به گزارش خبرنگار مهر، احمدرضا شریعتی در حاشیه پنجمین نمایشگاه بین المللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب گفت: هم اکنون تمامی قطعات آب شیرین کن های مورد استفاده در کشور وارداتی است چراکه تولید آب شیرین کن ها در دنیا به صورت انحصاری در اختیار چند شرکت است، در عین حال شاید تولید این دستگاهها به دلیل عدم استفاده وسیع در ایران مقرون به صرفه نباشد.
عضو هیئت مدیره شرکت عمران سازان مهاب با اشاره به وضعیت خشکسالی در کشور افزود: امسال بخشی از مشکلات خشکسالی در ایران با کمک آب شیرین کن ها مرتفع شد و بسیاری از بخشهای تولیدی کشور از جمله بخش کشاورزی با استفاده از کاربرد آب شیرین کن ها در شیرین سازی آب رودخانه ها، با مشکل خشکسالی مقابله کردند.
وی تصریح کرد: با حمایتهای وزارت نیرو از نصب دستگاههای آب شیرین کن در برخی استانهای کشور، واردات برخی قطعات این دستگاهها به کشور سه برابر شده که این امر نشان از این دارد که استفاده از آّ شیرین کن ها در بحران خشکسالی به کمک کشور آمد.
به گفته شریعتی، تعرفه های واردات دستگاههای آب شیرین کن هم اکنون 10 درصد است که باید برای حمایت از بکارگیری این دستگاهها و عبور از بحران خشکسالی، تعرفه ها را به 4 درصد کاهش داد.
این مقام مسئول در شرکت عمران سازان مهاب خاطرنشان کرد: اگرچه در گام اول به ظاهر کاهش تعرفه ها به ضرر دولت است اما مزایا و منافع حاصل از آن چندین برابر به اقتصاد ملی کمک می کند، ضمن اینکه این کاهش تعرفه، تقلیل 30 تا 40 درصدی در قیمت تمام شده آب شیرین کن و به تبع آن استفاده بیشتر از این تجهیزات در نقاط بحرانی کشور را دارد.
وی اظهار داشت: روند حمایتی وزارت نیرو از نصب و راه اندازی آب شیرین کن های صنعتی بسیار مطلوب است اما ضرورت دارد برای بکارگیری این تکنولوژی در سطح کشور به صورت وسیع، حمایتهای بیشتری صورت گیرد، ضمن آنکه نوع حمایتها نیز باید تخصصی تر شود.
شریعتی تاکید کرد: هم اکنون آب شیرین کن های مورد استفاده در ایران همگان با آخرین تکنولوژی های روز دنیا هستند.
نظر شما