۱۴ آبان ۱۳۸۷، ۱۶:۴۸

روایت لاریجانی از استیضاح -2/

وظیفه مجلس تعامل موثر با قواست / مراقبت شود تا کابینه نیازمند رای اعتماد مجدد نشود

وظیفه مجلس تعامل موثر با قواست / مراقبت شود تا کابینه نیازمند رای اعتماد مجدد نشود

رئیس مجلس با بیان اینکه مجلس هشتم پیگیری مسائل اصلی کشور و خواسته های ملی را از طرق آرامش بخش مبنای کار خود می داند گفت: تاکید بر تعامل با قوا و حفظ آرامش نباید باعث شود خواسته های ملی را فراموش کنیم.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری خود با خبرنگاران که پس از استیضاح وزیر کشور برگزار شد درپاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا استیضاح کردان را تقابل دولت ومجلس اصولگرا می دانید گفت: از آغاز مجلس هشتم تاکید کردیم که استراتژی این مجلس تعامل موثر و مثبت با دولت و قوه قضائیه است و روی این حرف ایستادگی کردیم.

وی افزود: تعامل موثر به معنای این است که مجلس هشتم منفعل نیست.  جایی که به مصلحت ملت و حقوق ملی کشور باشد آنجا حتما از دیگر قوا حمایت خواهیم کرد اما اگر جایی کژی ببینیم ملاحظه هم نمی کنیم.

رئیس مجلس در پاسخ به سئوال خبرنگاری که از تعامل یکسویه مجلس با دولت جویا شد و با اشاره به سفیران مجلس در تعامل با دولت برای حل مسئله کردان پرسید آیا فکر نمی کنید تعامل بیشتر از جانب مجلس است، تصریح کرد: ما حق می دهیم که وزرا یا دولت مطابق  قدرت تشخیص خود عمل کنند .نمی خواهیم بگوییم چون بنا بر تعامل داریم پس از حقوق خود صرف نظر کنند.

وی افزود :  ما آنچه را ناصحانه می دانستیم که درست است در مراحل مختلف گفتیم . آقای کردان حق داشت نظر خود را بگوید همانطور که توضیح دادند و گفتند تشخیص من این بوده است.  ما از این جهت گلایه ای نداریم آنچه ما وظیفه مان بود انجام دادیم . این نکته ای است که فکر می کنیم لازم است روشن شود دیگران هم با منطق خود می توانند عمل کنند.

لاریجانی در پاسخ به سئوال خبرنگاری که گفت این طور به نظرمی رسد که مجلس نظر دولت را نمی پذیرد و این در رای مجلس به لوایح دولت مشخص است، تصریح کرد: حتما شما توجه دارید که در مقام کار کارشناسی دولت و مجلس می توانند نظرات متفاوتی داشته باشند، داشتن روحیه تعامل مثبت وموثر به معنای این نیست که ما نظر کارشناسی خود را فدای این موضوع کنیم . ممکن است در موضوعاتی نظرات متفاوتی داشته باشیم و این نظرات متفاوت ممکن است در کانال گفتگوی سازنده قرار بگیرد و حل شود.

وی تاکید کرد: من تضادی نمی بینم اما ممکن است اختلاف رای وجود داشته باشد. ازجمله آن اختلاف نظر در طرح تحول اقتصادی است .

رئیس مجلس یادآورشد: ما در زمینه طرح تحول اقتصادی و اینکه آیا ممکن است این طرح قیمتها را متحول کند تفاوت نظر داریم و هنوز به مکانیسم واحدی نرسیده ایم. اعضای کمیسیون ویژه هم هنوز بیان واضحی پیدا نکرده اند که میزان رشد قیمتها چقدر خواهد بود. اما اینکه ساختار اقتصادی کشور باید دچار تحول شود را قبول داریم.

خبرنگاری با اشاره به این گفته بیژن نوباوه نماینده مردم تهران که گفت " استیضاح وزیر کشور به معنای اعاده حیثیت از مجلس است" از لاریجانی پرسید آیا شما هم چنین فکر می کنید رئیس مجلس گفت: اینکه در سطوحی در کشور حرف خلاف واقع زده شود درست نیست .

خبرنگاری خطاب به لاریجانی گفت: زمانی که مجلس ششم گزارش تحقیق و تفحص صدا و سیما را ارائه کرد شما آن را یک گزارش کشکی از مجلس توصیف کردید آیا وقت آن نرسیده که گرد و غبار از این گزارش کشکی مجلس که فسادهای مالی که در معاونت مالی صدا وسیما بر آن قید شده بود کنار زده شود و این گزارش که کردان یکی از افراد مورد اشاره آن بود مورد بررسی قرار بگیرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کسی مانع رسیدگی به آن بحث نشد آن موضوع به قوه قضائیه داده شد تا رسیدگی کند اشکالی که آن زمان مطرح شد این بود که با نگاه سیاسی موضوع پیگیری می شد .

وی افزود: آن زمان می دانید چه صف کشیهایی وجود داشت افرادی بودند که تحصن کردند و می خواستند کشور را به یک حالت فلج کردن برسانند. آن روشها را ما قبول نداریم، روش حکمرانی نیکویی نیست. حکمرانی خوب آن است که از طریق دیالوگ و  گفتگوی سازنده مسائل حل شود، نه اینکه با رفتارهای خشونت آمیز.

لاریجانی افزود: ما آن شرایط را سپری کردیم اما کسی مانع آن نبوده شما تفسیرهای مختلفی از این موضوع می توانید داشته باشید آنچه من می توانم در مورد این مسئله بگویم همین بود که توضیح دادم.

رئیس مجلس درپاسخ به سئوال خبرنگار دیگری که از وی پرسید که آیا عدم حضور احمدی نژاد در جلسه امروز استیضاح نوعی بی احترامی به مجلس محسوب نمی شود و آیا اینکه قرار گرفتن کابینه بر لب مرز باعث نمی شود مجلس دستش برای استیضاح های بعدی بسته شود اظهار داشت: قانون اساسی این را مشخص کرده که در هنگام استیضاح وزیر یا رئیس جمهور می توانند شرکت کنند یا اینکه حضور نداشته باشند ما این را هم در بی اعتنایی نمی دانیم. چون آقای رئیس جمهور هم نظرشان را گفتند ما مناسبات قانونی در این قضیه داریم بنای ما بر این نیست که به کارهای شکلی اهمیت دهیم.

وی در پاسخ به بخش دوم این سئوال گفت: یک وزیر تا کنون استیضاح شده و باقی وزرا با نظر خود رئیس جمهور برکنار شده اند و هم اکنون کابینه لب مرز است و اگر یک وزیر دیگر برکنار شود کل کابینه باید رای مجدد بگیرد که هم دولت و هم مجلس باید ملاحظه کنند زیرا که الان شرایط کشور اقتضا می کند که بیشتر وقت دو قوه صرف امور مهم شود البته در این بحث نه دست دولت بسته است نه دست مجلس .اما با توجه به اینکه چند ماه ازعمراین دولت باقی است به نظرمی رسد هم نمایندگان باید ملاحظه بیشتری داشته باشند هم آقای رئیس جمهور باید مراقبت کنند مسئله جدیدی پیش نیاید.

لاریجانی در پاسخ به این سئوال که آیا استیضاح امروز مجلس انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم و آرایش اصولگرایان را تحت تاثیر قرار خواهد داد گفت: من خیلی تاثیر مستقیمی از این موضوع مشاهده نمی کنم اما اینکه در طیف های مختلف اصولگرایان و اصلاح طلبان در مورد انتخاب آرای متنوعی هم اکنون وجود دارد قابل مشاهده است و موضوع امروز تاثیر مستقیمی در انتخابات ندارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی  در پاسخ به سئوال خبرنگاری که آیا مجلس قصد دارد مدارک مدیران موجود را که برخی از آنها با مسئله وزیر کشور تشابه دارد مورد بررسی قرار بدهد گفت: در افکارعمومی برخی از این موارد نقل شده و من نمی خواهم قضاوتی در این مسئله داشته باشم ،‌ممکن است برخی از این مسائل که در گذشته توسط چند دانشگاه که معلوم نیست از کجا در کشور ما ثبت شده اند که مبنای علمی درستی هم نداشتند وجود داشته باشد و برخی افراد مدارکی از این موسسات گرفته باشند اما کلا این برای جمهوری اسلامی خوب نیست  که مدارک کم خاصیت و بی وجهی که وزن علمی ندارد بروز پیدا کند .

وی ادامه داد :‌ دقت بیشتر در مجلس و دولت کمک می کند که این مسائل پیش نیاید. این وهن دانشگاهها و اساتید هیئت علمی است که افراد با رفتارهای پشت صحنه بتوانند مدارکی پیدا کنند که حیثیت درجه دکترا یا درجه فوق لیسانس را لطمه بزند من نمی گویم مدارک علمی اول و آخر هر تصمیم گیری است اما حتما اعتبار دانشگاههای ما به همین مدارکی است که صادر می شود و این به هیچ وجه سطح نازلی ندارد و نباید تشبیه به چیزی شود. مدارک علمی دانشگاههای ما حتما از اعتبار برخوردار است افراد باید تلاش کنند مسیر را طی کنند اگر در این زمینه راههایی باشد که جلوی این موارد گرفته شود همه قوا باید تلاش کنند .

خبرنگاری خطاب به لاریجانی گفـت: مجلس هفتم بازگرداندن آرامش به جامعه را یکی از افتخارات خود می دانست در مجلس هشتم اتفاقاتی افتاد و تصمیماتی گرفته شد که منجر به بازگشت نمایندگان از رای اولیه خود شد و این موضوع در رای اعتماد به وزیر کشور و برخی از مصوبات دیده می شود. فکر می کنید مجلس هشتم هم می تواند مدعی ایجاد آرامش در جامعه باشد .

لاریجانی گفت : آنچه مهم است این است که مجلس هشتم بتواند به مسائل اساسی کشور بپردازد و سیاستش این باشد که با آرامش این مسیر را طی کند اما این نباید باعث شود خواسته های ملی را فراموش کنیم.

وی افزود: اینکه مجلس هشتم با سرعت لایحه مربوط به خشکسالی را بررسی و تصویب کرد علتش این بود که این مسئله مهم  در کشور بود و باید مورد بررسی قرار می گرفت.

لاریجانی افزود: در مورد طرح تحول اقتصادی هم این چنین است . لازم است در یک فضای کارشناسی مورد توجه بیشتر قرار بگیرد . در مورد وزرا نیز وقتی اشکالی به وجود آمد که به اعتماد عمومی لطمه زد مجلس وقت گذاشت از راههایی استفاده کرد که مسئله به استیضاح منتهی نشود .اما خوب وقتی نشد ،‌ نمی توانست وظیفه خود را زیر پا بگذارد.

وی درپاسخ به سئوال خبرنگاری که پرسید برخی معتقدند اقدامات مجلس ودولت ازجمله دربخش اقتصاد و هسته ای نوعی موازی کاری است ، نظر شما در این مورد چیست ، گفت: مجلس در مسائل اقتصادی حتما صاحب رای است و بدنه مجلس پر است از افرادی که در رشته های مختلف از جمله صنعت و اقتصاد تخصص دارند و تجربیات خوبی دارند ما نمی توانیم به نمایندگان مجلس بگوییم که شما نظرات کارشناسی خود را ارائه ندهید مجلس بالاترین جایی است که نتیجه کارهای کارشناسی دولت وارد آن می شود و مورد بررسی قرار می گیرد.

به گزارش مهر رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سئوال خبرنگاری که از وی پرسید آیا شما در جلسه استیضاح کردان برای لحظه ای خود را جای وی قرار دادید ، اظهار داشت: من لازم نیست در اینجا احساسات خودم را بیان کنم ولی مجلس یک مسیر قانونی دارد و من رقت قلب شما را تقدیرمی کنم . اشکالی هم ندارد اما بدانید آنچه که مهم است این است که همه ما به الزامات قانونی منضبط شویم  و همه به آن پایبند باشیم.

وی افزود: همانطور که عرض کردم من آنچه را که برای کشور لازم می دانم قانونگرایی و فرهنگ قانون است همه باید پایبند به قانون باشیم. ممکن است شما انسان خوبی باشید اما وقتی پلیس راهنمایی و رانندگی شما را به عنوان کسی که وارد ورود ممنوع شده جریمه می کند، شما باز هم آدم خوبی هستید اما کارتان خلاف بوده است و ممکن است در آن حالت یک انکسار قلبی هم برای شما پیش بیاید ،‌اما شخصیت شما سرجایش محفوظ است.

کد خبر 777212

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha