۷ آذر ۱۳۸۷، ۱۳:۵۴

هاشمی رفسنجانی:

کرسی‌های نظریه ‌پردازی باید انقلاب را به جایگاه خود برگرداند

کرسی‌های نظریه ‌پردازی باید انقلاب را به جایگاه خود برگرداند

رئیس مجلس خبرگان رهبری دانشگاهها را به آزاداندیشی در علوم انسانی توصیه کرد و با طرح این موضوع که کرسیهای نظریه ‌پردازی باید انقلاب را به جایگاه خود برگرداند تاکید کرد: باید از فضای نوآوری و نرم‌افزاری درست استفاده کنیم و اگر در این باره سئوالاتی داریم از رهبر معظم انقلاب بپرسیم.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله اکبرهاشمی رفسنجانی  در نخستین اجلاس تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی و هیئت حمایت از کرسیهای نظریه‌ پردازی که پیش از ظهر امروز در واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد برگزار شد ورود روحانیون به سیاست، مسئله ولایت فقیه، تشکیل مجمع تشخیص مصلحت نظام و تصمیم حضرت امام درباره پایان جنگ را به عنوان نوآوریهای امام (ره) برشمرد.

وی با بیان اینکه طرح ولایت فقیه در نجف یک تحول عمده بود که برای حکومت اسلامی الگو درست ‌کرد افزود: اینکه در دوران غیبت باید جانشین لایقی برای امام ‌زمان(عج) داشته باشیم که خصلتا به ایشان نزدیک باشد اصلی شد که همه مشکلات ما را در زمان حیات امام حل کرد و اگر امام نبود مشکلات  به بن‌بست می‌رسید و طلسم می‌شد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد : زمانی که من ریاست مجلس را به عهده داشتم شورای نگهبان مصوبات بسیاری از مجلس شورای اسلامی را خلاف شرع تلقی می‌کرد امام دیدند در این صورت هیچ کار کارشناسی مقابل این فقها جواب نمی‌دهد و در حالی که در مجلس مجتهد‌های قویتری از شورای نگهبان نیز وجود داشتند تصمیم با شورای نگهبان است.

وی توضیح داد : امام مصلحت را از مبانی مهم فقاهت خواندند و روح داوری مجمع تشخیص مصلحت نظام را تعیین کردند و نظام را با این نوآوری نجات دادند زیرا وقتی نظامها متکی به ایدئولوژی ثابتی هستند در انطباق قوانین با این ایدئولوژی دچار مشکل می‌شوند.

آیت الله هاشمی رفسنجانی به موضوع پایان جنگ ایران و عراق نیز اشاره کرد و گفت: ما به جایی رسیده بودیم که ادامه جنگ خطرناک بود و امکان بمباران شیمیایی تهران همانگونه که در حلبچه رخ داد وجود داشت. علاوه بر این ممکن بود جزایر ما توسط آمریکا اشغال شود  اما امام به گفته خودشان جام زهر را نوشیدند و آن نامه تاریخی را نوشتند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اعضای هیئت حمایت از کرسیهای نظریه‌پردازی را به تکیه بر حق به عنوان مهمترین پایگاه نظریه پردازی فراخواند و خطاب به آنان گفت : محور کار شما باید عقلانیت و تکیه گاهتان  قرآن و سنت باشد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ما انتظار داریم ثمرات حرکت شما در حمایت از کرسیهای نظریه ‌پردازی انقلاب را به جایگاه خود برگرداند.

وی با هشدار نسبت به آسیب دیدن بدنه کرسیهای نظریه پردازی با درگیر شدن در فضای جایزه انتخاب نخبگان و بده و بستان ادامه داد : باید فضایی اسلامی و علمی برای آزاداندیشی و نوآوری، نقد و انتقاد فراهم کنیم. اگر خلوص لازم را به کار بگیریم این امر می‌تواند فرصت خوبی باشد که انقلاب را در جهت ریشه‌دارتر و پایدارشدن سوق دهد.

رئیس مجلس خبرگان رهبری  بیان اینکه اگر انسان آزاداندیش ‌اسلامی الگوی ما باشد، نقادی علوم انسانی هم آسانتر است گفت:  من دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دانشگاهها را به آزاداندیشی در علوم انسانی و سایر علوم توصیه می‌کنم.

آیت الله هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه پس از پیغمبر دنیای اسلام دچار دگم‌اندیشی و آلوده به سیاست شد گفت: البته این مسائل همیشه آلوده امور باندی و جناحی می‌شود. مثلا همین الان که متن سخنان امام خمینی ( ره ) وجود دارد برخی افراد هر چه می‌خواهند بگویند به امام نسبت می‌دهند و به سخنان ایشان تکیه می‌کنند.

وی خطاب به حاضران گفت : شما باید با احتیاط در این بخش رفتار کنید و مراقب باشید که در دام تفکرات دگم گرفتار نشوید. از این جهت که اگر در آزاداندیشی نوآورانه بی‌سند افراط شود، موجی ایجاد می‌شود که اصل مطلب فراموش می‌شود و این راه آسانی نیست.

رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی در پایان سخنانش با بیان اینکه در نامگذاری دانشگاه آزاد اسلامی، بحث آزاد و اسلامی ‌بودن از ابتدا مطرح بوده است گفت: نام آزاد به خاطر این بود که آزاداندیشی را در این دانشگاه رواج دهیم و اگر از این اصل منحرف شویم چیزی نمی‌ماند.

کد خبر 790972

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha