه و سنی اختلاف ندارند و شاید اختلاف رای داشته باشند اما نمی خواهند با هم نزاعی داشته باشند و حتی آنان بین بحرین و قطر، بحرین و عربستان و دیگر کشورها اختلاف افکنی می کنند و ما فکر می کنیم آمریکاییها علاقمندند اختلافات جزیی را بین کشورها بزرگنمایی کنند تا مسائل اصلی مطرح نشود.
یکی از خبرنگاران درباره احتمال کاندیداتوری لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری ایران سئوال کرد که وی در پاسخ با اشاره به اینکه قبلا به این سئوال پاسخ داده شده است بار دیگر اعلام کرد که در این رابطه برنامه ای ندارد.
خبرنگار دیگری مدعی شد که برخی از مسئولان جمهوری اسلامی ایران در رابطه با اسرائیل انعطاف پذیری دارند که رئیس مجلس در این خصوص تاکید کرد: انعطاف پذیری در برابر رژیم صهیونیستی به یک جوک شبیه است و سیاست جمهوری اسلامی ایران در این رابطه ثابت است و این تحلیل نیز درست نیست.
وی اضافه کرد: سیاست ما این است که در فلسطین رفراندومی با حضور مردم این کشور انجام شود و مردم این کشور خودشان در رابطه با سرزمین خود تصمیم بگیرند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سئوال دیگری درباره بی اعتمادی ایران و کشورهای عربی به یکدیگر بیان داشت منفعت کشورهای بزرگ این است که کشورهای منطقه با هم همگرا نباشند و فکر می کنیم پروژه سرگرم سازی کشورهای منطقه به مسائل کوچک با جدیت دنبال می شود.
وی ادامه داد: غربی ها به خوبی می دانند که اگر کشورهای منطقه با هم اختلافی نداشته باشند نیازی به پدر خوانده نخواهند داشت و در این صورت همچنین محصولات تسلیحاتی آنان به 3- 4 برابر قیمت به این کشورها فروخته نخواهد شد اما به اعتقاد من کشورهای منطقه به زودی خواهند فهمید که آمریکا زیر پای آنان فرش قرمز پهن نمی کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان در پاسخ به سئوال خبرنگار دیگری درباره احتمال حمله آمریکا به ایران برای حل بحران اقتصادی این کشور یادآور شد: بحران اقتصادی آمریکا آنقدر وسیع است که حتی با جنگ هم حل نمی شود وحتی ممکن است جنگ مشکل را حادتر کند ضمن اینکه در رابطه با بحران اخیر اقتصادی در کشورهای غربی جمهوری اسلامی ایران به دلیل اینکه اقتصادش درونگرا است و نیز به این خاطر که ما بودجه خود را با قیمت نفت پایین تر از قیمت واقعی تنظیم کرده بودیم تاثیری نگرفته است.
نظر شما