به گزارش خبرنگار مهر، "دومینگ دووپلپن" نخست وزیر سابق فرانسه امروز در نخستین اجلاس شهرداران کلان شهرهای آسیایی با بیان این که در حال حاضر کشورها با بحرانهای سیاسی، اقتصادی و مالی روبرو هستند گفت: ما می توانیم از این فرصت برای دست یافتن به الگوی جدید بر اساس همکاری و در جهت مبارزه علیه تروریسم برای صلح و مواجهه با خطرات اشاعه نابسامانی ها در موضوعات مالی و مسائل محیطی اقدام کنیم.
وی با اشاره به اینکه در منطقه با افزایش قدرت های جدید و بزرگ آسیایی روبرو هستیم، افزود: در بین چالشهایی که باید برطرف شود محیط زیست و فقر چالش های مهمی است که در بطن مسئله شهرسازی شهرهای بزرگ قرار دارد.
نخست وزیر سابق فرانسه خاطرنشان کرد: شهرهای آسیایی با مشکلات مختلف و با یک انقلاب جمعیتی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مواجهند و به دنبال آن چالش های مشترکی وجود دارد که باید با آن مقابله کنند و اقدامات مشترکی را بر اساس تجربیات انجام دهند.
دومینگ دووپلپن افزود: شهرهای آسیایی در بطن انقلاب جمعیتی در قرن 21 هستند و در کشورها و شهرهای بزرگ آسیا نیاز به پیوندهای اجتماعی و فرهنگی جدید احساس می شود.
نخست وزیر سابق فرانسه با بیان اینکه شهرهای بزرگ به طور همزمان شرطی برای ترقی هستند افزود: در مرحله اول باید الگوهای زندگی تغییر کند که در سال 2008 شاهدیم که الگوهای شهری در همه شهرها و مناطق تضاد چندانی ندارند و به همین دلیل باید روابط شهروندان و مدیران را تعریف کنیم و برای حل مشکلات روزانه در مورد امنیت و نیازهای اولیه شهروندان برنامه داشته باشیم.
وی با بیان اینکه الگوهای تولید نیز در حال تغییر هستند افزود: شهرهای مدرن به ویژه درآسیا مرکز ثقل جهانی سازی بودند و امروز شاهد تغییر بافت سنتی و جمعیتی و همچنین تمرکز زدایی و سرمایه گذاری خارجی در آن ها هستیم.
دومینگ دووپلپن با بیان اینکه برای حل مسائل اقتصادی باید اطلاع رسانی انجام شده و نیازمند ارتباطات بیشتر هستیم گفت: پروژه های بسیاری در آسیا متمرکز شده اند که از آن جمله ایجاد شهرهای هوشمند در کره و ژاپن است که ایجاد سیستم های اطلاع رسانی می تواند در استفاده مشترک از این تجارب ما را یاری دهد.
وی افزود: الگوهای مصرفی در حال تغییر هستند و باید شهرها مراکز فرهنگی و زیر ساخت های مصرفی و فرهنگی نیز در زمینه همبستگی شهری مورد توجه قرار گیرند.
نخست وزیر سابق فرانسه خاطرنشان کرد: شهرهای جهان با افق های مشترکی که دارند باید موانع را بر طرف کنند و به همین دلیل نیازمند توجه به همگرایی کشورهایی آسیا هستیم که شانسی برای بر طرف کردن تهدیدهاست.
دومینگ دووپلپن افزود: اولین چالش نبود توسعه پایدار شهری است و در این زمینه توجه به مسائل محیط زیست به عنوان دغدغه اصلی در شهرهای آسیایی است که اولین قربانیان آن نیز خودشان هستند.
وی در ادامه گفت: سازمان دهی فضاهای شهری نیز چالش دیگری که باید در این زمینه منابع مالی مورد نیاز را تامین کنیم و تصمیم هایی مناسب گرفته تا پیوستگی و همزیستی اجتماعی ایجاد شود.
نخست وزیر سابق فرانسه با اشاره با اهمیت سرویس های عمومی در شهرهای بزرگ گفت: زیر ساخت های انرژی نحوه توزیع، بازیافت زباله و غیره از مسائل مورد توجه هستند که باید به دنبال راه حل های مدیریتی برای حل آن باشیم.
دومینگ دووپلپن افزود: در این زمینه باید استانداردهای مشترک تعریف کنیم و به دنبال آن شبکه حمل و نقل عمومی را به عنوان چالش شهرنشینی مشترک مورد توجه قرار دهیم.
وی با تاکید بر امنیت عمومی شهروندان به عنوان یکی از شروط توسعه شهری گفت: پیوستگی، سادگی و روشن بودن سه بعد اساسی در زمینه مدیریت شهری است.
وی ادامه داد : شهر مترقی بدون مدیریت موثر وجود ندارد و این مسئله چالش مهمی در آینده است.
نخست وزیر سابق فرانسه با تاکید بر اینکه دموکراسی شهری، شهر را مکانی برای مسائل دموکراتیک می کند ، افزود: پیوستگی های اجتماعی و توزیع مناسب سرمایه ها برای مقابله با فقر و کم کردن فاصله طبقاتی و تضادهای اجتماعی حائز اهمیت است.
به گفته وی اقدام یک جانبه همیشه محکوم به شکست است و هیچ شهری نیست که بدون مبادله تجربیات مهم باشد و تنها به این صورت است که تلاش ها به ثمر می رسند.
دومینگ دووپلپن افزود: امروز باید تلاش های بیشتری شود تا نیازهای جدید بر طرف شده و شیوه های جدید مدیریتی ایجاد شوند.
نخست وزیر سابق فرانسه در ادامه پیشنهاد کرد: تا در منطقه بنیاد مشترکی برای شهرهای آسیایی ایجاد شود تا تجربیات را جمع آوری کردند و نیروی برای ارائه پیشنهادات ایجاد شود و تصمیم گیری های مناسب و با توجه به شرایط مدرن در آن فضا انجام شود.
وی با بیان اهمیت تعامل و همکاری بین مسئولان سیاسی و کارشناسان گفت: برای این که در کارهای خود و پروژه ها موفق باشیم نیازمند همکاری هستیم و ارائه الگویی واحد به هیچ عنوان روش مناسبی نیست و نباید هیچ زمانی تنوع فرهنگ ها و ویژگی روحیات شهری را فراموش کنیم و باید به آن احترام بگذاریم و اندیشه ای واحد د اشته باشیم.
به گفته دومینگ دووپلپن سال 2008 سال همه خطرات است که می تواند در سال 2009 به فرصت ها تبدیل شده و نمونه ای برای گفتگو بین دولتها و ملتها باشد.
نظر شما