به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرسول پورعباس امروز در اجلاس روسای دانشگاهها خطاب به روسای دانشگاهها گفت: افزایش ظرفیتها در کنکور هر ساله به دانشگاهها اعلام و فرصت مجدد برای بازبینی نیز داده می شود و دانشگاهها می توانند در این فرصت، ظرفیتها را کنترل کنند و نظرات خود را قبل از بسته شدن دفترچه کنکور ارائه دهند.
وی با اشاره به ظرفیت برابری که توسط دانشگاهها به سازمان سنجش اعلام می شود گفت: دانشگاهها هر ساله به ویژه در دوره ارشد ضریب افزایش و برابری را به دلیل اینکه برخی دانشجویان از قبولی در کنکور انصراف می دهند و ثبت نام نمی کنند، به سازمان سنجش ارائه می دهند که باید در این زمینه دقت کافی داشته باشند و جدول ظریب رشته ای خود را باید به ما ارائه دهند.
وی درباره آمار ثبت نام کنندگان در آزمون سراسری 87 خاطرنشان کرد: سال گذشته در آزمون سراسری 87 یک میلیون و 344 هزار نفر ثبت نام کردند که 38 درصد آنها مرد و 62 درصد شرکت کننده زن بودند.
رئیس سازمان سنجش با تأکید بر اینکه قانون می گوید، 80 درصد ظرفیت در پذیرش کنکور باید ظرفیت بومی باشد گفت: بومی گزینی در کنکور 87 نسبت به کنکور 86 با درصد رشد مواجه بوده است.
وی اظهار داشت: هر ساله تعدادی از رشته های دانشگاهی از پذیرش بر اساس قطب به پذیرش ناحیه ای و از پذیرش ناحیه ای به استانی ارتقا می یابند در سال 87 نیز 21 رشته در دو وزارتخانه علوم و بهداشت از پذیرش ناحیه ای به بومی استانی ارتقا یافتند اما در مورد رشته های پرمتقاضی این تغییر اتفاق نیفتاد.
پورعباس افزود: بومی گزینی در سالهای 86 و 87 در دوره های روزانه از 47 به 59 و در رشته های شبانه از 71 درصد به 79 درصد رسیده است همچنین در رشته برق دانشگاه صنعتی شریف از 55 به 68 درصد، در دانشگاه تهران از 47 به 76 درصد و در برق شیراز از 55 به 76 درصد افزایش یافته است.
وی افزود: در رشته برق دانشگاه صنعتی شریف آخرین نفری که براساس بومی گزینی در سال 86 پذیرش شد، دارای رتبه 528 بود، درحالی که امسال آخرین نفر رتبه 796 داشته است.
رئیس سازمان سنجش گفت: بومی گزینی به نوعی حق داوطلبان تهرانی را ضایع می کند در صورتی که پذیرش به طور کلی به صورت آزاد صورت گیرد، تعداد زیادی از ظرفیتها توسط داوطلبان تهرانی پر می شود و در واقع با گزینش آزاد، داوطلبان شهرهای بزرگ سود می کنند.
وی با بیان اینکه 899 نفر اول کنکور در تهران پذیرفته شدند گفت: 101 نفر نیز در سایر شهرها قبول شدند که بررسیها نشان داد این داوطلبان خود برای ماندن در شهرهای خود اصرار داشته اند.
دکتر پورعباس گفت:15 نفر اول کنکور در گروه آزمایشی ریاضی نیز هیچ یک رشته برق را به عنوان انتخاب اول خود انتخاب نکرده اند.
زاهدی - وزیر علوم نیز در این نشست وجود ظرفیت خالی در برخی دانشگاهها را آغازی برای کیفیت بخشی به آموزش عالی دانست و گفت: پیام نور حداقل 100 هزار ظرفیت خالی، غیرانتفاعی 40 تا 50 هزار نفر و آزاد اسلامی نیز بدون محدودیت ظرفیت خالی دارند.
وی افزود: این ظرفیتهای خالی است که فرصت رقابت را ایجاد می کنند زیرا داوطلب آموزش عالی با خود فکر می کند که کدام صندلی بهتر است تا در یک رقابت آن را انتخاب کند.
نظر شما