۲ آذر ۱۳۸۷، ۱۴:۳۱

وزیر ارشاد:

مطبوعات برای سر پا ایستادن به عصای نمایشگاه کتاب نیاز ندارند

مطبوعات برای سر پا ایستادن به عصای نمایشگاه کتاب نیاز ندارند

وزیر ارشاد با موفق ارزیابی کردن پانزدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها گفت: تجربه دو سال گذشته و به ویژه امسال نشان داد مطبوعات برای سر پا ایستادن نیازی به عصای نمایشگاه کتاب ندارند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدحسین صفار هرندی در دیدار نمایندگان و مدیران رسانه‌های خارجی حاضر در پانزدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها، برگزاری موفق و استقبال کم نظیر مردم از این رویداد فرهنگی را نشانه پویایی فرهنگی مردم ایران، توجه و دقت آنها به مسائل کشور و جهان پیرامون خویش دانست.

وزیر ارشاد برگزاری این نمایشگاه را فرصتی مغتنم برای تبادل افکار و اندیشه‌ها و گسترش روابط فرهنگی دانست و اظهار امیدواری کرد که نشریات خارجی با تطبیق واقعیات مشاهده شده در روزهای اخیر با تبلیغات دروغینی که در گذشته شنیده بودند، بتوانند به وظیفه رسانه‌ای خویش عمل کرده و پیام‌های درست و دقیقی از فرهنگ غنی، شور و نشاط بالا و دستاوردهای چشمگیر جمهوری اسلامی ایران در حوزه فرهنگ و رسانه به جهانیان منتقل کنند.

وی گفت: البته همواره چنین بوده است و به مصداق ضرب المثل فارسی "شنیدن، کی بود مانند دیدن" بسیاری از خارجیانی که به ایران سفر کرده‌اند، با مشاهده واقعیات جامعه ایران، پی به دروغین بودن تبلیغات رسانه‌ای درباره این کشور و ملت بزرگ برده‌اند و به صورت داوطلبانه اقدام به تصحیح تصویر جعلی ارائه شده از ایران برآمده‌اند.

صفار هرندی حضور مؤثر و با نشاط جوانان ایرانی را منحصر به دنیای رسانه و اطلاع رسانی ندانست و افزود: امروزه در عالی‌ترین سطوح مدیریتی و تکنیکی‌ترین مسایل فنی، شاهد حضور جوانانی هستیم که میانگین سنی آنها کمتر از 27 سال است.

وزیر ارشاد سابقه برگزاری همزمان نمایشگاه‌های کتاب و مطبوعات را مورد توجه قرار داد و گفت: دو سال پیش هنگامی که تصمیم گرفته شد نمایشگاه‌های مطبوعات و خبرگزاری‌ها به صورت مستقل برگزار شود، بسیاری نگران بودند که این رویداد با استقبال کم مردم روبرو شود و دست رسانه‌ها خالی بماند.

وی افزود: تجربه دو سال گذشته به ویژه امسال که از جلوه‌های به مراتب زیباتری برخوردار بود نشان داد که چنین نیست و مطبوعات برای سرپا ایستادن نیازی به عصای نمایشگاه کتاب ندارند و می‌توانند مستقل و جذاب در میان مردم حضور داشته باشند.

در ادامه این دیدار نمایندگان رسانه‌های خارجی به طرح پرسش‌هایی درباره نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها و وضعیت اطلاع رسانی کشور پرداختند.

وزیر ارشاد در پاسخ به سوال یک خبرنگار آمریکایی درباره مشکلات سفر خبرنگاران ایرانی به آمریکا گفت: در حالی که خبرنگاران آمریکایی می توانند آزادانه در ایران حضور داشته باشند و به تهیه خبر و گزارش بپردازند، جای پرسش و تامل جدی وجود دارد که چه عاملی باعث نگرانی سران کاخ سفید شده است که از حضور آزادانه خبرنگاران ایرانی در آمریکا جلوگیری می‌کنند.

وی با اشاره به سابقه منفی برخورد با خبرنگاران ایرانی در فرودگاه‌های آمریکا افزود: بنده بارها مورد انتقاد همکاران و جامعه رسانه کشور قرار گرفته‌ام که چرا در برابر سخت‌‌گیری‌های شدید برای حضور خبرنگاران ایرانی در آمریکا، خبرنگاران آمریکایی می توانند آزادانه در ایران تولید خبر و گزارش کنند.

وی افزود: پاسخ من این بوده است که ما هیچ گونه نگرانی‌ای برای معرفی چهره واقعی خود در دنیا نداریم. امیدوارم دولتمردان آمریکا هم با فراهم کردن بستر حضور آزادانه خبرنگاران ایرانی در آن کشور، چنین وضعیتی را فراهم کنند.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین درباره درخواست خبرنگار خبرگزاری "ترند" جمهوری آذربایجان مبنی بر برگزاری نمونه‌های مشابه جشنواره مطبوعات و خبرگزاری‌ها در کشورهای منطقه، آمادگی وزارت ارشاد و جامعه رسانه‌ای کشور برای تعمیم این تجربه موفق به سایر کشور و همکاری کامل را اعلام کرد.

وی در پاسخ به خبرنگار روزنامه "السفیر" لبنان که وضعیت آزادی بیان در ایران را مورد سوال قرار داده بود، با اشاره به ضرب المثل ایرانی " آفتاب آمد، دلیل آفتاب" برگزاری گسترده جشنواره و نمایشگاه مطبوعات و حضور رسانه‌های منتقد دولت در این جشنواره و استقبال مردم از این رویداد و فضای پویا و سرشار از بحث در این جشنواره را شاهدی روشن بر وجود و نهادینگی آزادی بیان در ایران دانست.

در ادامه خبرنگاری از عراق پرسید که آیا برگزاری نمایشگاه مطبوعات و دعوت از رسانه‌های آمریکایی  پیامی از سوی ایران مبنی بر آمادگی برای گفتگو با آمریکا است که صفار هرندی ضمن تاکید بر اینکه باب گفتگو میان ملت ایران و مردم آمریکا همواره باز بوده است، این دعوت را امری طبیعی و در ادامه حضور همواره این رسانه ها در ایران دانست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به مسئول خبرگزاری "صدای افغان" که خواستار راه اندازی شبکه اطلاع رسانی مشترک منطقه‌ای شد، داشتن پیشینه فرهنگی و فرهنگ دینی مشترک، تبادل نظر درازمدت و ارتباط تاریخی ملت‌های منطقه را از مولفه‌های مهم راه اندازی چنین سامانه‌ای برشمرد و افزود: در این راستا همکاری‌های خوبی در سازمان اکو و اجلاس‌های ادواری سران کشورهای اسلامی در حال انجام است که امیدواریم منجر به راه اندازی این سامانه مشترک شود.

وی برخی فاصله های فرهنگی را عاملی برای انعکاس تصاویر نادرست و البته بدون قصد و غرض از ایران در کشورهای همجوار دانست و اظهار امیدواری کرد راه اندازی و وجود یک رسانه مشترک این نقطه ضعف را بپوشاند.

خبرنگار روزنامه "الاهرام" آینده روابط ایران و مصر را مورد پرسش قرار داد. در این باره صفار هرندی، تعامل دیرینه فرهنگی ملت ایران و مصر را بستری مناسب برای تداوم و گسترش روابط بین دو ملت عنوان کرد و اقدامات عملی مناسب را مقدمه گسترش روابط بین دولت ها دانست.

وی همچنین زبان فارسی را با توجه به فرهنگ مشترک کشورهای متعدد در منطقه و زبان عربی را با استناد به وجود آئین مشترک در کشورهای منطقه به عنوان اولویت‌های زبان رسمی یک شبکه اطلاع رسانی منطقه ای برشمرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنان در پاسخ به خبرنگار روزنامه جنگ پاکستان که راهکارهای تحکیم روابط فرهنگی میان کشورهای منطقه را طرح کرده بود، رویدادهایی مانند جشنواره مطبوعات، همکاری نهادهای فرهنگی و تبادل نظر مداوم خبرنگاران و چهره های فرهنگی را بسترساز تحکیم روابط فرهنگی دانست و بر علاقمندی و پیشگامی ایران در این حوزه تاکید کرد.

شایان ذکر است که در این دیدار "علیرضا ملکیان معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد و رئیس نمایشگاه مطبوعات، یوسف غروی قوچانی دبیر جشنواره مطبوعات و جمعی از مدیران مسئول روزنامه ها و خبرگزاری داخلی نیز حضور داشتند.

در نمایشگاه پانزدهم مطبوعات و خبرگزاری های کشور، نمایندگان رسانه ای 27 کشور جهان برای نخستین بار به دیدار با مخاطبان و دست اندرکاران رسانه ای ایران پرداختند.

کد خبر 787664

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha