به گزارش خبرنگار مهر در رشت، روح الله منصف ظهر امروز در نشست طرح توسعه تولید خمیر کاغذ از ضایعات کشاورزی در رشت اظهار داشت: در حال حاضر 75 درصد کاغذ مورد نیاز کشور از طریق واردات از کشورهای روسیه، اوکراین، اندونزی، چین و کانادا تامین می شود.
وی افزود: هم اکنون سالانه 315 هزار تن خمیر کاغذ توسط چهار کارخانه از قبیل ایران، پارس، چوکا و مازندران با ظرفیت ناقص در کشور تولید می شود.
این مسئول با اعلام اینکه ایران در تولید خمیر کاغذ رتبه زیر 45 را در دنیا دارد، خاطرنشان کرد: با استفاده از 30 درصد ضایعات کشاورزی به ویژه کاه و کلش می توان فقط یک میلیون تن خمیر کاغذ تولید کرد.
منصف متذکر شد: تولید و مصرف رو به رشد کاغذ در جهان برداشت بی رویه از منابع جنگلی را به دنبال داشته است و از این رو در بسیاری از کشورها پروژه هایی تعریف شده اند که با استفاده از الیاف موجود در ساقه گیاهان و پسماندهای کشاورزی می توان خمیر کاغذ و کاغذ تولید کرد.
مدیر شرکت ساقه سبز کاسپین افزود: در ایران نیز این پتانسیل وجود دارد زیرا سالیانه میلیونها تن پسماندهای سلولزی ازقبیل کاه، گندم، برنج و ... سوزانده می شود.
منصف با اشاره به اینکه در ایران برای اولین بار طرح تولید خمیر کاغذ از گیاهان غیردرختی به صورت پایلوت در گیلان اجرا می شود، عنوان کرد: در فاز اول این طرح ساقه برنج مد نظراست و استانهای شمالی دارای پتانسیل غنی در این خصوص هستند.
این کارشناس تکنولوژی خمیرکاغذ ادامه داد: کاه و کلش یک محصول حاشیه ای نیست بلکه یک ماده اولیه پر ارزش برای تولید انواع مختلف کاغذ و سایر فرآورده های شیمیایی در صنعت است.
نظر شما