پرویز آرامنش در گفتگو با خبرنگار مهر در زاهدان با اعلام این خبر اظهار داشت: این تمساحها که به آنها "گاندو" گفته میشود طی بارندگیهای چند ماه اخیر و طغیان آب سد به حوضچه آرامش، پشت سد گیر افتاده بودند که با تلاش ماموران حفاظت محیط زیست به زیستگاههای خود انتقال یافتند.
وی در ادامه افزود: با فروکش کردن آب حوضچه در اثر تبخیر و دشوار شدن طبیعت زیست، 13 نفر از ماموران حفاظت محیط زیست شهرستانهای چابهار و استان، اقدام به زندهگیری و انتقال این گونه کروکودیل کردند.
آرامنش اعلام کرد: تنها منطقه زیست کروکودیل پوزه کوتاه در کشور منطقه حفاظت شده گاندو با 465 هکتار در منطقه باهوکلات در جنوب استان سیستان و بلوچستان است که به دلیل خشکسالی چند ساله و کمبود منابع غذایی کار تغذیه مصنوعی این حیوان با مرغ و ماهی صورت میگیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان عنوان کرد: در میان 9 کروکودیل که اقدام به زندهگیری و انتقال آنان شد، بزرگترین آنها 309 سانتیمتر طول و 134 کیلوگرم وزن و کوچکترین آنها 146 سانتیمتر طول و 14 کیلوگرم وزن داشت.
پرویز آرامنش عنوان کرد: در حال حاضر در مجموع 400 کروکودیل در منطقه حفاظت شده گاندو زیست میکنند و با هدف حفاظت از بقای نسل این گونه با ارزش و کمیاب در راستای پرورش تمساح در روستای درگس چابهار، هفت کردکودیل پوزه کوتاه نگهداری و مادران آنها پرورش داده میشوند.
وی یادآور شد: عمر این گونه کروکودیل که به دلیل داشتن فک کوچک به پوزه کوتاه معروف است از 100 سال تجاوز میکند و در هر تولید مثل بیش از 30 عدد تخم میگذارد و خوراکش ماهی، پرندگان آبزی و کنار آبزی است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: یکی از دلایل بقای این گونه کروکودیل که در زمره عصر دایناسورهاست را میتوان برخورد مناسب و حفاظتی مدیران منطقه باهوکلات چابهار با این جاندار نام برد.
نظر شما