۱۲ آبان ۱۳۸۷، ۱۷:۲۱

وضعیت دشت های زنجان و ابهر بحرانی است

وضعیت دشت های زنجان و ابهر بحرانی است

زنجان - خبرگزاری مهر: مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان با اشاره به وجود هفت دشت در سطح این استان گفت: از این تعداد، وضعیت سفره های زیر زمینی آب دو دشت زنجان و ابهر وضعیت بحرانی دارند.

به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، جعفر فهیمی بعد از ظهر امروز در جلسه کارگروه آب استان زنجان با تشریح وضعیت دشتهای زنجان و ابهر عنوان کرد: ما در دشت زنجان در منطقه بحرانی هستیم چرا که میزان تغذیه آب زیرزمینی این دشت 276 میلیون مترمکعب و میزان تخلیه آن 247 میلیون مترمکعب بوده است.

وی ادامه داد: مجموع کسری مخزن از ابتدا تاکنون یک میلیارد و 806 میلیون مترمکعب است. دشت زنجان به سمتی پیش می‌رود که جای نگرانی دارد.

فهیمی در خصوص وضعیت آب دشت ابهر نیز هشدار داد و بیان کرد: در سال آبی 87 ـ 86، کسری این دشت 92 میلیون مترمکعب بود در حالی که تغذیه مخزن 231 میلیون مترمکعب است و میزان تخلیه آن 323 میلیون مترمکعب است. 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان به مناسب بودن وضعیت آب دشتهای "ماهنشان و انگوران" و "طارم و خلخال" تاکید کرد و در خصوص وضعیت دشت قیدار گفت: دشت قیدار یکی از دشتهای ممنوعه ماست که میزان تخلیه آن از تغذیه‌اش بیشتر است و در واقع دخل و خرج ما در این دشت با هم نمی‌خواند.

فهیمی میزان کسری آب مخزن دشت قیدار را در سال آبی 87 ـ 86 ، 15 میلیون مترمکعب عنوان کرد و در مورد دشت گل‌تپه و زرین‌آباد اظهار داشت: هرچند در این دشت میزان کسری آب نداریم اما به مرحله‌ای رسیده که نباید اجازه برداشت اضافی از این دشت را بدهیم.

وی ادامه داد: بر اثر افت سطح آبهای زیرزمینی، سالانه برقی معادل تولید نیروگاههای عظیم کشور مصرف می‌شود.

ففهیمی افزود: ما فقط در دشت زنجان در یک سال 177 سانتی‌متر افت منابع آب داریم که اگر شما فقط میزان مصرف انرژی چاههایی را که برای بالا کشیدن آب از برق استفاده می‌کنند محاسبه کنید، در کشور سالانه معادل تولید نیروگاههای عظیم احداث شده انرژی مصرف می‌شود. این میزان مصرف انرژی خود هزینه‌ای به بودجه کشور تحمیل می‌کند.

کد خبر 776060

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha