به گزارش خبرنگار مهر در رشت، با ادامه خصوصی سازی سالنهای ورزشی و اجاره دادن سالنها به بخش خصوصی نمی توان ورزش را ادامه داد زیرا این موضوع مانع بزرگی بر سر راه توسعه ورزش همگانی که جزو برنامه سازمان ورزش کشور است خواهد شد.
تضعیف ورزش همگانی، پیشرفت ورزش قهرمانی را نیز تحت تاثیر قرار می دهد از این رو باید قوانین مربوطه اصلاح شود.
هیئتهای ورزشی برای تامین هزینه های سالن مجبورند شهریه خود را اضافه کنند و افزایش هزینه ها به رغم کاهش استقبال مردم از ورزش، پشتوانه سازی مالی هیئتهای ورزشی را دچار مشکل کرده که در این خصوص تربیت بدنی باید به دنبال راه حل باشد.
جمعی از کارشناسان ورزشی معتقدند که خصوصی سازی سالنهای ورزشی و عدم وجود حمایت مالی از جمله مشکلات پیش روی اغلب رشته های ورزشی کشور است.
آنان خصوصی سازی سالنهای ورزشی، عدم وجود امکانات مالی برای اجاره سالن و کمبود سالن ورزشی را از مشکلات تیمهای بدون حامی مالی می دانند.
واگذار شدن سالنهای ورزشی به بخش خصوصی ورزشکاران بیشتر رشته ها را برای انجام تمرین مداوم با مشکل روبرو کرده و ورزشکاران برای تمرین با محدودیت وقت مواجه هستند.
خصوصی سالنهای ورزشی در گیلان که با داشتن 132 هزار ورزشکار حرفه ای و دست و پنجه نرم کردن با مشکلات زیادی همچون نبود سالنهای استاندارد و مجهز برای هیئتهای ورزشی مختلف و کمبود امکانات ورزشی مناسب و رفاهی روبروست، مشکلات مضاعفی ایجاد کرده است.
مدیرکل تربیت بدنی استان گیلان با اعلام اینکه بر اساس اجرای اصل 44 قانون اساسی باید اماکن ورزشی به بخش خصوصی واگذار شوند، اظهار داشت: بر اساس اجرای این اصل باید اماکن ورزشی به بخش خصوصی واگذار شوند تا باشگاه داران با دست بازتری به فعالیتهای خود ادامه دهند.
محمد فولادی افزود: با توجه به اصل 44 قانون اساسی واگذاری باشگاهها به بخش خصوصی می تواند کمک شایانی به ورزش کشور داشته باشد.
وی همچنین با اعلام اینکه اجرای اصل ۴۴ باعث شکوفایی ورزش می شود، گفت: به طور قطع این حرکتی جدید در ورزش کشور بدون چالش نخواهد بود ولی کار پسندیده و خوبی است که باعث ارتقای ورزش می شود.
فولادی از واگذاری 75 سالن ورزشی به بخش خصوصی در استان خبر داد و یادآور شد: از 126 سالن ورزشی در استان گیلان 75 سالن به بخش خصوصی واگذارشده است.
وی با اشاره به اینکه اماکن ورزشی واگذار شده به بخش خصوصی نظارت مستمر می شوند، افزود: سالن دارانی که به قانون عمل نکنند قراردادشان فسق می شود.
وی گفت: سال گذشته هیئتهای ورزشی در مزایده اماکن ورزشی شرکت می کردند اما با ابلاغ سازمان تربیت بدنی کشور امسال مزایده به صورت عام برگزار شد.
فولادی بیان داشت: برخی هیئتهای ورزشی تا سال گذشته چون در کنارخود رقیب نمی دیدند به رغم تاکیدات فراوان خیلی جدی وارد مزایده نشدند و این امر باعث برنده شدن اشخاص حقیقی در مزایده شد.
این مسئول ادامه داد: با این حال هیئتهای ورزشی که در سنوات گذشته بدون برنامه در تمام ساعات و به دلخواه خود به ورزش می پرداختند هم اکنون مجبورند یک برنامه ریزی اصولی و سریع داشته باشند زیرا افرادی که برنده مزایده شده اند موظفند کلیه ساعاتی که هیئتهای ورزشی نیاز دارند در اختیار آنان قرار دهند.
مسئول امورباشگاههای تربیت بدنی استان گیلان نیز با اعلام اینکه ۳۵۶ باشگاه ورزشی خصوصی در گیلان فعالیت دارد، گفت: از ابتدای حضور بخش خصوصی در عرصه ورزش گیلان، ۳۷۰ باشگاه ورزشی تاسیس شده بود که ۱۴باشگاه به دلیل عدم درآمدزایی، تغییر مکان، عدم تمدید پروانه و عدم پرداخت تسهیلات بانکی غیرفعال هستند.
سیدحسین پیشوایی اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۱ مورد تقاضای تاسیس باشگاه ورزشی شده که از این تعداد ۱۵ مورد مجوز تاسیس صادر شده است.
نماینده رودبار در مجلس هشتم نیز در ادامه با تاکید بر خصوصی سازی در جهت رشد و توسعه اماکن ورزشی، گفت: برای جلب نظر سرمایه گذاران و به منظور حمایت از بخش خصوصی باید هزینه های سرمایه گذاری را کاهش داد تا بتوان با احداث سالنها و فضاهای بیشتر جامعه ورزشی را از فقر امکانات دور کرد.
صمد مرعشی با اشاره به اینکه برای دستیابی به توسعه پایداردر ورزش باید زیرساختهای قدرتمندی داشت، افزود: کشور از نظر امکانات و فضای ورزشی با فقر مواجه است و توسعه نیروی انسانی و قهرمانی منوط به توسعه زیرساختها و گسترش اماکن ورزشی است.
نظر شما