۱۵ آبان ۱۳۸۷، ۱۰:۳۳

رویترز بررسی کرد :

11 چالش آتی اوباما در صحنه سیاست خارجی

11 چالش آتی اوباما در صحنه سیاست خارجی

باراک اوباما رئیس جمهوری جدید آمریکا با 11 چالش اساسی در حوزه سیاست خارجی روبرو است که اکثر آنها میراث ناگوار دوران بوش هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، رویترز بلافاصله پس از پیروزی اوباما در گزارشی در این باره نوشت: اوباما با یک سری از چالش های مهمی در سیاست خارجی خود رو به رو خواهد شد.

این خبرگزاری در ادامه می نویسد: القاعده، افغانستان، عراق، ایران، روسیه، روند صلح خاورمیانه، بهبود چهره آمریکا در جهان، خلیج گوانتانامو، چین، کره شمالی، تغییرات آب و هوایی از مسائلی هستند که به نظر تحلیلگر رویترز اوباما درباره آنها چالش هایی را خواهد داشت.

این مطلب در ادامه آورده است: عناصر القاعده در مناطق مرزی پاکستانی تقویت شدند و این مهم، نگرانی هایی را برای آمریکا ایجاد کرده و با توجه به اظهارات گذشته اوباما در خصوص برخورد مستقیم آمریکا با آنها، این مسئله به یکی از چالش های عمده وی تبدیل خواهد شد.

افغانستان از دیگر چالش های اوباما خواهد بود. شکست طالبان و از بین بردن القاعده درمرز این کشور با پاکستان از دیگر مسائل مهم است. تقویت و افزایش نیروها در افغانستان به بیش از سطح 32 هزار کنونی و همچنین نحوه پیگیری آخرین تصمیمات دولت بوش در خصوص گفتگو یا عدم مذاکره با طالبان نیز برای باراک اوباما باقی مانده است.

عراق، جائی که اوباما در سال 2003 مخالفت خود را با تهاجم به این کشور اعلام کرد، از دیگر چالش های وی خواهد بود. اوباما خواستار تعیین یک جدول زمانی 16 ماهه برای خروج نیروها از این کشور و تمرکز آنها در افغانستان است.

ایران از مسائل مهمی است که اوباما تمایل خود را برای گفتگوی و دیپلماسی بدون پیش شرط برای حل موضوع هسته ای ایران اعلام کرده است.

وی همچنین تعهد خود را برای ممانعت از دستیابی ایران به آنچه که وی از آن به تسلیحات هسته ای یاد کرد، اعلام داشته است.

در مورد روسیه که یکی از چالش های مهم اوباما تلقی می شود وی در چند ماه گذشته مخالفت خود را با سیاست های مسکو اعلام کرده و روسیه را مقصر درگیری های اخیر در قفقاز بین این کشور و گرجستان دانست و آن را محکوم کرد.

با توجه به روند کند صلح در خاورمیانه پس از نشست آناپولیس، اوباما تعهد خود را برای پیگیری و تلاش بیشتر و قوی تر برای ادامه روند صلح بین اسرائیلی ها و فلسطینی ها اعلام کرده است.

امروز یکی از مسائل مهم برای آمریکایی چهره منفی این کشور در جهان به ویژه پس از اتخاذ سیاست مبازره با تروریسم از سوی این کشور است.

به گزارش مهر، سیاست مبارزه با ترویسم چهره آمریکا را به شیوه ای بسیار شگرف منفی کرد، و اوباما باید با روش ها و سیاستهای خود در تلاش برای بهبود این چهره برآید که او آن را یکی از مسائل مهم در ماموریت سیاست خارجی خود اعلام کرده است.

وضعیت زندان گوانتانامو از دیگر مواردی است که باید روشن شود.

این موضوع که به طور مستقل خود یکی از مسائل مهم در منفی شدن چهره آمریکا است انرژی بیشتری را از دولت آتی ایالات متحده خواهد برد.

چین و مسائل مربوط به آن از جمله مسائل حقوق بشر که مورد مخالفت واشنگتن و همچنین حمایت پکن از کشورهایی که آمریکا با آنها مشکل دارد از دیگر مسائل در پیش روی ساکن جدید کاخ سفید خواهد بود.

کره شمالی و خلع سلاح آن و در نهایت حل کامل مسئله هسته ای این کشور که اوباما خواستار "گامی آرام و روبه پیش" در این موضوع شده و همچنین پیامدهایی که در صورت عدم اطاعت این کشور از خواست های جامعه جهانی می تواند پدید آید موضوعات دیگری خواهد بود که بخش مهم دیگری از توجهات را به خود جلب خواهد کرد.

تغییرات آب و هوایی و و حذف گازهای گلخانه ای و آلاینده های مهم نظیر ژنراتورهای برق و شرکت های نفت و گاز نیز جایگاهی ویژه در سیاست خارجی ساکن آتی اتاق بیضی شکل کاخ سفید خواهند داشت و او به عنوان یک دموکرات و نماینده بخشی از طرفداران محیط زیست، باید با آنها دست و پنجه نرم کند.

کد خبر 777509

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha