به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آلمان، این همایش دو روزه از 28 نوامبر ( 8 آذرماه) با هدف تصویب اعلامیهای برگزار میشود که دربرگیرنده درخواستها و همچنین تعهداتی است.
اسقف اعظم آندرس وجرید از سوئد گفت: ما از قانونگذاران و سیاستگذاران بینالمللی دعوت کردیم گامهایی در راستای مبارزه با موضوعات جوی، افزایش دمای هوا و تغییرات جوی برداشته و از رهبران دینی خواستیم در این رابطه فعال شوند.
ویجرید به عنوان رهبر کلیسای لوتری سوئد گفت: محور اصلی این گردهمایی ابراز حیرت و شگفتی درباره محیطی است که در آن زندگی میکنیم. همچنین باید متوجه باشیم که این محیط بهمثابه موهبتی به ما اعطا شده است.
اعلامیه این نشست با عنوان "اعلامیه بین ادیان اقلیمی " در همایش تغییرات جوی سازمان ملل متحد که قرار است دسامبر 2009 برگزار شد به دولتها و سازمانهای مختلف بینالمللی ارائه خواهد شد.
ویجرید گفت: زمانی که انسانها متوجه شدهاند زندگی ما در مرزهای این محیط زیست جریان دارد این امر حس وحشتی ایجاد میکند که مانع انجام امور منطقی و هوشمندانه میشود.
وی همچنین این وحشت را به منابع غیرقابل احیا نسبت داد.
شیخ احمد بدرالحسون مفتی اعظم سوریه، ریچارد چارترس اسقف انگلیکن لندن، پرفسور لیو شیاوگان از دانشگاه چینی هنگ کنگ به عنوان یک دائوئیست، متروپلیتن جان پرگامون از یونان به عنوان یکی از دونماینده پاتریاک قسطنطنیه، آوراهام سئوتندراپ خاخام هلندی به همراه علمای هندو، سیک، بودایی و رهبران سرخپوستان امریکا در این همایش شرکت میکنند.
ویجرید همچنین یادآور شد پاپ نسبت به این همایش رویکرد بسیار مثبتی بود اما هنوز هیچ نمایندهای از کلیسای کاتولیک در این رابطه با امضای این اعلامیه گامی برنداشته است.
تاکنون در رابطه با این همایش 50 سمینار و جلسه سخنرانی برگزار شده که موضوعات آن حول محور تغییرات جوی و جنگ، محیطزیست ثبات پذیر، تغییرات جوی از دیدگاه سنتهای دینی مختلف هستند.
حدود 80 درصد از 9 میلیون نفر جمعیت سوئد به کلیسای لوتری تعلق دارند و سایر پیروان ادیان از مذاهب پنطیکاستی، باپتیستی، کاتولیک پیروی میکنند و اقلیتی از مسلمانان و یهودیان نیز در این کشور به سر میبرند.
نظر شما