جعفر زیرراهی در گفتگو با خبرنگار مهر در بوشهر افزود : سالانه در دشتهای شهرستان جم بیش از 70 میلیون مترمکعب از منابع زیرزمینی آب برداشت می شود این در حالی که ورود آب های سطحی که جذب زمین می شوند 60 میلیون مترمکعب است.
وی اظهار داشت : متاسفانه مصارفی که در کشاورزی صورت می گیرد به دلیل مسامحه وعدم برخورد متخلفان وضع بسیار بدی پیدا کرده است و کشاورزان عملا به خودشان لطمه می زنند .
زیرراهی اجرای طرح های آب خیزداری در این شهرستان بسیار ضروری دانست و بیان داشت : با اجرای به موقع طرح های عمرانی بالاخص مهار سیلاب ها به وسیله سدها خاکی و طرح های آبخیزدارای سفره های زیرزمینی تقویت خواهند شد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان بوشهر گفت : با توجه به این که سرمایه گذاری بزرگ صنعتی که در این شهرستان انجام شده شهرک های صنعتی نیز با خطرجدی مواجه خواهند شد.
وی با اشاره با اینکه بیش از 80 درصد مصرف آب شهرستان جم کشاورزی است و ما بقی صرف صنایع نفت و خانوارهای مردمی در شهر و روستا می شو ، پیشنهاد کرد: باید مصرف آب از طریق کنتور گذاری چاهها صورت گیرد و با آب فروشیهایی که آب این شهرستان را بی رویه بیرون می برند برخورد قانونی شود.
مدیر عامل آب منطقه ای بوشهر ادامه داد : اولویت تامین آب به ترتیب با شرب ، صنعت و کشاورزی است در حالی که عمده آب شهرستان در بخش کشاورزی است و می توان بدون این که در آمد کشاورزان کاهش پیدا کند نصف میزان فعلی مصرف را صرفه جویی کرد .
وی درباره تامین آب از بیرون شهرستان نیز گفت : برنامه های از جمله تخصیص آب شهرستان جم از صد کوثر در مجموعه شرکت آب وجود دارد که قراراست با مشارکت مالی وزارت نفت این خط انتقال اجرا شود .
شهرستان جم در 240 کیلومتر مرکز استان بوشهر قرار د ارد که از باغ ها ، نخلیات و مرکبات متعددی برخوردار است.
نظر شما