به گزارش خبرگزاري مهر، "ريچارد دالتون" سفير انگليس در كشورمان در گفتگويي اختصاصي با خبرنگار "مهر" اظهار داشت: ما معتقديم كه پرونده هسته اي ايران بايد از طريق گفتگو حل و فصل شود.
سفير انگليس درتهران با اشاره به نشست آتي شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي در ماه ژوئن و بررسي پرونده هسته اي ايران اظهار اميدواري كرد كه اين پرونده درجلسه آتي به نتيجه اي نهايي برسد و تصريح كرد كه جمهوري اسلامي ايران نيز همانند تمام اعضاي پيمان منع گسترش سلاح هاي هسته اي حق دارد كه از انرژي هسته اي براي مصارف متعارف بهره مند شود.
وي درباره برنامه هاي كشورش در جلسه آينده آژانس اعلام كرد كه انگليس نيز همچون ديگر كشورهاي هم پيمان اروپايي معتقد است كه مسئله هسته اي ايران با گفتگو و تفاهم در آژانس قابل بررسي و حل و فصل است و لزومي ندارد كه اين پرونده به شوراي امنيت سازمان ملل ارجاع شود. انگليس قصد دارد كه از فشارهاي موجود در زمان برگزاري نشست ها بكاهد و تا حد امكان تلاش نمايد كه تصميم گيري هاي در باره موضوع حساس و پيچيده ايران در جوي آرام و مملو از منطق حل و فصل شود.
دالتون با اشاره به سفر ماه اكتبر وزراي امور خارجه كشورهاي اروپايي به ايران خاطرنشان كرد كه اتحاديه اروپا در نشست آتي آژانس نيز همچون هميشه بر اصل گفتگو و همكاري كامل با آژانس تاكيد خواهد كرد و در صورتي كه ثابت شود ايران هيچ گونه قصد غير متعارفي براي استفاده از انرژي اتمي ندارد، اروپا نيز از پشتيباني ايران در يك سال گذشته بيش از پيش خرسند خواهد بود.
وي درتوجيه عدم پايبندي اروپا به تعهداتش در قبال ايران به خبرنگار مهر گفت: اروپا در نشست اكتبر خود با مقامات ايران متعهد شد در صورتي كه ايران به پادمان هاي هسته اي پايبند باشد، اروپا نيز از اين كشور پشتيباني لازم را به عمل خواهد آورد. اما در ماههاي گذشته و پيش از نشست مارس، آژانس بين المللي انرژي اتمي اخباري را منتشر كرد كه بازرسان اين نهاد بين المللي توانسته اند نشانه هايي در ايران بيابند كه عدم تعهد اين كشور را نشان مي داد. بنابراين مقامات اروپا نيز كه تنها محل استناد خود به پايبندي ايران را گزارشات آژانس مي دانند، از آنجايي كه متوجه شدند ايران بر سر قول و قرار هاي خود نيست، نتوانستند آن طور كه در گفتگوها معين شده بود، در حضور شوراي حكام از ايران پشتيباني كنند.
سفير انگليس درتهران با منطقي خواندن چنين روندي تصريح كرد: توافق به طور كلي و همچنين توافقات بين المللي تا زماني از اعتبار لازم بهره مند خواهند بود كه هر دو طرف بر تعهدات خود پايبند باشند.انگليس و ديگر كشورها هم كه بازرسي در ايران ندارند تا از چگونگي برنامه هاي هسته اي اين كشور آگاهي يابند، محل استناد خود را اخبار آژانس قرار داده اند.
دالتون در پاسخ به خبرنگار مهر درباره فشارهاي وارده از سوي آمريكا به آژانس براي بي قيد خواندن ايران نسبت به قوانين بين المللي، بدون اينكه از آمريكا نام ببرد، اظهار داشت: برخي از كشورها سعي دارند كه در جو آژانس تشنج ايجاد كنند. اما بدون شك كشورهاي عضو ان پي تي كه پرونده ايران را بررسي خواهند كرد، به گزارش ايران كه در ماه جاري به آژانس تسليم مي شود و همچنين گزارشي كه البرادعي دراين زمينه ارائه مي دهد توجه خواهند داشت و همانطور كه تا به حال فشارها باعث تصميم گيري خاصي نشده است، پس از اين نيز فشار هيچ يك از كشورها نخواهد توانست بر تصميم گيري شوراي حكام موثر واقع شود.
وي اظهار اميدواري كرد گزارشي كه ايران به زودي درباره برنامه هاي هسته اي اش ارائه مي دهد، سبب اعتماد سازي بيشتري در سطح بين المللي شود و ابراز داشت: اكنون زمان آن فرارسيده است كه اين مسائل در آژانس بين المللي انرژي اتمي حل و فصل شود.
ارزيابي نشست آتي آژانس بين المللي انرژي اتمي(1)
سفير انگليس در گفتگو با "مهر": ما در نشست آتي فقط خواهان گفتگو با ايران خواهيم بود
سفير انگليس در ايران در مصاحبه اختصاصي با خبرگزاري مهر درباره نشست آتي آژانس بين المللي انرژي اتمي و بررسي پرونده هسته اي كشورمان گفت: لندن خواهان گفتگو با ايران و دستيابي به نتابج مطلوب است.
کد خبر 77438
نظر شما