به گزارش خبرنگار مهر، سرپرست باشگاه دانش پژوهان جوان با اشاره به مشکلات ساختاری و حقوقی این مرکز ابراز امیدواری کرد با ابلاغ اساسنامه اصلاح شده این باشگاه از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی مشکلات ساختاری باشگاه که منشاء عدم بهره وری مناسب است، کاهش یابد.
دکتر محسن جمالی امروز در نشست خبری در محل باشگاه افزود: باشگاه دانش پژوهان جوان وابسته به وزارت آموزش و پرورش است اما از نظر ساختاری مشکل حقوقی دارد که تاکنون نیز پابرجا بوده است.
جمالی افزود: به تازگی اساسنامه اصلاح شده باشگاه دانش پژوهان جوان در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است که ما نیز در انتظار ابلاغ آن هستیم تا مشکلات ساختاری باشگاه که منشاء عدم بهره وری مناسب است، کاهش یابد.
وی گفت: متاسفانه در بدنه آموزش و پرورش آشنایی چندانی با ساختار باشگاه دانش پژوهان جوان وجود ندارد و نبود آشنایی توجه کمتر را هم موجب می شود.
توجهی به دانش پژوهان جوان و دانش آموزان فرهیخته المپیادی صورت نمی گیرد
جمالی با اشاره به تاکیدات مقامات عالی رتبه کشوری در توجه به نخبگان افزود: به نظر می رسد آن توجه باید و شاید به باشگاه دانش پژوهان جوان و دانش آموزان فرهیخته المپیادی صورت نمی گیرد. از مسئولان کشوری می خواهیم که توجه بیشتری به باشگاه داشته باشند و مشکلات موجود در راه این باشگاه را مرتفع کنند.
تنها 60 درصد بودجه سال گذشته به عنوان بودجه سال جاری برای باشگاه در نظر گرفته شده است
سرپرست باشگاه دانش پژوهان جوان با انتقاد از وضعیت بودجه ای که برای باشگاه دانش پژوهان جوان به عنوان محلی برای توجه به دانش آموزان نخبه، گفت: بودجه باشگاه دانش پژوهان جوان نسبت به سال گذشته کاهش داشته و تنها 60 درصد بودجه سال گذشته به عنوان بودجه سال جاری برای باشگاه در نظر گرفته شده است این در حالی است که بودجه سال گذشته نیز کفاف برنامه های باشگاه برای دانش آموزان نخبه را نمی دهد.
وی در پاسخ به ارزیابی باشگاه دانش پژوهان جوان از وضعیت مهاجرت نخبگان و برگزیدگان المپیادهای جهانی گفت: بیش از 90 درصد افرادی که مهاجرت کرده اند اذعان داشته اند که به کشور بازمی گردند اما مسئله مهم تر برای جلوگیری از خروج این افراد ایجاد بستر مناسب برای فعالیت آنها در کشور است. هم اکنون نیز گروه عمده ای المپیادی هایی که در دانشگاههای معتبر دنیا به تحصیل می پرداختند به کشور بازگشته اند اما هنوز هم توجهی به آنها نمی شود.
جمالی یادآور شد: پر افتخارترین المپیادی کشور که در دانشگاه هاروارد آمریکا استادیار بوده است پس از بازگشت به کشور در یکی از دانشگاههای کشور در رده مربی استخدام شده است که این نشان دهنده عدم توجه مناسب به این فرهیختگان علمی است.
امیدواریم قول دولت در جلسه مشترک با نخبگان سریع تر عملی شود
وی اضافه کرد: امیدواریم قولهایی که دولت در جلسه مشترک با نخبگان به آنها داده سریعتر عملی شود و حداقل مشکل مسکن این افراد حل شود.
به گزارش مهر، سرپرست باشگاه دانش پژوهان جوان گفت: باید توجه داشت که افرادی که در المپیادها شرکت می کنند کم سن و سال هستند اما با این حال باشگاه ماموریت خود می داند که از نظر فرهنگی ملزوماتی را که برای حفظ آنها لازم است را در دستور کار کمیته های پژوهشی باشگاه قرار دهد.
برگزیدگان المپیادهای جهانی بیش از توجه مادی به توجه معنوی نیاز دارند
وی در خصوص حمایتهایی که برای برگزیدگان المپیادهای جهانی صورت می گیرد، گفت: المپیادی ها بیش از توجه مادی به توجه معنوی نیاز دارند و اگر می خواهیم بیشتر تشویق شوند باید به آنها توجه کنیم. خوشبختانه این افراد اعضای قطعی بنیاد ملی نخبگان هستند و همچنین بر اساس مصوبه شورای استعداد درخشان افراد دارای مدال های نقره و برنز می توانند از 10 درصد سهمیه نخبگان در کنکور در رشته دانشگاهی دلخواه استفاده کنند.
جمالی با بیان این موضوع که در باشگاه تمایزی میان رتبه های اول تا سوم وجود ندارد، از رسانه ها درخواست کرد که به تمامی برگزیدگان دارای مدال طلا، نقره و برنز به طور یکسان بپردازند.
نظر شما