یک مقام مطلع در وزارت کشور در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به انتشارتصاویر اخیری که درباره قاچاق سوخت و کالا از برخی مفرهای مرزی شرقی کشور از سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شد توضیحاتی ارائه نمود.
وی با بیان اینکه اخیرا قاچاقچیان به صورت گروهی اقدام به قاچاق سوخت و کالا می کنند، اظهار داشت: با توجه به اینکه بودجه مرزهای کشور در اختیار وزارت کشور است اولویت های گسترده ای را برای ایجاد امنیت و جلوگیری از قاچاق سوخت و کالا در مرزهای کشور به خصوص برای مرزهای شرقی صورت گرفته است اما با توجه به اینکه ما 2 هزار کیلومتر مرز شرقی با دو کشور بی ثبات داریم، کار کنترل مرزهای شرقی به مراتب سخت تر از سایر مرزهای کشور است.
این مقام مطلع با بیان اینکه مرزهای بین دو کشور باید از هر دو سوی آن توسط دو کشورهای همسایه کنترل شود، تصریح کرد: کشور ما در ایجاد امنیت و بکارگیری امکانات گوناگون برای جلوگیری از انجام قاچاق عملکرد خوبی بویژه در مرزهای شرقی داشته است، اما متاسفانه کشورهای هم مرزما در شرق کشور به خاطر مسائل داخلی نه تنها از طرف دیگر مرز آن را نمی بندند، بلکه بعضا شاهد حمایت های اشغالگران آن کشورها و قاچاقچیان در قاچاق سیستم های ارتباطی ، اسلحه ، خودرو و مواد مخدر هستیم.
وی با اشاره به برخی مشکلات موجود در مرز های کشور افزود: علیرغم اقدامات صورت گرفته در کشور بخش مهمی از عدم توسعه مرزهای کشور بخصوص در بخش مرزهای شرقی به مشکلات ساختاری و مشکلات فرهنگی مربوط می شود.
این مقام آگاه در وزارت کشور با اشاره به تاریخچه انسداد مرزها در کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: تا سال 61 که برای اولین بار مصوبه ای برای تشکیل ستاد مرزهای کشور ارائه شد غیر از مرزهای شمالی کشور بیشتر مرزها به صورت ریش سفیدی و سنتی اداره می شد ، البته به خاطر مشکلات بوجود آمده در غرب کشور، مرزهای ما با عراق هم بعضا پاسگاههایی را برای ایجاد امنیت و انسداد مرزها داشت.
وی با اشاره به وجود 9400 کیلومتر راه مرزی در کشور که 3500 کیلومتر آن آبی و مابقی آن خاکی است، ادامه داد: بر اساس میزان اعتبارات اختصاص یافته به مرزها اقداماتی ازبعد تشکیل ستاد مرزها صورت گرفته اما متاسفانه به دلیل هزینه های بالای احداث راههای مرزی برخی مشکلات همچنان برای قسمت های توسعه نیافته مرزی ادامه دارد. اگر چه اعتبارات مرزی اسما افزایش پیدا کرده اما اگر بخواهیم به نسبت تورم و هزینه ها ، آن را بسنجیم رشد قابل توجهی را در این حوزه شاهد نبوده ایم.
این مقام وزارت کشور، ایجاد راهها، کانال ها ، خاکریز، برجک ها ، دوربین دید در شب و احداث پاسگاههای مرزی را از جمله اقدامات مهم برای انسداد و ایجاد امنیت در مرزها عنوان کرد و گفت: بخش اعظمی از مرزهای شرقی کشور به هر حال متاسفانه دارای خلاء امنیتی هستند چرا که هزینه های احداث راهها که یکی از مهمترین عوامل برای حفظ امنیت مرزی است تقریبا هر کیلومتر 200 میلیون تومان هزینه بر می دارد که تامین آن با اعتباراتی که به وزارت کشور داده شده و حجم گسترده مرزهای کشور سخت است.
وی با تاکید بر اولویت طرح های انسدادی به خصوص در شرق کشور، خاطرنشان کرد: درسال گذشته 29 میلیارد تومان برای انسداد مرزهای شرقی از سوی وزارت اختصاص یافت که با توجه به انتقال بودجه های مرزی کشور با مصوبه مجلس به نیروی انتظامی ازسال جاری امسال هم 40 میلیارد برای این بخش مرزی کشور مصوب شده که باید دید چه مقدار ازآن درنهایت تخصیص می یابد؛ که امیدواریم اقدامات نیروی انتظامی به خصوص در مرزهای شرقی کشور در چارچوب تکمیل پروژهای وزارت کشور باشد.
این مقام آگاه در وزارت کشور گفت: بودجه امسال مرزهای کشور که با مصوبه مجلس از وزارت کشور به نیروی انتظامی داده شده است، 103 میلیارد تومان برای سال جاری است که پیش بینی می شود 60 درصد آن اختصاص خواهد یافت چراکه سال گذشته بودجه 103 میلیارد تومانی به تصویب رسیده بود که متاسفانه تنها 70 درصد آن اختصاص پیدا کرد که با این رقم تقریبا 30 میلیارد تومان بودجه سال جاری بابت بدهی های سال گذشته هزینه خواهد شد؛ اما در هر حال در دولت نهم شاهد افزایش چشمگیری در اختصاص بودجه به امنیت مرزها نسبت به گذشته بوده ایم.
وی اضافه کرد: برنامه ای پنج ساله برای ایجاد یک امنیت مطلوب در مرزهای کشور بخصوص در قسمت شرقی آن در زمان وزارت حجت الاسلام پورمحمدی به رئیس جمهور ارائه شد که طبق آن باید برای حاصل شدن این موضوع طی 5 سال 1200 میلیارد تومان بودجه به طرح جامع مرزی کشور اختصاص می یافت که متاسفانه تاکنون شاهد چنین موضوعی نبوده ایم که نسبت به خروجی های کالاهای سوبسید دار و ورود مواد مخدر و تبعات آن به کشور رقمی نیست.
این مقام مطلع در وزارت کشور با اشاره به انتشار تصاویری که اخیرا از قاچاق سوخت وکالا از برخی مفرهای مرزهای شرقی کشور حکایت می کرد، خاطرنشان کرد: باید دید که منشاء قاچاق ازکجاست، ابتدا باید مدیریت توزیع سوخت و کالا را در مناطق شرقی کشور به دست گرفت و سپس اقدام به حراست از مرزها برای جلوگیری از این امر نمود چرا که موضوع قاچاق تنها به بستن مرزها و تلاش نیروی انتظامی محدود نمی شود.
وی توضیح داد: مسیری که تصاویر آن درحین قاچاق سوخت و کالا پخش شد جزو تنگه هایی بوده که با بتن پوشیده شده بود اما قاچاقچیان آن را منهدم نموده بودند ولی در حال حاضر این مسیر شناسایی شده و اقداماتی در خصوص بستن دوباره آن صورت گرفته است.
این مقام آگاه در وزارت کشور درباره انسداد الکترونیکی مرزها بخصوص در قسمت شرقی کشور، با اشاره به وجود بیش از 300 کیلومتر پوشش راداری، تجهیز توسط دوربین های دید در شب و پروژکتورهای قوی در مرزهای کشور، اعلام نمود که کنترل الکترونیکی باید پس از احداث راهها و ایجاد پاسگاهها اعمال شود اما در حال حاضر ما بیشتر نیاز به پوشاندن خلاء های موجود و ایجاد راههای موازی مرزی در کشور داریم بعد از حصول این موضوع می توان به سمت امنیت الکترونیکی مرزها حرکت کرد.
نظر شما