۱۰ آبان ۱۳۸۷، ۱۰:۲۹

ضرغامی:

رسانه ملی از آثار خوب دانشجویی استقبال می‌کند

رسانه ملی از آثار خوب دانشجویی استقبال می‌کند

رئیس رسانه ملی در مراسم اختتامیه سومین جشنواره ملی فیلم دانشجویی تاکید کرد سازمان صدا و سیما با آغوش باز پذیرای آثار خوب دانشجویی است.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه سومین جشنواره ملی فیلم دانشجویی عصر روز پنجشنبه با حضور عزت‌الله ضرغامی رئیس رسانه ملی، سیدحسن حسینی رئیس دانشکده صدا و سیما، حسن زریابی دبیر جشنواره، مدیران، استادان دانشکده و دانشجویان در سالن آمفی تئاتر دانشکده صدا و سیما برگزار شد.

ضرغامی در بخشی از این مراسم به پیشنهاد مجری مراسم قبل از سخنرانی‌ به خاطراتی از اولین حضور خود در صدا و سیما اشاره کرد و گفت: 15 ساله بودم که برای اولین بار وارد صدا و سیما شدم. تا قبل از انقلاب پدر مرحومم به دلیل بدآموزی برنامه‌های تلویزیون، برای ما تلویزیون نخرید و ما 9 خواهر و برادر که من هم فرزند هشتم بودم به برنامه‌های رادیو گوش می‌کردیم. در رادیو برنامه مشاعره‌ای پخش می‌شد که خیلی دوست داشتم.

وی ادامه داد: تا اینکه این برنامه از علاقمندان خواست برای اجرای برنامه به رادیو بیایند. من هم رفتم. برای اجرای برنامه اساتید دانشگاه و ... مراجعه کرده بودند و من هم میان آنها کم سن و سال بودم. مجری به ما گفت کدام یک از حاضران می‌تواند دو برنامه را اجرا کند. همه خیلی استرس داشتند، اما من با وجود اینکه تنها چند شعر بلد بودم، اعلام کردم می‌توانم. شعری را که خیلی خوب بلد بودم خواندم و قبول شدم.

رئیس رسانه ملی خاطر نشان ساخت: بعد از قبول شدن در امتحان از خوشحالی از خیابان پارک شهر تا خیابان رباط کریم را دویدم.

ضرغامی در ادامه ضمن قدردانی از دانشجویانی که آثار خوب به جشنواره ارائه کرده بودند، گفت: دانشجویانی که با علاقه و انسجام فکری تلاش کردند اثری خوب در جشنواره ارائه دهند، کارشان ارزشمند است. ما بدون تردید به شما دانشجویان نیاز داریم، دانشجویانی که با یک دغدغه روشن می‌خواهند حرف بزنند و آموزش ببینند. نیروی انسانی همیشه حرف اول را در توسعه می‌زند.

وی ادامه داد: افتخار ما و شما این است که با یک تعامل و درک متقابل در سایه همکاری مثبت آثاری ارزشمند ارائه دهیم. هنرمندان به دلیل جایگاه و تاثیرگذاری که دارند همیشه مورد تکریم هستند و وظیفه ما مسئولان تکریم هنرمندان است. البته اگر کسی کار اشتباهی کرد باید او را نصیحت کرد و به او تذکر داد. خیلی‌ها در جایگاه شما بودند. اما شما به دلایل مختلف تعلقا‌ت کمی دارید.

رئیس صدا و سیما با اشاره به حاکمیت و هنرمندان گفت: حاکمیت و هنرمندان در جایگاه‌‌ و مسئولیتی دارند. ما در یک میدان مین هستیم و هر روز باید با برنامه‌ریزی از مین‌ها رد شویم. مدیران امروز صدا و سیما در درجه اول کارشناس هستند تا مشکلات کشور را درک و بر آن اساس برنامه‌ریزی کنند.

وی خاطر نشان ساخت: اخیراً در یک جلسه فرهنگی شرکت کرده بودم که برخی حاضران نسبت به برنامه‌های صدا و سیما انتقاد داشتند. من در پاسخ به انتقاد آنها گفتند اگر دوربین صدا و سیما در این جا حاضر بود، نمی‌توانست گزارش تهیه کند. وقتی شما بزرگان نظارتی غفلت کرده و تمثال ائمه معصومین را روی دیوار نصب کرده‌اید، آیا صدا و سیما می‌تواند از اینجا گزارش بگیرد؟

ضرغامی یادآور شد: ما با این تمثال‌ها از مدت‌ها پیش مبارزه می‌کنیم. پس چرا شما آن را نصب کرده‌اید؟ پس ببینید کار ما در رسانه تا چه حد مشکل است و باید به همه چیز توجه کنیم. وقتی می‌خواهیم دو متر حرکت کنیم باید چند مین را در جلو خود جا به جا کنیم.

رئیس رسانه ملی خطاب به دانشجویان گفت: ما به اندازه کافی گرفتاری داریم و صورت‌مان را با سیلی سرخ نگاه می‌داریم. پس شما هم سعی کنید گوشه‌ای از کار را بگیرید. بنابراین باید دغدغه‌ای روشن در آثار داشته باشید. شخصاً وقتی با برخی کارگردانان برای ساخت اثری صحبت کرده‌ام که هم نفع دنیوی و هم اخروی دارد، می‌بینیم متوجه ساده‌ترین مسئله نیستند و تنها مصلحت خود را می‌بینند.

وی ادامه داد: برخی اهل چرتکه انداختن شده‌اند. شما دانشجویان باید نگاه واقع‌بینانه داشته باشید. مطمئن باشید وقتی نگاه واقع‌بینانه باشد ما هم امکانات را در اختیار می‌گذاریم.

ضرغامی در بخشی از سخنرانی‌اش با اشاره به آثار طنز گفت: من آثار طنز که مسائل را درست بیان کند، دوست دارم. مثل طنز "مرد هزار چهره" که طنزی مناسب بود، ولی وقتی طنز در بخش‌هایی به بیراهه رفته باشد با اصلاحیات روی آنتن می‌رود. پس سعی کنید راه را به اشتباه نروید.

وی با اشاره به اینکه بهترین پشتیبان ما رهبری است، گفت: ایشان همیشه در فرمایشات‌شان اشاره می‌کنند آثار باید باایمان و روشن‌بینانه باشد. بنابراین باید آثاری خوب بسازیم. اخیراً به معاونت سیما اعلام کردم یک باکس ثابت برای فیلم‌های دانشجویی باز شود تا آثاری که ریتم و محتوای مناسب دارند پخش شود و زمینه شکوفایی کارهای دانشجویی فراهم آید. رسانه با آغوش باز پذیرای آثار خوب دانشجویی است.

وی در بخشی از سخنرانی‌اش بعد از نقل کردن خاطره‌ای درباره مجموعه‌های ماه رمضان گفت: معاونت سیما از هم اکنون به فکر مجموعه ماه رمضان‌های سال آینده است. مجموعه‌ ماه رمضان شبکه تهران کلید خورده و فیلمنامه‌های مجموعه‌های ماه رمضان شبکه یک و شبکه سه هم تصویب شده و به زودی تصویربرداری این مجموعه‌ها آغاز می‌شود.

در ادامه مراسم سیدحسن حسینی رئیس دانشکده صدا و سیما اشاره کرد: تمام برنامه‌ها و جشنواره‌های این دانشکده به همت دانشجویان اداره می‌شود. دانشجویان این دانشکده توانایی زیاد دارند و هدف ما از برگزاری جشنواره ملی فیلم دانشجویی بالا بردن کیفیت و کم کردن حاشیه‌ها است. کارآگاه‌های آموزشی نیز در این دوره با استقبال زیادی رو به رو شد.

وی در ادامه افزود: تاکنون با کمک رئیس رسانه ملی استعدادها و خلاقیت دانشجویان بسیاری شناسایی شده و امیدوارم در آینده شاهد خلاقیت‌های بسیار دانشجویان باشیم.

حسن زریابی دبیر جشنواره ملی فیلم دانشجویی با اشاره به شکل‌گیری جشنواره گفت: حدود یکسال پیش با دانشجویان گردهم آمدیم تا مقدمات جشنواره فیلم دانشجویی را آماده کنیم. یکی از اهداف ما افزایش ارتقای فعالیت دانشجویان بود و با یک نگاه آموزشی به دنبال راهکارها رفتیم. این جشنواره با نگاه صادقانه دانشجویان برگزار شد و دانشکده‌های مختلف نیز در این جشنواره شرکت کردند.

وی خاطر نشان ساخت: علیرضا رئیسیان، فاطمه معتمدآریا، رضا میرکریمی و ... در پاتوق‌های این جشنواره شرکت کردند و دیگر هنرمندان هم در برگزاری کارآگاه‌های آموزشی کمک زیاد به ما داشتند. امیدواریم با برپایی این جشنواره گام هر چند کوچک در جهت ارتقای آثار دانشجویی برداشته باشیم.

پخش کلیپ‌های مختلف از روزهای قبل از برگزاری جشنواره، معرفی داوران، پخش کلیپی از اسفندیار شهیدی و اردشیر کشاورزی و اجرای موسیقی‌ فیلم و انیمیشن پلنگ صورتی توسط گروه موسیقی از دیگر بخش‌های این مراسم بود. همچنین با اهدای لوح از شهیدی و کشاورزی تقدیر شد.

در پایان مراسم مجری بیانیه هیئت داوران متشکل از محمود اربابی، فرشاد فرشته حکمت، بهرام عظیمی، حسین کرمی و محمدرضا هنرمند را قرائت کرد. هیئت داوران از برخی آثار جشنواره با اهدا لوح سپاس تقدیر به عمل آورد و دبیرخانه جشنواره از کارگردانان این آثار برای ساخت فیلم بعدیشان حمایت می‌کند.

این آثار عبارتند از: فیلم انیمیشن "جزیره خیال" آریا طاهری از دانشگاه شاهد، فیلم انیمیشن "ده فرمان" مرضیه خدیوی، فیلم مستند "همراه با صبا" احسان کاوه، فیلم مستند "ترا من چشم در راهم" مهدی زمانپور کیاسری، فیلم مستند "زاوانا" مریم نوری، فیلم مستند "تسخیر در تهران" لیلا نادری، فیلم مستند "حیات وحش ایلام" فتح الله امیری، فیلم مستند "برکت" علی اکبر کاظمی، فیلم مستند "دستی از خاک" ناصر شعبانی، فیلم مستند "تنهایی پر هیاهو" فضل اله تاری و فیلم مستند "زخم تازه" مهدی نقویان از دانشکده صداو سیما.

برندگان جوایز سومین جشنواره ملی فیلم دانشجویی به شرح زیر است: 

جوایز بخش تله تئاتر:

لوح سپاس به "آخرین پریوش زنده" امیر امیری، دیپلم افتخار و جایزه سوم به مبلغ چهار میلیون ریال به "بازینامه باستان" مهدی محمدی و دیپلم افتخار و جایزه دوم به مبلغ شش میلیون ریال به "کمپوت گیلاس" محسن غلام زاده از دانشکده صدا و سیما. در این بخش هیئت داوران هیچ تله تئاتری را شایسته دریافت جایزه اول ندانست.

جوایز بخش ویدئو گرافیک:

دیپلم افتخار و جایزه سوم به مبلغ چهار میلیون ریال به امید خالقی از دانشکده صدا و سیما، دیپلم افتخار و جایزه دوم به مبلغ شش میلیون ریال به امیر میرمهرکار از دانشگاه آزاد قزوین و تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه اول به مبلغ هشت میلیون ریال به علیرضا پورشکوری.

جوایز بخش انیمیشن:

هیئت داوران در این بخش جایزه سوم را به طور مشترک و بدون تقسیم اعلام کرد.

دیپلم افتخار و جایزه سوم به مبلغ چهار میلیون ریال به فیلم "ابر صورتی" مسعود قدسیه از دنشگاه تربیت مدرس، دیپلم افتخار و جایزه سوم به مبلغ چهار میلیون ریال به "چرا سگها از گربه‌ها متنفرند" لیدا فضلی از دانشگاه تربیت مدرس، دیپلم افتخار و جایزه دوم به مبلغ شش میلیون ریال به " نقطه نهایی" علی لطفی از دانشگاه آزاد نجف‌آباد و تندیس جشنواره دیپلم افتخار و جایزه اول به مبلغ هشت میلیون ریال به "پنجره تنهایی" نوشین کربلایی از دانشگاه تربیت مدرس.

جوایز بخش مستند:

هیئت داوران در هر سه رتبه این بخش جایزه را به طور مشترک و بدون تقسیم اعلام کرد.

دیپلم افتخار و جایزه سوم به مبلغ چهار میلیون ریال به "صدای گام‌های سبز باران" بتول حسینی از دانشکده صدا و سیما، دیپلم افتخار و جایزه سوم به مبلغ چهار میلیون ریال به "دکل بندها" و "چرخ ریسک" علی احمدی زرین کلایی، دیپلم افتخار و جایزه دوم به مبلغ شش میلیون ریال به "نخل ـ درخت ـ زندگی" علیرضا دهقان از دانشگاه آزاد تهران، دیپلم افتخار و جایزه دوم به مبلغ شش میلیون ریال به "بازگشت" به امیرمهدی پوروزیری از دانشکده صدا و سیما، تندیس جشنواره دیپلم افتخار و جایزه اول به مبلغ هشت میلیون ریال به "در دامان سرخ کوه" محمدرضا وطن دوست از دانشگاه شاهد و تندیس جشنواره دیپلم افتخار و جایزه اول به مبلغ هشت میلیون ریال به "مه لقا" قربانعلی طاهرفر از دانشگاه پیام نور تبریز.

جوایز بخش داستانی:

دیپلم افتخار و جایزه سوم به مبلغ چهار میلیون ریال به "آقکند" داود رجبی از دانشگاه علمی کاربردی، دیپلم افتخار و جایزه دوم به مبلغ شش میلیون ریال به "نوروز امسال" سوران قانعی‌فرد و تندیس جشنواره دیپلم افتخار و جایزه اول به مبلغ هشت میلیون ریال به "یالقیز" نادر ساعی‌فر.

جایزه بزرگ بهترین فیلم جشنواره:

تندیس جشنواره دیپلم افتخار و جایزه بزرگ برای بهترین اثر جشنواره به مبلغ ده میلیون ریال به "آن گل آفتابگردان" نادیا معقولی از دانشگاه تربیت مدرس.

 در پایان مراسم ضرغامی بعد از اهدای جوایز، مبالغ نقدی چهار میلیون ریال را به شش میلیون ریال، شش میلیون ریال را به 10 میلیون ریال، هشت میلیون را به 15 میلیون ریال و 10 میلیون ریال را به 20 میلیون ریال افزایش داد.

کد خبر 774457

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha