به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، حجت الاسلام علی فلاح رفیع صبح امروز در نشست هم اندیشی استادان دانشگاه های جنوب و جنوب غرب کشور در شیراز افزود: در این خصوص برخی از استاد جایگاه خود را در نیافته اند و بسیاری از دانشجویان نیز جایگاه استاد را نمی شناسند.
وی تاکید کرد: این مسئله موجب شده که امروز نقش تربیتی اساتید دچار خدشه شود و آسیب جدی ببیند و اگر جامعه دانشگاهی این آسیبهای رسیده به جایگاه استادان را مرمت نکند در آینده شاهد ضربه مهلکی به فرهنگ جامعه خواهیم بود.
رئیس مرکزهم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی کشور با اشاره به اینکه با این تفاسیر برخی از استادان و دانشجویان به نقش تربیتی استاد واقف بوده و خود استاد نیز تاحدودی این نقش را ایفا می کند، عنوان کرد: اما انتظار اسلام از نقش تربیتی استاد بیش از کارهای امروزی صورت گرفته است چراکه نقش تربیتی اساتید در حال کمرنگ شدن بوده و برای جلوگیری از ادامه این روند باید یک نوع بازسازی وبازشناسی نقش تربیتی و علمی استاد داشته باشیم.
حجت الاسلام فلاح رفیع با بیان اینکه نتیجه عدم اجرای چنین نقش تربیتی از سوی استادان در بروز برخی انحرافات اخلاقی فرهنگی در جامعه قابل مشاهده است، افزود: مراکز هم اندیشی و اینگونه نشستها می تواند تاثیر بسزایی در تقویت و پررنگ شدن نقش تربیتی استاد داشته باشد.
وی در ادامه سخنان خود همچنین با اشاره به اهداف و انتظارات مرکز هم اندیشی نیز بیان کرد: از برگزاری این جلسات هم اندیشی چهار هدف عمده را دنبال می کنیم که آشنایی با عملکرد دبیران هم اندیشی هر منطقه، آشنایی با برنامه ای آتی دبیران، ایده گرفتن و آشنایی با فعالیتهای صورت گرفته و طرح انتظارات مرکز از دبیران هر دانشگاه ازجمله این اهداف است.
نظام هم اندیشی در مرکز هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی تدوین شد
رئیس مرکز هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی کشور در ادامه سخنان خود از تدوین نظام هم اندیشی در این مرکز خبر داد و افزود: در این نظام نامه فرآیند هم اندیشی به صورت مناسبی تعریف شده که البته در اختیار دبیران هم اندیشی دانشگاه ها نیز قرار داده شده است.
وی از توسعه و گسترش هم اندیشی به عنوان یکی از رویکردهای عمده این مرکز یاد کرد و افزود: در این راستا سایت مرکز نیز راه اندازی شده و به زودی گزارش و اخبار جلسات هم اندیشی دانشگاه های کشور در این سایت به صورت به روز منتشر می شود.
وی یکی از رویکردهای دیگر مرکز هم اندیشی را گسترش شوراهای هم اندیشی برشمرد و افزود: بر این اساس امروزه بیش از 90 درصد از دانشگاه های ما که دارای نهاد نمایندگی هستند ازاین شوراها نیز برخوردار شده اند.
در ادامه این جلسه مدیر ارتباطات فرهنگی مرکز هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی کشور نیز طی سخنانی کوتاه بیان کرد: تاکنون دو هزار و 500 استاد ایثارگر برای شرکت در همایش اساتید ایثارگر کشور در اسفند ماه انتخاب شدند.
سعید لطفی نسب تصریح کرد: دراین راستا طی جلساتی که با معاونین فرهنگی وزارتخانه های مختلف داشتیم راهکارهای موجود برای احیا نقش فرهنگی این دسته از اساتید دانشگاه ها مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت.
وی عنوان کرد: امیدواریم این دسته از استادان با ورود به بحثهای هم اندیشی و مسائل تربیتی بتوانند نقش مناسب و موثری را در حوزه مسائل فرهنگی و تربیتی جامعه و دانشگاه ها ایفا کنند.
در ادامه این نشست مدیر راهبردی علمی مرکز هم اندیشی نیز بیان کرد: در حوزه راهبردی مرکز یکی از بحثهایی را که دنبال کرده ایم ارزیابی فعالیتهای این مراکز از بدو تاسیس تا سال 85 بود که تحقیقات تکمیلی آن در بهار وتابستان سال 86نیز انجام شد.
مرتضی فاضل افزود: یکی از مواردی که در نتایج نظر سنجی ها به آن رسیدیم مسئله لزوم تبیین مفهوم هم اندیشی ومسئله دیگر نوع تعامل دبیران هم اندیشی با مسئولان دانشگاهی بود که مورد تحلیل آسیب شناسانه قرار گرفت.
وی عنوان کرد: دبیران هم اندیشی طی نظرسنجی های ما اعلام کرده بودند که برخی از مسئولان دانشگاهی بر این عقیده هستند که فعالیت مرکز هم اندیشی مشابه عملکرد برخی مجموعه های فرهنگی دانشگاه بوده که البته در این خصوص نظام نامه مرکز تدوین شده و در پی آن مسئولان دانشگاه ضمن اینکه از فعالیت مرکز مطلع شدند نسبت به تقویت فعالیتها نیز اعلام آمادگی کردند.
مدیر راهبردی علمی مرکز هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی کشور تصریح کرد: یکی ازرویکردها در حوزه راهبردی و علمی مرکز محصول محوری بوده که در این راستا سعی می کنیم نشستهای ما محصولاتی داشته باشد که در عملیاتهای کاربردی کشور نقش خوبی را ایفا کند.
فاضل اضافه کرد: دراین رابطه مجموعه کتابهایی با عنوان"شمیم هم اندیشی" را در دست چاپ قرار دادیم که البته شماره اول آن چاپ شده و بعد از این در صورتی که نشستها معیارها و استانداردهای خود را داشت در قالب شماره های دیگر این کتاب به چاپ می رسد.
نظر شما