۵ آذر ۱۳۸۷، ۱۰:۰۴

گزارش خبری مهر/

مرگ لحظه ای همچنان در کمین فکهای زیبای خزری

مرگ لحظه ای همچنان در کمین فکهای زیبای خزری

رشت - خبرگزاری مهر: قصه پرغصه کشتن فکهای خزری به عنوان دردی مشترک بین همگان به ویژه دوستداران محیط زیست درنیامده تا فریادی مشترک بر سر دردی مشترک زده شود و مرگ فکهای خزری به روزمرگی تبدیل شده و متاسفانه گوشی بدهکار این حرفها نیست.

به گزارش خبرنگار مهر در رشت، برخی صیادان کمر همت بسته اند تا بی رحمانه تنها پستاندار دریای خزر یعنی فکها را از بین ببرند و نمی دانیم این حیوان یگانه و زیبای خزری به چه جرمی به مسلخ مرگ برده می شود.

وقتی سخن از کشتن این حیوان به میان می آید برخی نعره می زنند و با بهانه های گوناگون درصدد پاک کردن صورت مسئله برمی آیند، گویی این حیوان اوقاتی خوش را در دریا با امنیت خاطر بسرمی برد این در حالیست که هر لحظه مرگ جان آنها را تهدید می کند.

اگر سری به ساحل زیبایی خزری بزنیم خواهیم دید لاشه های این حیوان زیبا چگونه ماهرانه با نیزه و پتک بر سرو جان و حتی بر جین او اصابت کرده است.

مدیرکل محیط زیست استان گیلان در این باره گفت: فکها در ماهیگیری بسیار قهار بوده از اینرو صیادان این حیوان را رقیب جدی خود دانسته و با نیزه نسبت به کشتن آن اقدام می کنند.

کامران زلفی نژاد اظهار داشت: لاشه نیزه فرو رفته این پستاندارهمواره درسواحل جنوبی دریای خزر در گیلان قابل مشاهده است.

جمعیت فکها به 110 هزار قلاده کاهش یافته است

وی در ادامه از کاهش جمعیت این پستاندار در حوزه جنوبی دریای خزر خبر داد و عنوان کرد: یک میلیون قلاده فک تا صد سال پیش در دریای خزر وجود داشته که هم اکنون جمعیت این حیوان با 90 درصد کاهش به 110 هزار قلاده رسیده است.

مدیرکل محیط زیست گیلان علت کاهش این ‌گونه جانوری را کشتار بی‌‌رویه آن در سالهای گذشته، برداشت بی‌رویه منابع آبزیان مورد تغذیه فکها همچنین ورود انواع آلاینده ها به دریای خزر عنوان کرد.

زلفی نژاد با اشاره به اینکه مرکز مطالعات فک خزری برای اولین بار در ایران راه اندازی شده است، افزود: این مرکز با مشارکت موسسه داروین انگلستان، دانشگاه لیدز انگلستان، سازمان عمران ملل متحد در گیلان، دانشگاه گیلان و ... ایجاد شده است.

فکهای خزری نیازمند حمایت بین المللی هستند

این مسئول ادامه داد: فک خزری تنها پستاندار دریای خزر است که به دلیل کشتار و صید بی‌رویه، به هم خوردن شرایط زیستی و کاهش شدید جمعیت نیازمند حمایت بین‌المللی است.

زلفی نژاد با اعلام اینکه در سطح جهانی نگرانیهای در خصوص فک خزری وجود دارد، یادآورشد: محیط زیست ایران به ویژه استان گیلان در تلاش است تا اهمیت وجودی این جانور را به مردم بشناساند.

وی تاکید کرد: طبق قانون محیط زیست ایران فک خزری تحت پوشش و حمایت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد و کسی اجازه کشتن این جانور را ندارد.

این مسئول خاطرنشان کرد: محیط زیست گیلان با همکاری شیلات کشور و هماهنگی با مجموعه نیروهای شهرهای ساحلی به رغم نظارت برفعالیت صیادان و تورهای جمع‌آوری شده با موسسه تحقیقاتی داروین نیز در مورد فک خزری همکاری دارد.

"فک خزری" کوچکترین گونه فکهای واقعی یعنی بدون گوش است و تنها در این دریاچه یافت می‌شود، این یگانه پستاندار خزر در اغلب نقاط دریا زندگی می‌کند و محل زیست آن بر حسب در دسترس بودن موادغذایی و به ‌صورت فصلی متغیر است، در فصل تابستان و پاییز برخی فکهای خزر در آبهای حوزه ایران به سر می‌برند.

کد خبر 789248

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha