۱۸ آبان ۱۳۸۷، ۱۱:۵۴

هفتاد وچهارمین شماره فصلنامه رسانه منتشر شد

هفتاد وچهارمین شماره فصلنامه رسانه منتشر شد

هفتاد و چهارمین شماره فصلنامه تخصصی علوم ارتباطات و روزنامه نگاری رسانه با موضوع "روزنامه نگاری بحران" منتشر شد.

خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و ادب :  کشور ایران از گذشته‌های دور با حجم قابل توجه‌ای از رویدادهای بحران‌زا (طبیعی و انسان ساخت) مواجه بوده است . به همین دلیل باید دانش و تجربیات روزنامه‌نگاری بحران در جهان را کسب و به روشی حرفه‌ای متناسب با جامعه ایران ارائه کنیم.  با توجه به عرصه جدید مدیریت بحران و مدیریت دانش‌، روزنامه‌نگاری بحران به عنوان پدیده‌ای نوین و ویژه مورد توجه قرار گرفته است. پس باید چه در عرصه نظری و چه در حوزه تجربی و حرفه‌ای کاوشی جدی به عمل آورد.

سرفصلهایی مانند «ماهیت روزنامه‌نگاری بحران، سبک و شیوه‌ روزنامه‌نگاری بحران، نقش و کارکرد روزنامه‌نگاری بحران، و همچنین هدف روزنامه‌نگاری بحران می‌توانند تا حدودی بیانگر ویژگیهای بحران بوده و تفاوت این نوع روزنامه‌نگاری را با روزنامه‌نگاری مرسوم توضیح دهند.

 آنچه که بیشتر این نوع روزنامه‌نگاری را از روزنامه‌نگاری مرسوم خاص و ویژه می‌کند نقش رابطه‌ای روزنامه‌نگاری بحران میان مدیریت بحران و مردم است که در زمانی معین و البته محدود با توجه به کنشها و ساختار جامعه اتفاق می‌افتد. روزنامه ‌نگاری بحران حتی با اخلاق حرفه‌ای نیز رابطه‌های نزدیک دارد. در واقع دوگانه‌گراییهای اخلاقی و حرفه‌ای برای روزنامه‌نگار در رویدادهای بحرانی بیشتر بروز و ظهور می‌یابد.

 مجله رسانه‌ با بهره‌گیری از ادبیات تولید شده در این زمینه شماره اخیر را به این موضوع مهم اختصاص داده تا در معرفی و توسعه این حوزه از روزنامه‌نگاری نقشی ایفا کرده باشد.

فهرست مطالب این شماره فصلنامه رسانه عبارتنداز روزنامه‌نگاری بحران، رسانه‌ها و حوادث غیرمترقبه، مسعود خرسند؛ روزنامه‌نگاری بحران، دو تصویر ملی، دکتر محمدمهدی فرقانی؛ روزنامه‌نگاری، خطر و میهن‌پرستی، سیلویا و اسیبورد/ سهیلا صابری؛ ‌ارتباطات مخاطره، ارتباطات بحران، زمینه‌ها، مفاهیم و نظریه‌ها، دکتر هادی خانیکی؛ آموزش روزنامه‌نگاری بحران، امیرکاووس بالازاده؛ تهیه گزارش در زیر آتش، امنیت جانی و رفاه عاطفی خبرنگاران، هوارد تامبر/ فاطمه اقطاعی؛ مصاحبه با قربانیان و خانواده‌هایشان، گیتا علی‌آبادی؛ تراژدیها و روزنامه‌نگاران؛ راهنمایی برای پوشش خبری مؤثرتر، سمانه ناظریان؛ گرافیک و روزنامه‌نگاری بحران؛ گفتگو با قباد شیوا، محمدرضا خطیبی‌نژاد و رسول انبارداران؛ عکاسی و بحران، زنده روح کرمانی؛  فهرست گزیده مقالات ارتباطات جمعی در مطبوعات.

 به منظور استفاده بیشتر پژوهشگران و دانشجویان عرصه علوم ارتباطات متن کامل شماری از مقالات این شماره فصلنامه رسانه در بخش مقالات وب‌سایت درج شده است.

کد خبر 779034

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha