۳ آبان ۱۳۸۷، ۱۲:۲۸

کمبود آمار دقیق از چالشهای نظام برنامه ریزی کشور است

گرگان - خبرگزاری مهر: مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و بودجه استانداری گلستان گفت: کمبود آمار و اطلاعات دقیق، صحیح و شفاف و بهنگام از چالش‌های نظام برنامه‌ریزی است.

به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، قدرت‌الله عابدی در نشست خبری با خبرنگاران در گرگان افزود: نداشتن آمار و اطلاعات صحیح و به‌ هنگام موجب تهیه و تداوم برنامه‌های توسعه‌ای غیرواقعی و غیرمنطقی می‌شود.

وی اظهار داشت: عدم تعادل‌های موجود در سطوح ملی و منطقه‌ای و ایجاد قطب‌های رشد ناشی از اتخاذ استراتژی‌های نامناسب فضا در سال‌های قبل و بعد از انقلاب و وجود قوانین و مقررات و سیاست‌های اجرایی سبب شده تا امکانات و قابلیت‌های برخی از مناطق در حد لازم مورد بهره‌برداری قرار نگیرد.

وی خاطرنشان کرد: مشکلات نظام آماری کشور و کمبود آمار و اطلاعات صحیح، دقیق و به هنگام، منجر به تهیه و تدوین برنامه‌های توسعه‌ای غیرواقعی و منطقی شده و به نظام تصمیم ‌سازی و تصمیم‌گیری آسیب ‌رسانده است.

به گفته عابدی، تجارب برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌های توسعه در دوران قبل از انقلاب و پس از آن نشان داده است که کم توجهی به بعد فضایی و بخشی‌نگری در تدوین برنامه‌ها و نتایج تصمیم‌گیری‌ها، موجب تشدید عدم تعادل‌های منطقه‌ای در پهنه سرزمینی کشور شده است.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و بودجه استانداری گلستان بیان داشت: وجود هر یک از این تنگناها در نظام برنامه‌ریزی، مشکلاتی را در تهیه و تدوین برنامه‌های توسعه کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت و به ویژه اجرای آن را به دنبال خواهد داشت.

وی اضافه کرد: در برنامه‌های توسعه، اهداف، راهبردها، سیاستها و گرایشات بر اساس ارزیابی وضعیت موجود، قابلیت‌ها و مشکلات و محدویت توسعه تهیه و تدوین می‌شوند.
 
عابدی افزود: همچنین برنامه‌‌ریزی اصولی و منطقی در صورت مهیا بودن شرایط لازم از نظر وجود اطلاعات صحیح و به هنگام توجه به مسائل داخلی و خارجی تهیه خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در برنامه‌های میان‌مدت توسعه‌ای گذشته، محوریت توسعه استان بر کشاورزی استوار بوده به جای تعامل بین بخش صنعت و کشاورزی، تقابل وجود داشته و در نتیجه استان گلستان به عنوان یکی از استان‌های توسعه نیافته صنعتی مطرح شده بود.

وی یادآورشد: با تلاش به عمل آمده مدیریت استان در تهیه و تدوین برنامه توسعه به ویژه با تنظیم و تصویب سند ملی توسعه استان گلستان، محورهای توسعه بر پایه کشاورزی، گردشگری، صنعت و استفاده حداکثری از فعالیت‌های بازرگانی استوار شد.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و بودجه استانداری گلستان گفت: برنامه‌ریزی صحیح و اصولی نیازمند داشتن اطلاعات به هنگام و دقیق که مبنای تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری‌ها و پایه و اساس توسعه و برنامه‌ریزی خواهد بود.

کد خبر 770449

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha