به گزارش خبرنگار مهر دکتررفیعی فردر همایش خشونت و جنسیت در نهاد خانواده که به مدیریت سازمان دفاع از قربانیان خشونت برگزارشد با ارایه نکاتی تاثیرات خشونت مبتنی بر جنسیت در نهاد خانواده بر سلامت را مورد بررسی قرار داد.
درابتدای این نشست دکتر لیلا بهنام معاونت توانبخشی سازمان دفاع از قربانیان خشونت به عنوان دبیر همایش اظهار داشت: بیماریهای ناشی از خشونت علیه زنان در کشورهای توسعه یافته 5/14 درصد و در کشورهای در حال توسعه 5/15 درصد را به خود اختصاص می دهد.
معاون توانبخشی سازمان دفاع از قربانیان خشونت در نهاد خانواده همواره بر علیه زنان دانست و گفت: این اقدام سوء پدیده ای است که می تواند زندگی یک زن را قبل از تولد تا مرگ مورد تهدید قرار دهد.
در ادامه همایش دکتر نسرین مصفا مدیر طرح گروهی ارتقاء حقوق بشر و دسترسی بیشتر به عدالت سخنانی را ایراد کرد.
مدیر طرح گروهی ارتقاء حقوق بشر و دسترسی بیشتر به عدالت درباره اهداف این طرح و اقدامات انجام شده توسط دست اندرکاران آن افزود: فعالیتهای این طرح از سال 85 آغاز شده که برگزاری دوره های آموزشی، برگزاری سمینارهای ملی و بین المللی، انجام پژوهشهایی در مورد حقوق شهروندی، انجام پژوهشهایی پیرامون خلاءهای پژوهشهای انجام شده در زمینه زنان، معلولان و حق دفاع از خود از جمله اقداماتی است که در زمینه اجرای طرح گروهی ارتقای حقوق بشر ودسترسی بیشتر به عدالت به انجام رسیده است.
پیام دبیرکل سازمان ملل متحد را کارشناس مرکز اطلاعات همگانی سازمان ملل متحد در این همایش قرائت کرد.
در این همایش دکتر جعفری ریاست دادگستری استان خوزستان پس از تشریح نحوه قتلهای ناموسی در خوزستان به بیان علل این گونه قتلها پرداخته و تفاوت قتلهای ناموسی با انواع دیگر قتلها را توضیح داد.
دکتر مهدیه معین روانکاو و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این سمینار با سخنانی متفاوت آزارکامی را مهمترین عامل آزارمحوری دانست و مظلوم بودن زنان را تقویت ظلم حاکم بر نهاد خانواده بیان کرد.
اشرف بروجردی عضو هیئت علمی پژوهشگاه مطالعات انسانی و فرهنگی نیز در این نشست نقش باورهای فرهنگی در پذیرش خشونت جنسیتی در نهاد خانواده را توضیح داد.
در ادامه این نشست سید حسن موسوی مددکار اجتماعی و مدیرکل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی بهزیستی کشور اقدامات بهزیستی در زمینه امدادهای اجتماعی از قبیل تشکیل مراکز نگهداری از کودکان بی سرپرست زیر 18 سال، اسکان موقت زنانی که مورد خشونت قرار گرفته اند، ایجاد اورژانس اجتماعی برای حمایت از افرادی که در معرض آزار هستند و خط تلفن 123 که متعلق به این اورژانسها است را برشمرد.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد خشونت علیه زنان را هر رفتار خشن وابسته به جنسیت که موجب آسیب شده یا با احتمال آسیب جسمی، جنسی و روانی که با رنج زنان همراه گردد تعریف می کند و سازمان دفاع از قربانیان خشونت همایش خشونت و جنسیت در نهاد خانواده را بر پایه این تعریف برپا کرد.
نظر شما