به گزارش خبرنگار مهر، علی صالح آبادی در همایش بحران مالی جهانی؛ چالشها و فرصتها، یکی از ریشه های بحران مالی جهانی را عدم کنترل ریسک در مدل بانکداری در دنیا عنوان کرد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار عدم توجه به ریسک مشتریان در بانکهای تجاری را بعنوان عامل دوم بحران مالی جهانی دانست و افزود: عدم توجه به ریسک ناشی از پرداخت وام به مشتریان توسط این بانکها از دیگر دلایل این بحران به شمار می رود.
وی با اشاره به زیرسوال رفتن فعایت موسسات رتبه بندی در دنیا خاطرنشان کرد: این موسسات خوشبینی بیش از حدی در فعالیتهای خود به ویژه در بخش اورق از خود نشان داده اند. این درحالی است که تضاد منافع موسسات رتبه بندی و ناشران اوراق را نیز می توان از جمله دلایل بروز بحران دانست.
به گفته صالح آبادی، این موسسات علاوه بر ارائه خدمات رتبه بندی، سایر خدمات دیگر را نیز به ناشران ارائه می دادند که این باعث تضاد شده است. همچنین زمانیکه وامها قرار است به اوراق بهادار تبدیل شوند باید ریسک و کیفیت آنها نیز مورد ارزیابی قرار گیرد و سپس به اوراق بهادار تبدیل و فروخته شوند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار یکی دیگر از ریشه های بحران مالی دنیا را بی کفایتی واسطه های درگیر در اوراق بهادار ذکر و تصریح کرد: واسطه ها، مدیریت ریسک ضعیف داشته و اوراق را در پرتفوی خود قرار می دهند.
وی موضوع حسابداری و خارج کردن مطالبات از ترازنامه را از دیگر ریشه های این بحران ذکر کرد و گفت: با توجه به خروج مطالبات از ترازنامه بانک، قدرت وام دهی بانکها افزایش می یابد.
نظر شما