به گزارش خبرنگار مهر، هفته گذشته انجمن تهیهکنندگان مستقل سینمای ایران با صدور بیانیهای اعلام موجودیت کرد. معترضان به انتخابات اتحادیه تهیهکنندگان با اجماعی 43 نفری آخرین راهکار خود را تشکیل انجمن مستقل دانستند. این خبر با واکنشهای مختلف مواجه شد که برخی شکلگیری این انشعاب را عاملی در راه تضعیف جایگاه تهیهکنندگان دانستند.
اما به فاصله یکروز بعد 19 نفر از کسانی که امضایشان زیر بیانیه اعلام موجودیت انجمن تهیهکنندگان مستقل بود عضویت در این تشکل را تکذیب کردند. از جمله آنها میتوان به مهدی احمدی، سیامک اطلسی، احمد براتیان، سیدنورالدین حجازی، جمشید حیدری، روحالله خوشکام و... اشاره کرد.
* هفته گذشته اعتراض شورای عالی تهیهکنندگان به افزایش دستمزد بازیگران حاشیهها و واکنشهایی به همراه داشت. امین تارخ، سعید راد و بیژن امکانیان با تأکید بر نتیجه ندادن برخورد قهرآمیز با این موضوع، دستورالعمل صادر کردن در این خصوص را ناممکن دانستند. برخی نیز چون هانیه توسلی با تورم 30 درصدی، بالا رفتن دستمزدها را منطقی دانستند.
پروانه معصومی نیز با اشاره به ثابت نماندن قیمت هیچ چیز گفت: از سال 64 از سوی وزارت ارشاد سقف دستمزد بازیگران 120 هزار تومان تعیین شد که از آن پس چیزی به نام زیر میزی مد شد و البته من همان سقف را میگرفتم تا این قانون برداشته شد. بازیگری که 20 میلیون تومان میگیرد همان اجاره شش سال پیش را پرداخت میکند که دستمزدش را ثابت نگه دارد؟
همچنین امین حیایی اشاره کرد: دستمزد زمانی بالا میرود که بازیگر نمیخواهد کاری را انجام دهد و آن کار مورد پسندش نیست. فیلمهای متعدد بوده که کارگردان و تهیهکننده خوب داشته و شاید نصف آنچه عرف بوده گرفته و کار کردهام. به لحاظ آنکه ارزش کار برایم مهم بوده است.
* کانون کارگردانان سینمای ایران نیز هفته گذشته در اقدامی بیسابقه طی بیانیهای بنیاد سینمایی فارابی را مورد انتقاد قرار داد. انتشار این بیانیه واکنش بنیاد سینمایی فارابی را به دنبال داشت که آن را احساسی و یکسویهنگرانه و نتیجه فعالیتهای این بنیاد را در جشنواره بیست و هفتم فیلم فجر قابل رویت دانست.
شورای عالی تهیهکنندگان نیز در ادامه اطلاعیهای در این خصوص منتشر کرد. در بخشی از این بیانیه آمده: شورا لازم میداند به اطلاع برساند از ابتدای اردیبهشتماه هیچگونه دیداری با مدیریت فارابی نداشته و پیگیریهای دبیرخانه شورایعالی نیز برای برگزاری نشستهای مختلف تاکنون به نتیجه نرسیده است.
* مجید مجیدی هفته گذشته با تکذیب خبر ساخت فیلمهای تبلیغاتی نامزدهای انتخاباتی گفت: بداخلاقیهای موجود در جامعه این شایعهها را دامن میزند و معتقدم شأن هنر بالاتر از این مسئله است که هنرمندان بخواهند وارد تبلیغات انتخاباتی شوند.
جواد شمقدری مشاور رئیس جمهوری نیز در پاسخ به این اظهار نظر گفت: من هم معتقدم فرهنگ نباید بازیچه جریانهای سیاسی شود و هنر متعالی فقط در خدمت ارزشها و دین معنا و هویت مییابد. اما هر حرکت دینی و ارزشی قطعاً در جامعه مصادیقی دارد و هنرمند نمیتواند نسبت به آن بیاعتنا باشد.
مجید مجیدی همچنین در واکنش به دیدار سینماگران با رئیس جمهوری گفت: کسانی که از سینماگران برای این دیدار دعوت کردهاند، خوابنما شدهاند. چون اگر سینما برای آنان مهم است چرا پس از سه سال و نیم که از عمر دولت میگذرد این کار را کردهاند؟ اگر هم سینما برایشان مهم نبوده چرا اصلاً سینماگران را دعوت کردهاند؟
مجیدی در ادامه انتقادهایش به عنوان جشنواره فیلمهای کوتاه دینی رویش نیز انتقاد کرد. البته ابراهیم حاتمیکیا نیز در این انتقاد وی را همراهی کرد. مجیدی گفت: عنوان "رویش" برای این جشنواره لقبی بسیار مناسب است اما با قرار دادن کلمه "دین" در کنار آن در حقیقت دین را مهجور کردهایم. اگر از عنوان این جشنواره کلمه "دینی" حذف شود راحتر میتوان با آن کنار آمد.
* رئیس رسانه ملی در آئین پایانی نخستین جشنواره تولیدات رسانهای حجاب و عفاف از آمادگی برای حمایت از فروشگاهها و مراکز تولیدی خبر داد که مدلهای متنوع از لباس اسلامی ارائه میدهند. عزتالله ضرغامی گفت: صدا و سیما وظیفه خود میداند با هر فروشگاه عرضه لباس و تولیدکننده که میخواهد برای زن مسلمان لباس مناسب عرضه کند، همکاری کند.
* حسام نواب صفوی که سال 87 امکان حضور در پروژه سینمایی بهرام بیضایی را پیدا کرد، پس از پایان کار در "وقتی همه خوابیم" خبر حضور خود در پروژه "اخراجیها 2" را تکذیب کرد. هر چند طبق تجربههای گذشته قابل پیشبینی بود که با حضور محمدرضا شریفینیا، بازیگران همیشگی همراهش از جمله نوابصفوی راه به فیلم دهنمکی پیدا کنند.
جالب این است که نواب صفوی پس سه ماه از تکذیب خبر همکاری در "اخراجیها 2" این روزها مشغول نقشآفرینی در این پروژه در لوکیشن اردوگاه اسرای جنگی در فردیس کرج است. او در این فیلم با گریمی متفاوت نقش فرهاد کاوازاکی را بازی میکند که میتواند یکی از نقشهای متفاوت او باشد.
* مجموعه "یوسف پیامبر" در ادامه حاشیهسازیهای پررنگ هفته گذشته عرصه ورزش و تلویزیون را به تعامل کشاند. علی پروین و ناصر حجازی که هواداران زیاد در تیمهای پرسپولیس و استقلال دارند حرفهایی متفاوت درباره این مجموعه مطرح کردند.
پروین که این مجموعه را پیگیری میکند، کتایون ریاحی را بهترین بازیگر مجموعه دانسته است. اما در نقطه مقابل او حجازی این مجموعه را پیگیری نمیکند و در چند قسمتی که به طور اتفاقی دیده، جذب آن نشده است. وی پس از اطلاع از بودجه ساخت این مجموعه به جذاب نبودن کار و نیاز به دقت بیشتر تأکید کرده است.
* دستگاه قضایی مصر دادخواستهایی را در شکایت از دولت ایران و کارگردان فیلم "اعدام فرعون" و درخواست توقف پخش این فیلم در رسانههای مصری بررسی میکند. در این شکوائیه رقیهالسادات دختر انور سادات خواهان صدور این حکم شده است.
* برنامه ورزشی "نود" با اجرای عادل فردوسیپور هفته گذشته حاشیهسازی کرد. به نظر میآید نشان دادن فیلمی از چرای گوسفندان در زمین فوتبال جنجالهایی به پا کرده است. این جریان با پاسخ مسئولان ورزشگاه در مطبوعات به فردوسیپور ادامه پیدا کرد و نهایتاً این هفته با بحثی نیم ساعتی ختم به خیر شد.
نظر شما