به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، جعفر عطارباشی مقدم، صبح امروز در نشست خبری در محل اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی افزود: این مقدار فرآورده در پی بیش از 84 هزار مورد بازرسی از اماکن تولید، نگهداری و عرضه فرآوردههای پروتئینی شامل، کشتارگاهها، رستورانها، سردخانهها ی مادر، کارگاههای زیرزمینی غیرمجاز، مراکزعرضه انواع گوشت سفید و قرمز و ... در هفت ماه ابتدای سال جاری معدوم شد.
وی تصریح کرد: برابر گزارشات موجود در همین مدت نیز بیش از 160 هزار کیلوگرم انواع فرآوردههای خام دامی غیرمجاز که در شرایط غیربهداشتی نگهداری و یا در حال عرضه بوده است شامل انواع گوشت سفید و قرمز، آلایش دامی، تخممرغ و ... کشف و توقیف شده است.
وی تعداد مراکز مذکور در سطح استان را بیش از هشت هزار واحد دانست و افزود: پس از بازرسیها و کنترلهای انجام شده 35 واحد متخلف پلمب شده است.
دکتر عطارباشی با قدردانی از همکاری دستگاه قضایی استان شامل شعب دادگستری و تعزیرات حکومتی، اعلام داشت: در راستای برخورد با متخلفین این عرصه، تا کنون برای یک هزار و 77 نفر پرونده تشکیل و به دستگاه قضایی استان جهت صدور حکم نهایی ارسال شده است.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی با توجه به اهمیت توسعه کشتار بهداشتی و صنعتی، اظهار داشت: ضمن حمایت جدی از سرمایهگذاری بخش خصوصی در زمینه احداث کشتارگاههای صنعتی، بهینه سازی
و گسترش خطوط کشتار، به کارگیری سیاستهای تشویقی و حمایتی از اقدامات این اداره کل است.
وی افزود: در حال حاضر دو کشتارگاه صنعتی دام در استان و در شهرستانهای مشهد و فریمان فعال هستند که کشتارگاه فریمان نیز به عنوان اولین کشتارگاه صنعتی، اقدام به راهاندازی خط کشتار شترمرغ در کنار کشتار گاو و گوسفند نموده است که این امر با توجه به پیشبینی انجام شده در آیندهای نزدیک در کشتارگاه صنعتی مشهد نیز با استفاده از جدیدترین فناوری صنعتی و بهداشتی محقق خواهد شد.
دکتر عطارباشی، زمان آغاز به کار خط کشتار شترمرغ در کشتارگاه فریمان را ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری دانسته و تصریح کرد: تاکنون بیش از 120 قطعه شترمرغ در آن کشتار شده که گوشت استحصالی پس از نظارت بهداشتی دامپزشکی و انجام مراحل بستهبندی روانه بازار مصرف در اقصی نقاط کشور شده و پوست و پر حاصل از آن نیز به منظور مصارف صنعتی و تزئینی داخل و خارج از کشور مورد استفاده قرار میگیرد.
نظر شما