به گزارش خبرگزاری مهر سرهنگ جهانگیری در نشست خبری امروز که در شهرک آزمایش برگزار شد درباره تصادفات ارجاعی به پلیس افزود: در 6 ماهه اول امسال حدود 327 هزار گزارش تصادفات خسارتی به پلیس ارسال شده که 78 و نیم درصد از مجموع تصادفات را تشکیل می دهد. پلیس در این تصادفات حاضر شده و نسبت به کشیدن کروکی برای ارجاع به بیمه اقدام کرده است. قانون بیمه مصوب سال 1347 ایراد و نواقصی داشت که در کار پلیس و مردم مشکلاتی به وجود می آورد. اخیرا قانون جدیدی در رابطه با بیمه شخص ثالث مصوب مرداد ماه 87 اعمال شد.
سرهنگ جهانگیری اضافه کرد : در ماده 18 قانون اخیر شرکتهای بیمه مکلف شدند خسارات مالی ناشی از تصادفات خسارتی را در مواردی که وسایل نقلیه در زمان حادثه دارای بیمه نامه باشند بدون نیاز به گزارش پلیس پرداخت نمایند. در این تصادفات در صورتی که طرفین اختلافی نداشته باشند می توانند به شرکتهای بیمه مراجعه و کارشناسان این شرکتها نسبت به پرداخت خسارت اقدام نمایند. البته در تصادفات جرحی و منجر به فوت باید گزارش پلیس ضمیمه پرونده باشد. کلیه شرکتهای بیمه نیز موظفند در این زمینه اقدام لازم را انجام دهند. در صورت امتناع بیمه گر شخص زیان دیده می تواند ضمن اعلام به پلیس به سازمان بازرسی کل کشور شکایت کند.
وی افزود: اخیرا دیده شده که برخی شرکتهای بیمه از بیمه کردن خودرو امتناع می کنند در صورتی که کلیه شرکتهای بیمه مکلفند درباره عقد قرارداد بیمه شخص ثالث اقدام کنند افرادی که در این زمینه شکایتی دارند می توانند به مرکز اجرائیات و پلیس اعلام کرده و به سازمان بازرسی کل کشور مراجعه کنند.
رئیس مرکز اجرائیات پلیس درباره مزایای این طرح گفت: با اجرای این طرح رضایت طرف زیان دیده از تصادف حاصل می شود و نیازی به کروکی نیست. همچنین گرههای ترافیکی ایجاد نمی شود و وقت طرفین تصادف و پلیس نیز اتلاف نخواهد شد. از سوی دیگر، مراجعه به پلیس ،کلانتریها ، شوراها و دادگاهها کم شده و دیگر نیازی به این کار نیست. ماموریتهای پلیس نیز در تصادفهای خسارتی کاهش خواهد یافت.
وی افزود: با اجرای این طرح خدمات شرکتهای بیمه می تواند گسترش یابد و این شرکتها می توانند به محل تصادف مراجعه و نسبت به پرداخت خسارت اقدام نمایند . شرکتهای بیمه باید تسهیلاتی فراهم کنند که خدمات رسانی بهتری به مشتریان خود عرضه نمایند.
سرهنگ جهانگیری گفت: این بخشنامه طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته گذشته ابلاغ شده و در کل کشور اطلاع رسانی شده است تا این بخش از ماموریت ما به نحو احسن انجام پذیرد. پلیس همانند گذشته در مورد کنترل بیمه شخص ثالث اقدام می کند و در صورت نداشتن این بیمه نامه ماموران پلیس اعمال قانون کرده و از تردد خودروهای متخلف جلوگیری می کنند.
وی در پایان گفت: طرح افزایش جریمه در حال بررسی است و اصلاح فرایند وصول آن نیز باید انجام شود تا این طرح بازدهی لازم را داشته باشد. همچنین باید نحوه رسیدگی به تخلفات نیز مورد بازنگری قرار گیرد تا شاهد تحولات خوبی در این زمینه باشیم.
نظر شما