وزیر بازرگانی با اشاره به قابلیتهای استان لرستان در بخشهای متعدد، اظهار داشت: لرستان با داشتن استعدادهای فراوان در زمینه های کشاورزی، دامپروری، آبزیان، صنعت، معدن، گردشگری و صنایع دستی دارای مزایایی است که باید تلاش کرد مردم این استان از آنها بهره مند شوند.
میرکاظمی با تاکید بر اینکه شکل سرمایه گذاری باید به گونه ای باشد که بیشترین اثربخشی را برای مردم داشته باشد، عنوان کرد: محور توسعه کشاورزی به هیچ وجه در این استان نباید فراموش شود.
وی با تاکید بر ضرورت توسعه صنایع تبدیلی ، افزود: توسعه محصولات لرستان از داخل این استان به خارج از کشور می تواند در رونق بخشیدن به کسب و کار در لرستان موثر باشد.
وزیر بازرگالنی به برنامه های هیئت دولت برای توسعه صادرات در لرستان اشاره و خاطر نشان کرد: این موضوع در سفر اول و دوم مد نظر قرار گرفته و همچنین برنامه هایی در حوزه بازرگانی و تجارت را نیز در این استان در دست اجرا داریم.
نخود لرستان دارای علامت تجاری می شود
وزیر بازرگانی در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت برند سازی محصولات کشاورزی لرستان تاکید کرد و بیان داشت: یکی از برنامه های این وزارتخانه توسعه خوشه های صادراتی است.
میرکاظمی با بیان اینکه با تجمیع همه فعالان اقتصادی در یک محصول مشترک می شود آن محصول را دارای علامت تجاری کرد، یادآور شد: به عنوان مثال لرستان در تولید نخود دارای رتبه است که می توان با تجمیع کشاورزان تولید کننده این محصول و بسته بندی آن برای نخود لرستان علامت تجاری تعریف کرد.
وی با اشاره به اینکه علامت تجاری برای نخود لرستان تصویب شده است، خاطر نشان کرد: با تعریف این علامت، نخود این استان هم در بازارهای بین المللی حضور خواهند داشت و هم بخش داخلی کشور را تغذیه خواهد کرد.
وزیر همچنین از کمک این وزارتخانه به توسعه خوشه های صادراتی در لرستان خبر داد و یادآور شد: این استان قابلیت آن را دارد که در زمینه عسل و محصولات هسته دار نیز در عرصه جهانی شناخته شود.
پایانه های صاراتی در لرستان شکل بگیرد
وزیر بازرگانی بر ضرورت تشکیل پایانه های صاراتی در لرستان تاکید کرد و بیان داشت: ایجاد پایانه های صادراتی می تواند به تشکل ها و خوشه های صادراتی کمک کند تا محصولات خود را در آنجا عرضه کنند.
میرکاظمی خاطر نشان کرد: این وزارتخانه نیز در زمینه ایجاد پرواز های مستقیم و حمل و نقل می تواند به این پایانه ها یارانه تعلق دهد تا بتوانند محصولات فساد پذیر خود را به سرعت وارد بازارهای بین المللی کنند.
وی با تاکید بر ضرورت حضور بخش خصوصی در عرصه صادرات لرستان، بیان داشت: بخش خصوصی باید با ورود به این عرصه و ایجاد تشکل های صادراتی زمینه کمک های بیشتر وزارت بازرگانی را فراهم کنند.
وزیر با اشاره به اینکه این وزارتخانه به کسانی که به دنبال ایجاد یک محصول بین المللی هستند کمک می کند، تصریح کرد: وزارت بازرگانی از تشکل هایی که با تجمیع به دنبال ثبت علامت تجاری و حفظ کیفیت آن هستند حمایت می کند.
سند راهبردی توسعه تجارت خارجی لرستان ابلاغ شد
وزیر بازرگانی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود از تدوین سند راهبردی توسعه تجارت خارجی لرستان خبر داد و افزود: این سند به این استان ابلاغ شده و مدتی است که در کارگروه های لرستان نیز فعال است.
میرکاظمی از تخصیص اولین پرداخت اعتبارات این سند به میزان دو میلیارد ریال نیز خبر داد و یادآور شد: قسط اول به منظور پشتیبانی از سند راهبردی توسعه تجارت خارجی لرستان اختصاص داده شده است.
وی با بیان اینکه این سند به منظور حضور محصولات مستعد صادرات لرستان در عرصه بین المللی ابلاغ شده است، تصریح کرد: اگر بخواهیم اشتغال را در این استان سامان دهیم و یک سطح درآمد مناسب را برای لرستان داشته باشیم به طور قطع بایستی صادرات شکل بگیرد.
وزیر با اشاره به اینکه میزان صادرات در لرستان طی سال گذشته 33 میلیون دلار بوده است، ابراز امیدواری کرد: میزان صادرات در این استان در سال جاری به حداقل 300 میلیون دلار برسد.
نظر شما