به گزارش خبرنگار مهر، در این میان، سرمایه گذاری خارجی و سایر ابزارهای تامین منابع مالی خارجی در کشورهای گذار به توسعه به عنوان یکی از اهرم های پیشرفت، روز به روز در حال فزونی است که این مهم در تقویت توان رقابتی این گونه کشورها نقش اساسی ایفا می کند.
از آن جا که اشاعه و انتشار اطلاعات و اطلاع رسانی شفاف و به روز از توانمندی ها ، مزیت ها، قوانین ، مقررات و فرصت های سرمایه گذاری یکی از عوامل مهم در جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی در حوزه های مختلف است، به نظر می رسد بررسی چرایی برگزاری دومین همایش بین المللی فرصت های سرمایه گذاری که اتفاقاً حضور فعالان عرصه گردشگری آذربایجان شرقی در آن بسیار چشمگیر بود، از همین منظر قابل تحلیل باشد.
در دنیای امروز از صنعت گردشگری به عنوان یک صنعت مهم و درآمدزا یاد می شود. با اینحال سرزمین ایران با وجود تنوع اقلیمی و زیست محیطی ، وجود ذخایر سرشار طبیعی اعم از جنگل های شمال ، رشته کوه های البرز و زاگرس ، سواحل خلیج فارس ، مناطق حفاظت شده و پارک های ملی و جاذبه های تاریخی و باستانی چندان از مزایای صنعت گردشگری بهره مند نشده است .
در این میان استان آذربایجان شرقی نیز به تبعیت از وضعیت حاکم بر گردشگری کشور گرچه از ظرفیتهای تاریخی و طبیعی خود چندان بهرهمند نشده است اما فعالیتهای سالهای اخیر امیدها را برای توسعه این صنعت پردرآمد افزایش داده است .
با توجه به آنچه گفته شد ، کارشناسان اعتقاد دارند به فعلیت درآوردن پتانسیل های بالقوه در آذربایجان شرقی نیازمند احساس مسئولیت تمامی مدیران دستگاه های اجرایی و آحاد مختلف مردم و نیز اتخاذ تدابیر اصولی ، علمی و بنیادین است.
از اینرو مسئولان سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در راستای برنامه ریزی برای توسعه صنعت گردشگری ، هرگونه همایشهای مرتبط با گردشگری را جدی گرفته و از این فرصتها در راستای معرفی توانمندیهای استان به نحو احسن استفاده می کنند.
در این راستا ، آذربایجان شرقی در نخستین همایش بین المللی فرصت های سرمایه گذاری سال گذشته موفق به عقد قرارداد احداث یک هتل چهار ستاره با یک سرمایه گذار خارجی در تبریز شد .
در همایش دوم نیز که در روزهای 18 و 19 ام آبان ماه سال جاری در برج میلاد برگزار شد، این استان با ارائه 50 پکیج در قالب مجتمع های خدماتی رفاهی بین راهی، مناطق نمونه گردشگری ، هتل، آبگرم و آب معدنی در عرصه معرفی و ارائه فرصتهای سرمایه گذاری بخش گردشگری، حضوری مسئولانه و فعال داشت.
نورالدین پورموسی قلی معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در این باره گفت: دومین همایش جهانی فرصت های سرمایه گذاری در صنعت گردشگری ایران برای استان ها جدا از معرفی جاذبه های خود، عرصه ای برای بازاریابی و تجارت بوده است.
وی اظهار داشت: در این همایش بسته های متنوع تبلیغاتی ، سرمایه گذاری و اطلاعات جامع نسبت به محل ها و اماکن سرمایه گذاری ارائه و سطح بالای امنیت برای حضور سرمایه گذاران در استان ها به نمایش گذاشته شد.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی با اشاره به فرصت های مناسبی که اکنون برای سرمایه گذاری در صنعت گردشگری فراروی سرمایه گذاران قرار گرفته، یادآور شد: مهمترین و کاربردی ترین عرصه حمایت از سرمایه گذاری به ماده 11 قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مربوط می شود که به موجب آن دولت موظف شده در صورت وجود تقاضا برای مدت 10 سال، همه ساله تا 10 درصد از مجوزهای فاینانس در برنامه های توسعه یا قوانین بودجه سالانه را به اجرای طرح های جامع گردشگری اختصاص دهد .
پورموسی قلی عنوان کرد: همچنین ماده پنج قانون توسعه صنعت گردشگری و ماده 24 الحاقیه به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی، بانک های ایران را موظف کرده تا از طرح ها و پروژه های گردشگری حمایت های لازم را از طریق ارائه تسهیلات به عمل آورند.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی ظرفیت رشد صنعت گردشگری و چشم اندازهای مناسب سرمایه گذاری آن را مورد اشاره قرار داد و گفت: توسعه صنعت گردشگری منافع زیادی را برای اقتصاد ملی در سطح کلان ایجاد کرده و فرصت های کم نظیری را برای سرمایه گذاری در مقایسه با سایر بخش های اقتصادی به وجود آورده است.
سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی با اولویت بندی قابلیتها و نیازهای گردشگری منطقه ، فرصتهای سرمایه گذاری در این بخش را معرفی کرده است .
بر اساس این اولویت بندی ، احداث کمپ های اقامتی و رفاهی ، احداث رستوران،ایجاد امکانات آب درمانی، فروشگاه های صنایع دستی ، ویلا ، ارائه خدمات کشتیرانی و قایق رانی، احداث جایگاه چادرهای موقت و اردوگاه فصلی، اماکن ورزشی، کوهنوردی ، مانژ اسب سواری ، اسکله ماهی گیری ، بازارچه سنتی و مرکز عرضه گیاهان دارویی درمناطق کندوان، حاشیه رود ارس، دربند سد آریاتان، حاشیه سد ستارخان، چیچکلو، قلعه دره سی، شورسو، قره قشون، بندر رحمانلو، قرمزی گل، آبگرم اسب فروشان ، قلعه ضحاک ، آبگرم پیر سقا و دره لیقوان از جمله فرصت های سرمایه گذاری در بخش گردشگری آذربایجان شرقی معرفی شدهاند.
تراب محمدی رییس سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی هم گفت: این سازمان با توجه به پتانسیل های بالقوه تاریخی، طبیعی و صنایع دستی در کارنامه خود، تلاش گسترده ای را برای تکریم آثار تاریخی، آموزش و ترویج صنایع دستی، ایجاد زیرساخت های گردشگری و توسعه گردشگری داخلی و خارجی دارد.
وی با تاکید بر اینکه اقدامات صورت گرفته در این راستا لازم ولی ناکافی است، تصریح کرد: آذربایجان باید در مسیسر توسعه کشور آمار بالایی از ایجاد زیرساخت های گردشگری را به خود اختصاص دهد.
وی در مورد اهداف و برنامه های جذب منابع و سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گفت: هدایت فعالیت ها به منظور انجام اقدامات حمایتی و پشتیبانی در جهت ایجاد و توسعه مناطق نمونه گردشگری ،انجام اقدامات لازم برای ایجاد، توسعه و اداره تاسیسات زیربنایی گردشگری و مراکز سیاحتی و نیز هدایت فعالیت ها برای بهره گیری از تسهیلات بانکی، از جمله این اهداف است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی برخورداری از موقعیت ویژه جغرافیایی را از جمله مزیت های سرمایه گذاری در این استان خواند و توضیح داد: قرار گرفتن آذربایجان شرقی در مسیر جاده ابریشم و چهارراه تجاری شرق و غرب و آسیای میانه، مجاورت با کشورهای جمهوری آذربایجان، جمهوری خودمختار نخجوان و جحمهوری ارمنستان و وجود منطقه آزاد ارس در حاشیه مرزی شمال استان از مزیت هایی است که آذربایجان شرقی در عرصه جغرافیایی دارد.
محمدی برخورداری از ذخایر معدنی غنی و متنوع، وجود صنایع بالادست، نیروی کار ارزان قیمت در بخش های مختلف اقتصادی و وجود شهرک ها و نواحی صنعتی در نقاط مختلف را از دیگر مزایای سرمایه گذاری در آذربایجان شرقی ارزیابی کرد.
وی خاطر نشان کرد: آذربایجان شرقی در عرصه زیرساخت ها و همچنین در زمینه خدمات و بازرگانی دارای مزایایی است که سرمایه گذاری در آن را توجیه می کند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه آینده ازآن گردشگری و سرمایه گذاران است از مسئولان خواست تا نگاه خود را نسبت به صنعت گردشگری تغییر دهند.
محمدی کاهش فاصله زمانی تصمیم گیری سرمایه گذار و اجرای طرح ها را یک ضرورت خواند و افزود: توجه ویژه به تسهیل و روان سازی فرایند مالیاتی و گمرکی، ارائه بسته های سرمایه گذاری و کارشناسی شده و برگزاری چنین همایش هایی می تواند حضور و سرمایه گذاری سرمایه گذاران داخلی و حارجی در بخش گردشگری را محقق کند.
در همین حال نماینده مردم تبریز ، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی نیز فعالیت حوزه گردشگری در سه سال گذشته را قابل قبول ارزیابی کرد.
علیرضا منادی سفیدان گفت: با این وجود پتانسیل های آذربایجان شرقی برای توسعه گردشگری بسیار بالاست و لذا امکان فعالیت بیشتر در این حوزه به شرط اعمال مدیریت اصولی و منطقی فراهم است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به حمایت مجلس شورای اسلامی از توسعه صنعت گردشگری اظهار داشت: قوه مقننه با تمام وجود از گردشگری و حضور سرمایه گذاران داخلی و خارجی در این عرصه حمایت می کند و امسال نیز توجه خاصی را در تامین بودجه مورد نیاز بخش گردشگری در لایحه بودجه 88 خواهد داشت.
دومین همایش فرصت های سرمایه گذاری در صنعت گردشگری کشور در روزهای 18 و 19 آبان ماه با حضور بیش از 450 سرمایه گذار از 57 کشور جهان در برج میلاد تهران برگزار شد.
در این همایش بیش از دو هزار پروژه سرمایه گذاری استانی، ملی و بین المللی با ارزشی افزون بر 50 میلیارد دلار شامل مناطق نمونه گردشگری، کمپینگ ها، مجتمع های خدماتی، خانه های تاریخی و اکوتوریسم به عنوان فرصت های سرمایه گذاری و جاذبه های گردشگری مناطق مختلف ایران در دو بخش نمایشگاه تخصصی در وسعتی بالغ بر یک هزار متر مربع و نمایشگاه عمومی با حضور سازمان های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ها در زمینی به وسعت یک هزار و 400 متر در فضای بیرونی برج میلاد عرضه شد.
همچنین در بخش جنبی این همایش انواع محصولات صنایع دستی، غذاها و لباس های سنتی ارائه و موسیقی اقوام، نغمه ها، نواها و نمایش های آئینی برای جذابیت بخشی به همایش و نیز معرفی تنوع فرهنگی و قومیتی ایران اجرا شد .
نظر شما