۲ آبان ۱۳۸۷، ۱۰:۲۴

اعرافی در گفتگو با مهر :

تنها از 20 درصد پتانسیل گردشگری دینی استفاده می‌شود

تنها از 20 درصد پتانسیل گردشگری دینی استفاده می‌شود

رئیس جامعة المصطفی العالمیه با تأکید بر ضرورت طرحی به منظور توسعه گردشگری دینی، گفت: تنها از 10 تا 20 درصد پتانسیل بالای ایران اسلامی برای گردشگری دینی استفاده می‌شود .

حجت الاسلام علیرضا اعرافی رئیس جامعة المصطفی العالمیه در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه گردشگری مفهوم نسبتا واضحی دارد، اظهار داشت: گردشگری پیمودن مسیری برای نقاط و سرزمینهای مختلف را مورد توجه قرار می دهد که این سرزمینها می توانند محل تولد، زایش و گسترش، تمدن و فرهنگها باشند که  آثار انسانی در آنها وجود دارند.

وی با اشاره به اینکه گردشگری دو جنبه را مورد توجه قرار می دهد که یکی از آنها مربوط به مشاهده سرزمینهای مختلف است، گفت: با دیدن مناظر طبیعی قطع نظر از تمدن انسانی و گاهی هم سرزمین، فرهنگها و تمدنها مورد توجه قرار می گیرند.

اعرافی تصریح کرد: زمانیکه این مفهوم مقید به قید دینی شود می شود گردشگری دینی که در واقع دو بحث را دربر می گیرد. یکی اینکه گردشگری را معطوف به نقاط و سرزمینی که دین در آن پیدا شده و ظهور کرده و آثار و تمدن دینی را نشان می دهد و بحث دوم سفر به نقاط مختلف جهت بهره گیری دینی و عبرت گیری بیشتر و مشاهده آثار عظمت و خلقت خداوند است.

حجت الاسلام علیرضا اعرافی با بیان اینکه نقش گردشگری دینی با هدف دوم نقش بسیار بالایی دارد که قرآن کریم هم به توجه انسان به آثار عظمت خداوند در پدیده های طبیعی و انسانی توصیه کرده است تا از طریق گردشگری به عظمت خداوند پی ببریم، یادآور شد: تأثیر دیدن حقایق عالم در قالب گردشگری ملموس است که هم عبرت گیری و هم توجه به قدرت خداوند را بیشتر می کند. به طوریکه خواندن نسبت به دیدن آثار واقعی تأثیر کمتری دارد. مشاهده آثار از لحاظ تربیتی تأثیر بیشتری دارد که قرآن و احادیث بر روی این موضوع تأکید بسیاری کرده اند.

وی افزود: به نظر من گردشگری دینی در ایران از ظرفیت فوق العاده ای برخوردار است که درصد کمی از آن استفاده شده است. 

رئیس جامعة المصطفی العالمیه با تأکید بر اینکه ایران به دلیل شکل گیری انقلاب اسلامی، شکل گیری نظام دینی، جهت گیری دینی حاکم بر جامعه، تنوع برنامه های نرم افزاری با کشورهای دیگر برابری می کند، گفت: وجود حوزه های علمیه، امامزاده ها، مقابر علما، مدارس علمیه و حرمها، از ایران جایگاه ممتازی ساخته اما تنها 10 تا 20 درصد از این پتانسیل استفاده می شود.

وی با اشاره به اینکه در برنامه توسعه سوم و چهارم گردشگری دیده شده، اما به گردشگری دینی پرداخته نشده است، اظهار داشت:  استفاده از اماکن مذهبی سالانه درآمد بالایی دارد و می توان گردشگری را توسعه داد بی آنکه آثار منفی آن توسعه یابد، اما زمینه های لازم در زمینه اجرا وجود ندارد.

اعرافی افزود: باید طرح جامعی در برنامه های کشور ارائه شود، اما هنوز هیچ طرحی در این زمینه نداریم. زیرساختهای لازم برای حضور گردشگر دینی اعم از حمل و نقل در شهرهایی مانند مشهد و قم، فرهنگ بین المللی، هتل، تسهیلات ویژه، تابلوهای راهنمایی، بروشور، کتاب، برنامه های مناسبتی، توجه به زبانهای مختلف هنوز وجود ندارد که عدم توجه به این زیرساختها در برنامه های کلان استانی منجر به ضعف در اجرا شده است.

کد خبر 770445

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha