به گزارش خبرنگار مهر، محمدتقی بهشتی صبح امروز در نشست هماهنگی امور بیمه ای در زیر بخش های زراعت، باغبانی، منابع طبیعی، دام،طیور و آبزیان تصریح کرد: سرمایه گذاری در بخش کشاورزی به دلیل ریسک پذیر بودن توسعه نامتوزان در آن به درستی صورت نمی گیرد.
وی افزود: بیمه محصولات کشاورزی به دلیل اینکه عمده نیازهای غذایی و اشتغال کشور را تامین می کند ضروری است.
بهشتی با اشاره به اینکه در بیمه محصولات کشاورزی در زمان بحران و خسارت شانیت و مقام کشاورز حفظ می شود، خاطرنشان کرد: بیمه نظام اعتباری پایداری است که بر اساس آن کشاورز نیاز مالی و خسارت محصولات را تامنی می کند.
وی در خصوص انتظارات از بخش های دولتی در راستای ترویج فرهنگ بیمه پذیری در میان تولید کنندگان، اظهار داشت: تشکیل کارگروههای ترویج و آموزش، در اولویت قراردادن بیمه گذاران در زمان پرداخت خسارت و ارائه خدمات فنی ادارات دولتی به دلیل کاهش اعتبارات صندوق می تواند در این مهم نقش داشته باشد.
به گفته بهشتی استانداریها و فرمانداران با اختصاص بودجه های حمایتی و خشکسالی به بیمه محصولات کشاورزی و تاکید بر توسعه و اطلاع رسانی تولیدات می توانند به گسترش این فرهنگ یاری رسانند.
مدیر امور شعب بانک کشاورزی استان مازندران افزود: با توجه به اینکه مرکبات از عمده ترین تولیدات استان محسوب می شود اما عملکرد بیمه با تحت پوشش قرار دادن تنها یک درصد از محصولات این بخش رضایت بخش نیست.
وی یادآور شد: در طی 10 سال گذشته این صندوق بیمه محصولات کشاورزی بیش از 5/4 برابر حق بیمه پرداختی به بیمه شدگان مازندرانی پرداخت کرده است.
بهشتی با اعلام اینکه برخی مشکلات و موانع موجب عدم افزایش سطوح بیمه گری می گردد گفت: با توجه به اینکه بیمه گری بر اساس هزینه تولید محاسبه می گردد مورد رضایت کشاورزان نیست و آنان خواستار احتساب میزان درآمد از دست رفته خویش در زمان بروز خسارت می شوند.
وی ادامه داد: ماهیت اختیاری بودن و عدم شناخت از بیمه گری نیز از دلایل کاهش جذابیت بیمه پذیری در میان اقشار هدف می باشد.
بهشتی نبود شناسنامه مزارع و اطلاعات واحدهای مورد بهره برداری و موانع ناشی ویژگی های نظام بهره برداری و ناتوانی مالی کشاورزان را از عمده موانع زیرساختی بیمه گذاری عنوان کرد.
وی گفت: اعتباری که به عنوان تامین بودجه یکساله و کارمزد ناشی از تمدید کشاورزان برای جبران خسارت خشکسالی اگر به عنوان بیمه کشاورزان منظور گردد می توانند در در افزایش سطح بیمه پذیری و جبران بخشی از خشارت کشاورزان موثر واقع شود.
نظر شما