به گزارش خبرنگار مهر ، یحیی آل اسحاق امروز در همایش تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف در تهران گفت: بالغ بر یک میلیون خانوار به هزینه های حداقل مشغول به بافت فرش در کشور هستند؛ بنابراین می توان به عنون یک فرصت شغلی که کمترین هزینه را نیاز دارد به مقوله اشتغالزایی فرش نگریست.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران افزود: در چنین شرایطی وزارت کار و امور اجتماعی برنامه جدی برای اشتغالزایی در صنعت فرش ندارد و به نوعی آن را جز اولویت های کاری خود نمی داند، این در حالی است که ارزبری فرش 15 درصد و ارزآوری آن بالای 50 درصد است. بنابراین آیا نباید به این هنر و صنعت با بهره برداری بالا بودجه اختصاص داد.
وی تصریح کرد: نظام بانکی نیز تسهیلات خود را درگیر فرش نکرده است، ضمن اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز یکی از غایبان بزرگ عرصه هنر صنعت فرش است.
به گفته آل اسحاق به صنعت فرش دستباف ایران تنها با دید یک کالای محترم نگریسته می شود اما متاسفانه به آن نگاه مفیدی صورت نگرفته تخصیص منابع نمی شود و هزینه های کمی برای آن صورت گیرد.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران خاطرنشان کرد: مرکز ملی فرش ایران به لحاظ نرم افزاری کارهای مطالعاتی بسیاری را انجام داده اما مجموعه تمامی حمایتها و مطالعات دولت تنها 400 میلیون دلار است. بنابراین باید برای کارآمد تر کردن برنامه ریزی ها به عرصه فرش دستباف اقدامات بیشتری صورت گیرد.
وی اظهار داشت: به فرش دستباف ایران تنها در فضایی محدود نگریسته می شود و جز مقطعی که صادرات فرش کشور به 5/1 میلیارد دلار رسید درباقی مواقع صادرات از 500 میلیون دلار فراتر نرفته است در صورتی که وزن فرش دستباف و واقعیت صادراتی آن بیش از ارقام فعلی است.
نظر شما