۱۰ آذر ۱۳۸۷، ۱۱:۰۷

فیاض بخش خبر داد:

همکاری با کارشناسان داخلی و خارجی برای احداث ۲۰ نیروگاه اتمی

همکاری با کارشناسان داخلی و خارجی برای احداث ۲۰ نیروگاه اتمی

رئیس شرکت تولید و توسعه انرژی اتمی ایران از برنامه ریزی این شرکت برای توسعه و اجرای 20 هزار مگاوات نیروگاه هسته‌ ای خبر داد و اعلام کرد که این شرکت در این مسیر ضمن همکاری با کارشناسان، شرکتها و سازمانهای ذی‌ربط بین‌المللی و مشارکت و تعامل هر چه بیشتر با آنها در راستای اهداف کلان کشور و توسعه پایدار قدم بر می‌دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر احمد فیاض‌بخش مدیر عامل شرکت تولید و توسعه انرژی اتمی ایران صبح امروز در همایش  بین‌المللی نیروگا‌ههای اتمی، ‌محیط زیست و توسعه پایدار در سخنرانی خود با عنوان " تعامل بین‌المللی در جهت توسعه نیروگاههای هسته‌ ای در کشور" با اشاره به رشد روز افزون استفاده از سوختهای فسیلی، کمبود و پایان پذیری این نوع سوختها، نسبت به پیامدهای زیست محیطی این روند هشدار داد.

وی گفت : در حال حاضر حدود 25 میلیارد تن SO2 در سال از سوخت حاملهای فسلی بیشتر می‌گردد که 38 درصد آن از طریق زغال سنگ و 43 درصد از طریق نفت می‌باشد. هر Mwe 1000 قدرت تولیدی توسط نیروگاههای حرارتی با سوخت زغال سیاه سالیانه 7 میلیون تن و با سوخت زغال سنگ قهوه‌ای سالیانه تا 9 میلیون تن C02 در هوا منتشر می نمایند این در حالی است که نیروگاههای هسته‌ ای فاقد انتشار این ماده آلاینده هستند.

فیاض بخش با بیان اینکه استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر نیز محدودیتهای خاص خود را به دنبال دارد خاطرنشان کرد : تولید برق آبی هر چند که فاقد انتشار مواد آلاینده است لکن تنها در مکانهایی قابل بهره‌بردرای است که چنین پتانسیل و ظرفیتی وجود داشته باشد. از طرف دیگر احداث نیروگاههای آبی خود معضلات زیست محیطی و اکولوژیکی فراوانی را به جامعه بشری تحمیل می‌کنند که در جای خود قابل تامل می‌باشد.

وی تاکید کرد : استفاده از سایر منابع تجدیدپذیر از یکسو به شرایط اقلیمی بستگی داشته و از سوی دیگر از دیدگاه اقتصادی باید مورد بررسی قرار گیرند.

معاون سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه در حال حاضر هزینه تولید برق خورشیدی 2 تا 3 برابر تولید برق از روشهای مرسوم بوده و انرژی باد نیز صرفا در مکانهایی با شدت باد مطلوب از نظر اقتصادی قابل توجیه است ادامه داد : البته به کارگیری روشهای مختلفی که کمترین آسیب را به محیط زیست انسان برساند امری اجتناب ناپذیر است لکن توسعه جامعه بشری نیاز روزافزون وی به استفاده هرچه بیشتر از منابع انرژی استفاده از نیروگاه هسته‌ ای را اجتناب ناپذیر می‌ کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در همایش  بین‌المللی نیروگا‌ههای اتمی، ‌محیط زیست و توسعه پایدار ابراز امیدواری کرد که برگزاری اینگونه گردهماییها از یکسو زمینه تعامل محققین و کارشناسان در سطح بین‌المللی را فراهم نماید تا موضوعات مختلف نظیر ایمنی، بهداشت، جنبه‌های زیست محیطی نیروگاههای تولید برق هسته‌ ای و سایر فناوریهای صلح‌آمیز هسته‌ ای مورد توجه و بحث و گفتگوی کارشناسانه قرار گرفته و نتایج آن در تحقق توسعه پایدار به کار گرفته شود و از سوی دیگر مجموعه اداره کنندگان نیروگاههای هسته‌ ای نیز بتوانند تجربیات خود را در زمینه بهره‌برداری بهینه از نیروگاههای هسته‌ ای و جلوگیری از خطرات احتمالی با یکدیگر مبادله کنند.

فیاض بخش اهداف شرکت تحت مدیریت خود را چنین برشمرد :  "بررسی و تدوین راهبردها، سیاستها و برنامه‌های بلندمدت و میان‌مدت صنعت برق هسته‌ ای"، "مطالعه احداث و بهره‌برداری ایمن از نیروگاههای هسته‌ای و تامین سوخت هسته‌ ای"، "ایجاد ارتباط و یا انعقاد قرارداد یا مراجع بین‌المللی، شرکتها و موسسات خارجی و داخلی در زمینه نیروگاههای هسته‌ ای به منظور استفاده صلح جویانه از انرژی هسته‌ ای مطابق ضوابط بین‌المللی و نظام ایمنی هسته‌ ای کشور و با رعایت قوانین و مقررات مربوطه "، " حمایت، سرمایه‌گذاری و تشویق فعالیتهای آموزشی و پژوهشی در زمینه‌های تخصصی مرتبط با صنعت هسته‌ای" و "تربیت نیروی انسانی متخصص و مورد نیاز در داخل و یا خارج کشور و برگزاری دوره‌های آموزشی لازم با انعقاد قراردادهای آموزشی و کارآموزی با اشخاص حقیقی و حقوقی داخل و خارج کشور در چارچوب قوانین مربوطه".

وی در پایان تاکید کرد :  شرکت تولید و توسعه انرژی اتمی ایران توسعه و اجرای 20 هزار مگاوات نیروگاه هسته‌ ای را برنامه‌ریزی کرده و در این مسیر ضمن همکاری با کارشناسان، شرکتها و سازمانهای ذی‌ربط بین‌المللی و مشارکت و تعامل هر چه بیشتر با آنها در راستای اهداف کلان کشور و توسعه پایدار قدم بر می‌دارد.

کد خبر 792283

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha