به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، غلامرضا حاتمی ظهر امروز در نشستی خبری افزود: در این سمینار دو روزه که مقارن 19 و 20 آبان ماه امسال در شیراز برگزار می شود از پروفسور آلن رئیس انجمن بین المللی فیزیک پزشکی از دانشگاه new southvelse استرالیا نیز دعوت به عمل آمده که به عنوان سخنران ویژه در مراسم حضور خواهند داشت.
وی عنوان کرد: همچنین طی دو روز برگزاری این سمینار ملی اعضای هیئت بورد فیزیک پزشکی، رادیولوژی و حفاظت پرتوی نیز حضور یافته تا ضمن تبادل اطلاعات علمی روز دنیا، با پروفسور آلن در زمینه تاسیس رشته های کارشناسی فیزیک پزشکی و رادیوبیولوژی بررسیهای لازم را انجام دهند تا به زودی شاهد تاسیس دو رشته مذکور در دو دانشکده پزشکی و پیراپزشکی شیراز باشیم.
رئیس دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین گفت: یکی ازاهدافی را که از این دعوت پیگیری می کنیم بررسی زمینه ایجاد دوره های تحصیلی تکمیلی مشترک با دانشگاه نیوسات ولز استرالیا بوده که می تواند منشا یک تحول عظیم علمی ارزشمند در رشته رادیولوژی و فیزیک پزشکی باشد.
در ادامه این نشست دبیر این سمینار نیز ضمن تشریح اهمیت توجه به رشته رادیوتراپی نیز بیان کرد: سرطان در کشورهای توسعه یافته پس از بیماریهای قلبی وعروق مهمترین عامل مرگ و میر محسوب می شود و یکی از اهداف اصلی در درمان سرطانها به وسیله پرتورهای یونساز که معمولا از آن به عنوان پرتودرمانی یا رادیوتراپی یاد می شود ایجاد حداکثر آسیب در بافت تومور و حداقل آسیب در بافتهای سالم بدن است.
محمد جواد مرتضوی عنوان کرد: بسیاری از سرطانها در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع ، نقاط دیگری از بدن را درگیر کرده و به اصطلاح "متاستاز" می دهند و اگرچه روشهای معمول درمان سرطان با استفاده از پرتوهای یونساز یا همان تکنیک رادیوتراپی برای درمان سرطانهای محدود شده به یک محل خاص از کارایی به نسبت مناسبی برخوردار هستند اما کارایی این شوراها در درمان سرطانهای گسترش یافته در بدن، به شدت کاهش پیدا می کند.
وی با اشاره به اینکه این سمینار نیز با همین منظور و برای اجرای رادیوتراپی هدفمند برگزار می شود افزود: برگزار کنندگان ای سمینار علاوه بر مرکز پژوهشهای علوم پرتوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، انجمن بین المللی فیزیک پزشکی (IOMP) و انجمن فیزیک پزشکی ایران هستند.
دبیر این سمینار همچنین با اشاره به برنامه های جنبی این مراسم نیز گفت: با توجه به پتانسیلهای قابل توجه محققان ایرانی، در یک نشست خصوصی با پروفسور آلن، اعضای بورد تخصصی فیزیک پزشکی و اعضای هیئت مدیره انجمن فیزیک پزشکی ایران نحوه ارتقای سطح نقش ایران در IOMP به ویژه بخش خاورمیانه ای آن مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.
مرتضوی اضافه کرد: همچنین مطابق هماهنگیهای انجام شده اعضای تخصصی فیزیک پزشکی در مدت اقامت خود در شهر شیراز، از دانشکده های پزشکی و پیراپزشکی این شهر بازدید خواهند کرد.
نظر شما