۱۱ آبان ۱۳۸۷، ۱۲:۳۹

"فلسفه اقتصاد" منتشر شد

پژوهش "فلسفه اقتصاد" (در پرتو جهان‌بینی قرآن کریم) به قلم علی اصغر هادوی نیا از سوی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، بخش اول این اثر "مفاهیم وروابط و روشهای فلسفه اقتصاد" را در سر فصلهای "مفاهیم و روابط"، "روشها" و "دورنمای تحقیق" مورد بررسی قرار می‌دهد.

عنوان بخش دوم کتاب مذکور "مبانی خداشناختی اقتصاد" است که "مهمترین مبانی خداشناختی در قرآن کریم"، "مبانی خداشناختی و نظریه های اقتصاد اسلامی"، "مبانی خداشناختی و تنظیم رفتارهای اقتصادی" از جمله سرفصلهای این بخش هستند.

"مبانی جهان شناختی اقتصاد" عنوان بخش سوم کتاب "فلسفه اقتصاد" است که نویسنده در این بخش "مهمترین مبانی جهان شناختی قرآن کریم"، "مبانی جهان شناختی و نظریه های اقتصاد اسلامی"و "مبانی جهان شناختی و تنظیم رفتارهای اقتصادی" را به تفصیل مورد بحث و بررسی قرار می‌دهد.

در قسمتی از مقدمه کتاب آمده است: در میان، اندیشمندان اسلامی با توجه گرایش و اعتقادی که نسبت به توانمندی و جامعیت وحی قرآنی داشته اند، در پی رفع این این نیاز برآمدند و برداشتهای اجتماعی که در برخی از تفسیرهای ترتیبی قرن معاصر همچون المیزان و المنار مشاهده می‌شود، نمونه‌های بارز این رویکرد تفسیری است. این برداشتها، برای گسترش فزاینده تفسیر موضوعی در قرن معاصر، زمینه مناسبی فراهم آورد. تفسیر موضوعی با شناسایی دیدگاههای قرآن درباره جنبه‌های مختلف یک موضوع، در پی سامان دهی نظریه خاصی است که می توان از آن به عنوان یک نظریه قرآنی در باره موضوع پیش گفته، یاد کرد.

در فصل چهارم نویسنده  اثر به "مبانی انسان شناختی اقتصاد" می‌پردازد و "مهمترین مبانی انسان شناختی قرآن کریم"، "مبانی انسان شناختی و نظریه های اقتصاد اسلامی"و "مبانی انسان‌شناختی و تنظیم رفتارهای اقتصادی" را مورد بررسی قرار می‌دهد.


عنوان فصل پنجم "مبانی جامعه شناختی اقتصاد است که "مهمترین مبانی جامعه شناختی قرآن کریم"، "مبانی جامعه شناختی و نظریه های اقتصاد اسلامی"، "مبانی جامعه شناختی و تنظیم رفتارهای اقتصادی" از جمله زیرمجموعه‌های این بخش است. در فصل ششم کتاب نیز که با عنوان "دستاوردها" مطرح شده است به جمع‌بندی و بررسی ارائه پیشنهادات در این حوزه پرداخته می‌شود.

این پژوهش از جمله آثار گروه اقتصاد پژوهشکده نظام های اسلامی است. این پژوهشکده با چهار گروه "اقتصاد"، "سیاست"، "فقه و حقوق"و "مدیریت" به طور خاص نظامهای اجتماعی اسلامی را مورد مطالعه قرار می‌دهد.

کد خبر 775126

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha