به گزارش خبرگزاری مهر، یافته ها و تحقیقات جدید دانشمندان در آلمان نشان می دهد سهم قابل توجهی از اعمال جراحی آینده به وسلیه این نوع روباتهای قرصی شکل انجام خواهد گرفت.
انستیتو سیستمهای هوشمند و روباتیکی ETH در زوریخ سوئیس از جمله مراکز تحقیقاتی پیشرو در این زمینه به حساب می آید. تحقیقات به عمل آمده در این مرکز نشان می دهند که چگونه میکروروباتهای زیستی جراح بدون وارد آوردن هیچگونه جراحتی به بدن بیمار، برخی اعمال جراحی پیچیده را انجام خواهند داد.
پروفسور پائولو داریو از اساتید علوم روباتیکی زیست پزشکی در Scuola Superiore Sant’Anna ایتالیا در این خصوص می گوید: در آینده ای نه چندان دور جراحی هایی که به واسطه ایجاد جراحات در بدن بیمار انجام می شوند جای خود را به ریزروباتهای جراحی می دهند که به صورت غیرتهاجمی و با استفاده از مدرنترین تکنیکهای جراحی، اعمال مورد نظر را انجام می دهند.
روباتهایی که در این پروژه تولید می شوند به اندازه کپسولهای دارویی فعلی بوده و می توانند طیفی از اعمال نظیر معاینه معده را انجام دهند. |
در این راستا به تازگی کنسرسیومی با مشارکت اتحادیه اروپا و پروژه تحقیقاتی "سیستمهای جراحی ARES" تشکیل شده است که در آن متخصصان علوم روباتیکی از چهار انستیتو آموزش عالی برتر اروپا طرحهای جدید خود برای ساخت این سیستمهای روباتیکی جراح را ارائه می کنند.
بر اساس گزارش ساینس دیلی، در قالب این طرحها، روباتهایی تولید می شوند که نهایتا به اندازه کپسولهای دارویی فعلی بوده و می توانند طیفی از اعمال نظیر معاینه معده را انجام دهند.
در حال حاضر فناوری ریزروباتهای قرص شکل کمک زیادی به دانشمندان و متخصصان علوم پزشکی در گوشه و کنار جهان می کند اما نسخه فعلی این فناوری با محدودیتهای کاری زیادی روبروست که از آن جمله می توان به عدم فعالیت خودکار و هوشمندانه این سیستمها اشاره کرد.
سهم قابل توجهی از اعمال جراحی آینده به وسلیه این نوع روباتهای قرصی شکل انجام خواهد گرفت
اما آنچه که هم اکنون در این کنسرسیوم اروپایی به آن پرداخته می شود، نسخه هوشمند و فوق مدرنی از این فناوری است که می تواند به ایجاد تحول تاریخی در دانش جراحی دنیا منجر شود.
نظر شما