سید جعفر صادقی مدیر امور مؤسسات و مراکز قرآنی سازمان دارالقرآن الکریم وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه از سال 1383 اقدام به صدور مجوز کردیم که از همان زمان هم پیش بینی ارزیابی نظارت را می کردیم، اظهار داشت: در سال 1385 نیز آیین نامه انظباطی نسبتا کاملی تنظیم و ابلاغ شد. در سالهای 1386 و 1387 نیز این مسئله پررنگ تر و پربارتر شد و مواردی که پیش بینی نشده بود در آن لحاظ شد.
وی با بیان اینکه در زمینه نظارت و ارزیابی محور کار مقایسه مؤسسات و مراکز قرآنی کل کشور است که در این مقایسه چند نکته مورد توجه قرار می گیرد، تصریح کرد: تفاوتهای جغرافیایی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مناطق مختلف در این مقایسه مورد توجه بود. به طوری که مراکز قرآنی تهران قابل مقایسه با مراکز قرآنی تنگستان بوشهر نبود و یک انتظار را از آنها نداشتیم. بنابراین وضعیت جغرافیایی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در ارزیابی اهمیت بسیاری داشته است.
سید جعفر صادقی در ادامه افزود: هدف از نظارت و ارزیابی با توجه به شناخت از مراکز و مؤسساتی که دلسوزانه و بدون انگیزه مادی کار می کنند، تشویق و ارتقا است. مراکز قوی تر و پرکارتر تشویق می شوند و مراکز ضعیف نیز ارتقا می یابند. اگر بازرسان در ادارات کل سازمان دارالقرآن با مراکز نیمه فعال و کم انگیزه مواجه شوند سعی در رفع این مشکل دارند و تلاش می کنند تا آنها را فعال کنند بنابراین اولویت کار ما تشویق و ارتقا است.
وی یادآور شد: چنانچه مرکزی با به کار بستن همه اقدامات ارتقا و تشویق نتواند نیازها را برآورده کند اگر مجبور شویم آن را منحل می کنیم که تاکنون این اتفاق نیفتاده است. البته برخی از مراکزی که منحل شدند به علت انصراف مدیران و دلایل شخصی بود.
مدیر امور مؤسسات و مراکز قرآنی سازمان دارالقرآن الکریم وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به هدف ما ارتقا مراکز ضعیف است، اظهار داشت: در سال جاری ارزیابی و درجه بندی انجام می دهیم که مراکز و مؤسسات قرآنی در 5 درجه تقسیم بندی می شوند. مراکز درجه اول و دوم تشویق می شوند، مراکز درجه سوم و چهارم اقدامات هدایتی و انگیزشی در مورد آنها انجام می گیرد و درجات پنجم نیز چون استاندارهای لازم را ندارند، به آنها کمک می کنیم تا نواقص و مشکلات آنها رفع شوند.
نظر شما