۱۸ آبان ۱۳۸۷، ۱۱:۲۰

cfr بررسی کرد:

آشتی با طالبان متغییر اصلی راهبرد جدید آمریکا در افغانستان

آشتی با طالبان متغییر اصلی راهبرد جدید آمریکا در افغانستان

یکی از مراکز پژوهشی آمریکا به درخواست فرمانده نیروهای مرکزی آمریکا برای بازنگری در راهبرد این کشور در افغانستان اشاره کرده که بر دو موضوع متمرکز شده است: آشتی دولت کابل با طالبان و همکاری با کشورهای همسایه.

به گزارش خبرگزاری مهر، شورای روابط خارجی آمریکا در تحلیلی نوشت: فرماندهان ارتش آمریکا در تلاش برای یافتن یک راهبرد جدید در افغانستان امکان جذب افراد قبیله نشین افغانستان را برای هدف قرار دادن عناصر طالبان و القاعده بررسی می کنند.

" گرگ برونو" نویسنده این مطلب خاطر نشان کرده است: تغییر موضع استراتژیک در افغانستان با توجه به " گروههای بیداری سنی در عراق " ( که سنیها را در برابر شبه نظامیان قرار داد) به دنبال گستراندن قدرت از کابل تا مناطق قبیله نشین افغانستان است.

نویسنده خاطر نشان کرده است" دیوید پتریوس" فرمانده نیروهای مرکزی آمریکا دستور بازنگری رسمی در راهبرد آمریکا برای افغانستان را صادر کرده که دست کم بر دو موضوع متمرکز خواهد شد: آشتی احتمالی دولت با طالبان و همکاری با کشورهای همسایه از جمله پاکستان و ایران.

در ادامه این مطلب آمده است: " رابرت گیتس" وزیر دفاع آمریکا در اکتبر سال 2008 در حاشیه نشست ناتو در بوداپست گفت که وی از نوعی آشتی در افغانستان حمایت می کند. وی یک هفته بعد گفت: تنها راه در افغانستان کار با قبایل و رهبران استانی در تلاش برای مقابله با طالبان است .

به عقیده نویسنده، اگر فرماندهان آمریکایی به گزینه تعامل با قبیله نشینان - که هم اکنون در پاکستان مورد استفاده قرار می گیرد- بازگردند، این به معنای چرخش قابل توجه واشنگتن و شرکای جنگی آن است.

" ست جونز" تحلیلگر انستیتو رند بر این باور است که تعامل با قبایل افغان ممکن است تنها راه برای بازگشت ثبات باشد، اما وی و دیگر کارشناسان تاکید می کنند که راهبرد قبیله ای ای تنها بخشی از راه حل بالقوه خواهد بود.

در بخش دیگری از این مطلب آمده است: افزایش سطح خشونتها در افغانستان که در سال 2006 آغاز شد فرماندهان آمریکایی را بر آن داشته تا به دنبال یک رویکرد جدید باشند، اما جزئیات درباره اینکه چطور یک برنامه آشتی و سازش ممکن است کارساز باشد، هنوز در دست تدوین است. کارشناسان می گویند که هرگونه برنامه آشتی باید از سوی دولت افغانستان مدیریت و اجرا شود.

در ادامه این مطلب آمده است: " پیتر برگن" تحلیلکر و عضو بنیاد جدید آمریکا می گوید که وی نکات مثبت بالقوه ای را در اجرای راهبردی همچون گروههای بیداری در عراق می بیند ، اما "دانیل مارکی" عضو ارشد شورای روابط خارجی آمریکا در مقایسه بین عراق و افغانستان هشدار می دهد و می گوید: افغانستان عراق نیست.

کد خبر 778988

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha