مهندس جواد خزاعی در گفتگو با خبرنگار مهر در کاشمر افزود: قابلیت کشت و توسعه انواع محصولات گلخانه ای و گیاهان دارویی، وجود آب و هوا و اقلیم مناسب برای توسعه مراکز پرورش ماهی، زنبور عسل، شترمرغ و نیز گسترش مراکز دامی، وجود مراکز علمی و دانشگاهی و فنی و حرفه ای از توانمندیهای منطقه است.
مهندس جواد خزاعی با اشاره به شهرک صنعتی کاشمر افزود: در این شهرک امکان استقرار واحدهای فرآوری انواع محصولات کشاورزی منطقه و به خصوص محصولاتی چون انگور، انار، زعفران، طالبی و بادام میسر است که سهم قابل توجهی از تولید استان را شامل می شوند.
وجود انواع کانی های معدنی و پتانسیل بالای منطقه در بخش معدن، وجود عناصر ارزشمندی چون مس، طلا، نقره، جیوه، کرومیت، آنتیموان وانواع خاکهای صنعتی و سنگهای تزیینی که به تبع آن استقرار صنایع پایین دستی این گونه مواد معدنی نیز از ارزش قابل توجهی برخوردار است از دیگر توانمدیهایی موجود در منطقه است که خزاعی به آنها اشاره داشت.
وی در ادامه گفت: از مجموع 41 قراردادی که تاکنون در این شهرک منعقد شده، 14 واحد صنعتی به مرحله بهره برداری رسیده است.
مدیر شهرک صنعتی کاشمر افزود: این شرکتها طبق نقشه طراحی شده در زمینه تولید صنایع غذایی، نساجی، کانی غیر فلزی، فلزی، برق و الکترونیک، شیمیایی و سلولزی فعالیت دارند.
خزاعی همچنین گفت: در این شهرک، قابلیت استقرار حدود 80 واحد صنعتی و با اشتغال مستقیم نزدیک به دو هزار و 400 نفر وجود دارد.
وی در معرفی توانمندیهای موجود در این شهرستان که در توسعه صنعتی کاشمر موثر است، خاطر نشان شد: دسترسی به راههای ارتباطی و ترانزیتی شمال- جنوب و شرق- غرب ، فراهم بودن زیرساختهای مناسب انرژی،وجود شبکه ی مخابراتی و حمل و نقل و نیز ارزان بودن نیروی کار و زمین از جمله ویژگی ها و توانمندی های این شهرستان جهت استقرار صنایع مختلف می باشد.
خزاعی همچنین در ارتباط با تاریخچه احداث و امکانات موجود در شهرک صنعتی کاشمر به خبرنگار مهر گفت: زیربنای تشکیل شهرک صنعتی کاشمر به سال 1374 بازمیگردد که باتلاش برخی از دست اندرکاران امر موضوع تاسیس شهرک صنعتی کاشمر در سال 1376 به تصویب هیئت وزیران رسید و عملیات عمرانی شهرک شامل تسطیح و آماده سازی، مجوز حفر چاه و به دنبال آن واگذاری زمین به متقاضیان در همان سال آغاز شد.
وی افزود: شهرک صنعتی کاشمر در کیلومتر 10 جاده کاشمر - تربت حیدریه، در ضلع جنوبی جاده و همسایگی روستای جردوی از بخش مرکزی کاشمر واقع است و فاصله این شهرک تا مشهد، 200 کیلومتر و تا تهران یک هزار کیلومتر است.
خزاعی گفت: مساحت زمینهای واگذار شده برای احداث واحدهای صنعتی، 101 هکتار است که با توجه به موقعیت زمین 84 هکتار آن تملک و طراحی شد و از این مقدار نیز 2/70 هکتار آن اراضی صنعتی می باشد و مابقی برای بخش خدمات، فضای سبز و خیابان کشی است.
اجرای 100درصد شبکه آب شهرک و یک حلقه چاه آب با کیفیت بسیار بالا، اجرای 100 درصد شبکه 20 کیلوولت شهرک و تامین برق به میزان 6.5 مگاوات، برخورداری از مرکز تلفن اختصاصی با همان کد شهرستان و آنتن دهی مناسب شبکه های تلفن همراه کشور، از دیگر امکانات شهرک صنعتی کاشمر است که وی به آنها اشاره داشت.
خزاعی در ادامه افزود: برخورداری شهرک از شبکه گاز(در حال اجرا در سالجاری)، احداث مخزن آب یکهزار متر مکعبی و یک حلقه چاه آب ذخیره برای مواقع ضروری ، اجرای شبکه روشنایی در تمامی معابر،اجرای 50 درصدی شبکه جمع آوری فاضلاب شهرک، وجود واحدهای کارگاهی (در حال اجرا در سال جاری) همچنین استقرار در جاده اصلی کاشمر - مشهد از دیگر امکاناتی است که می توان به آنها اشاره داشت.
خزاعی همچنین گفت: در این شهرستان تعداد 13 معدن فعال و حدود یکهزار و880 کارگاه کوچک و بزرگ در حال کار می باشند.
نظر شما