مهیار علویمقدم دبیر علمی همایش ملی بیهقی به خبرنگار مهر گفت: در طرح مقدماتی که برای برگزاری همایش ملی بیهقی ارائه کردیم، بنا شد این همایش را هر سال برگزار کنیم، اما پس از برگزاری نخستین دوره برای افزایش سطحی کیفی همایش تصمیم گرفتیم همایش را دوسالانه کنیم.
به گفته دبیر علمی همایش ملی بیهقی، به احتمال زیاد دومین همایش ملی بیهقی با عنوان "تاریخ بیهقی و تاثیر آن بر ادبیات داستانی" برگزار خواهد شد. در صورت تصویب این طرح از چهره های برجسته ادبیات داستانی برای حضور و سخنرانی در این همایش دعوت به عمل خواهد آمد.
وی با اشاره به ضرورت نامگذاری روزی به نام بیهقی در تقویم ایران گفت: از نخستین دوره برگزاری همایش، طرح نامگذاری روز اول آبان به نام ابوالفضل بیهقی را به شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی پیشنهاد دادیم، این طرح از سوی شورا به تهران فرستاده شده، اما هنوز به تصویب نرسیده است.
علوی مقدم افزود: در تقویم ایران روزهایی به نام حافظ، مولانا، عطار، خیام به ثبت رسیده و در این روزها حداقل به صورت نمادین از اندیشه و خرد و تاثیر این شاعران و اندیشمندان فارسی تجلیل میشود. از این رو ضرورت نامگذاری روزی به نام بیهقی به عنوان یکی از پیشگامان نثر فارسی احساس میشود.
وی با اشاره به استقبال از نخستین دوره همایش ملی بیهقی گفت: در این دوره 350 خلاصه مقاله و 200 مقاله کامل به دبیرخانه جشنواره رسید که در مجموع 45 سخنرانی در قالب چهار میزگرد همزمان در یکروز برگزار کردیم و کتاب خلاصه مقالات همایش نیز منتشر شد و بنا داریم کتاب مقالات نخسیتن همایش ملی بیهقی را نیز منتشر کنیم.
علویمقدم درباره برگزاری همایش ملی بیهقی در سطح بینالمللی گفت: سال گذشته با اینکه فراخوان را به دانشگاهها زبان فارسی در جهان و کشورهای فارسیزبان ارسال کرده بودیم، اما به دلیل اطلاعرسانی نامناسب از این همایش در سطح بینالملل استقبال نشد.
نظر شما