۲۲ آبان ۱۳۸۷، ۱۰:۴۷

در گفتگو با مهر عنوان شد:

سهم هر 1000 باسواد لرستانی تنها یک صندلی مطالعه است

سهم هر 1000 باسواد لرستانی تنها یک صندلی مطالعه است

خرم آباد - خبرگزاری مهر: مدیر کل کتابخانه های عمومی استان لرستان گفت: در حال حاضر به ازای هر یک هزار باسواد لرستانی تنها یک صندلی مطالعه در این استان وجود دارد.

عبدالله نوری در گفتگو با خبرنگار مهر در خرم آباد، اظهار داشت: هم اکنون کتابخانه‌های لرستان از نظر تعداد منابع و تجهیزات با مشکلات زیادی روبرو هستند.

وی تصریح کرد: همچنین بر اساس آمارهای موجود برای هر 5/4 نفر باسواد لرستانی تنها یک نسخه کتاب در کتابخانه‌های این استان موجود است.

این مسئول ادامه داد: برای رسیدن به استاندارد باید برای هر باسواد 5/1 تا 5/2 نسخه کتاب موجود باشد لذا در گام اول برای تامین 300 هزار نسخه کتاب، اعتباری بالغ بر 12 میلیارد ریال در استان مورد نیاز است.

مدیر کل کتابخانه های عمومی استان لرستان بیان داشت: همچنین در حال حاضر برای هر 59 هزار نفر یک کتابخانه عمومی در لرستان وجود دارد و این در حالی است که این میانگین در کشور به ازی هر 43 هزار نفر یک کتابخانه عمومی است.

نوری با بیان اینکه در حال حاضر شهرهای استان لرستان در مجموع 976 هزار و 860 نفر جمعیت دارند، یادآور شد: بر اساس استاندارد نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، به ازای هر 20 هزار نفر در مناطق شهری باید یک کتابخانه عمومی وجود داشته ‌باشد.

وی خاطر نشان کرد: بنابراین باید تعداد کتابخانه‌های شهری لرستان از 17 باب به 26 باب افزایش یابد. 

پیشرفت فیزیکی 20 درصدی کتابخانه مرکزی خرم آباد بعد از شش سال

مدیر کل کتابخانه های عمومی استان لرستان همچنین پیرامون وضعیت کتابخانه مرکزی خرم آباد، اظهار داشت: ساخت کتابخانه مرکزی خرم‌آباد که از سال 1380 شروع شده با 20 درصد پیشرفت فیزیکی در مرحله اصلاح نقشه است.

نوری با اشاره به سفر دور دوم رئیس جمهوری به لرستان، بیان داشت: با تامین مبلغ 30 میلیارد ریال اعتبار ساخت این کتابخانه از محل سفر هیئت دولت، کتابخانه مرکزی خرم آباد تا پایان سال 1388 به بهره‌برداری می‌رسد.

وی خاطر نشان کرد: ابتدا قرار بود این کتابخانه با مساحت چهار هزار و 600 متر مربع ساخته شود که به دلیل همجواری با مصلا قرار شد زمین آن به سه هزار متر کاهش یابد و به این ترتیب پروژه کتابخانه مرکزی خرم آباد در زمینی به مساحت سه هزار متر، در سه طبقه و با زیربنای هفت هزار متر ادامه می‌یابد.

این مسئول اعتبار هزینه شده برای کتابخانه مرکزی را شش میلیارد و 800 میلیون ریال عنوان کرد و افزود: موقعیت جغرافیایی کتابخانه مرکزی بسیار مناسب است و در مرکز شهر خرم‌آباد قرار دارد.

نوری یادآور شد: هم اکنون چهار کتابخانه عمومی برای جمعیت 333 هزار و 945 هزار نفری شهرستان خرم آباد فعال هستند.

تنها سه کتابخانه روستایی در لرستان فعالیت می کند

مدیر کل کتابخانه های عمومی استان لرستان همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر تنها سه کتابخانه روستایی در این استان فعال است، بیان داشت: هم اکنون 74 دهستان بالای سه هزار نفر در این استان به کتابخانه عمومی نیاز دارند.

نوری با بیان اینکه احداث کتابخانه روستایی در ویسیان و تل شهید رجایی از توابع خرم‌آباد در دستور کار اداره کل امور کتابخانه‌ها قرار گرفته است، عنوان کرد: همچنین با همکاری دهیاران و مراکز آموزش و پرورش و بهزیستی، 65 کتابخانه کوچک در روستاهای با جمعیت 500 نفر تا سه هزار نفر خرم‌آباد ساخته می‌شود.

وی همچنین از احداث کتابخانه های کوچک در 47 روستای بروجرد تا پایاین سال آینده خبر داد و یادآور شد: ساخت کتابخانه های کوچک در روستاهای همه شهرستان های استان در دستور کار قرار دارد.

30 کتابخانه عمومی در لرستان فعال است

مدیر کل کتابخانه های عمومی استان لرستان تعداد کتابخانه‌های فعال در استان را 30 باب عنوان کرد و بیان داشت: در حال حاضر علاوه بر کتابخانه مرکزی، پنج کتابخانه در استان در دست ساخت است که از این تعداد یکی در الشتر قرار دارد و به تازگی کلنگ‌زنی شده، کتابخانه‌ عمومی دورود در مرحله تملک زمین است و کتابخانه‌های الیگودرز،‌ بروجرد و پل‌دختر نیز در مرحله تهیه نقشه‌ هستند.

نوری با بیان این که در شهرستان بروجرد چهار کتابخانه فعال وجود دارد، گفت: تا پایان برنامه چهارم توسعه کتابخانه در حال ساخت در مرکز این شهرستان راه‌اندازی و کتابخانه شهید باهنر مقاوم‌سازی می‌شود که با توجه به جمعیت بروجرد باید هشت کتابخانه جدید در این شهرستان ساخته ‌شود.

وی با تاکید بر اینکه دو کتابخانه موجود در شهرستان دورود نیز پاسخگوی جمعیت این شهرستان نیست، افزود: در صورت تامین اعتبار تا پایان سال جاری عملیات ساخت کتابخانه شماره دو شهرستان دورود آغاز خواهد شد.

این مسئول تعداد کتابخانه‌های عمومی الیگودرز را سه باب ذکر کرد و گفت: تا پایان برنامه چهارم توسعه، زمینه ساخت 11 کتابخانه روستایی در شهرستان فراهم می‌شود.

به گفته نوری امسال از محل اعتبارات استانی، یک میلیارد و 150 میلیون ریال برای تعمیر،‌ 900 میلیون ریال برای تجهیز و 12 میلیارد ریال برای ساخت کتابخانه‌های جدید اعتبار اختصاص یافته است.

وی همچنین با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 299 هزار و 667 جلد کتاب در کتابخانه های عمومی استان لرستان وجود دارد، خاطر نشان کرد: کتابخانه شهید باهنر شهرستان بروجرد با 23 هزار و 328 جلد کتاب بیشترین کتاب را در میان سایر کتابخانه های استان در خود جای داده است

کد خبر 781596

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha