۱۲ آذر ۱۳۸۷، ۱۶:۴۱

سردار فودازی:

کشفیات مواد مخدر صنعتی در کشور 440 درصد افزایش داشته است

کشفیات مواد مخدر صنعتی در کشور 440 درصد افزایش داشته است

شیراز - خبرگزاری مهر: جانشین رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا نسبت به افزایش 440 درصدی کشف و جمع آوری مواد مخدر صنعتی در سطح کشور طی هشت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته هشدار داد.

به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، سردار علیقلی فودازی ظهر امروز در نشستی خبری با اشاره به اینکه این کشفیات نشان از تغییر نوع مصرف روزافزون مواد مخدر از شکل سنتی به صنعتی آن دارد، افزود: طی هشت ماه نخست امسال یک میلیون و 635 هزار قرص روانگردان و 500 هزار آمپول نورچیزک و تمچیزک در سطح کشور کشف شده که باید این آمار را جدی تر گرفت و راه حل های جلوگیری از رشد این مواد در جامعه مورد بررسی قرار گیرد.

وی وزارت بهداشت را مسئول موضوع مواد مخدر صنعتی دانست و افزود: ناجا در حوزه مواد مخدر در حال انجام وظایف خود است اما وزارت بهداشت نیز باید در این خصوص وارد عمل شده زیرا داروهای قاچاق در حوزه وظایف این وزارت محسوب می شود.

جانشین رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در ادامه سخنان خود گفت: طی هشت ماهه سال جاری در سراسر کشور 407 تن مواد مخدر کشف شده که 37 تن آن سهم استان فارس است.

وی اضافه کرد: از مجموع کشفیات صورت گرفته مواد مخدر، 54 درصد متعلق به استانهای مرزی ، 25 درصد متعلق به استانهای حاشیه و 21 درصد نیز متعلق به سایر استانها محسوب می شود.

1513عملیات مواد مخدر در کشور انجام شد

سردار فودازی در ادامه سخنان خود از انجام یک هزار و 513 عملیات مبارزه با مواد مخدر در سطح کشور طی هشت ماهه امسال خبر داد و افزود: در جریان این عملیاتها 261 تن از اشرار به هلاکت رسیدند و همچنین 9 مامور نیز شهید شدند.

وی همچنین با اشاره به وضعیت استان فارس نیز بیان کرد: طی همین مدت در سطح این استان نیز 367 عملیات مبارزه با مواد مخدر صورت گرفته که 16 فقره آن درگیری مسلحانه بوده ضمن اینکه حدود هفت تن از اشرار هلاک شده و هیچ شهیدی نیز در سطح استان نداشتیم.

اختصاص تنها700 هزار دلار برای مبارز ایران علیه مواد مخدر 

جانشین رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در ادامه سخنان خود با اشاره به بحث کمکهای خارجی به ایران برای مبارزه با مواد مخدر نیز خاطرنشان کرد: به رغم اینکه دنیا معترف است که ایران در صدر جدول مبارزه با مواد مخدر در بین سایر کشورها قرار دارد اما کمکهای آنها فقط دو میلیون دلار بوده است.

وی در این رابطه اظهار داشت: البته از این دو میلیون دلار حدود یک میلیون و 300هزار دلار آن صرف هزینه های دفاتر خودشان شده و فقط 700 هزار دلار آن به امر مبارزه اختصاص یافته است.

سردار فودازی در ادامه با اشاره به اینکه در امر مبازره فقط به کمکهای خارجی جوامع بین المللی بسنده نکرده ایم، ادامه داد: طی این مدت کشور ایران برای بسته نگه داشتن مرزهای خود برای ورود مواد مخدر از کشورهای پاکستان و افغانستان مبادرت به احداث 550 کیلومتر کانال کشی، یک هزار و 100کیلومتر خاکریزی،26 کیلومتر دیوار بتنی و 800 کیلومتر سیم خاردار در روستاهای مشترک ایران با این کشورها کرده است.

وی تصریح کرد: طی این مدت در مناطق مرزی مذکور 220 پایگاه دایر و 218 برجک دیده بانی ساخته شده ضمن اینکه رودخانه های اطراف را نیز مسدود و برای جریان داشتن آب کانل ایجاد کرده ایم.

جانشین رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا گفت: طی سال گذشته دو هزار و 600 تن مواد مخدر از افغانستان وارد ایران شده که حدود دو هزار تن آن با هدف ترانزیت بوده و مابقی آن نیز به مصرف داخلی رسیده است.

جانشین رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا گفت: حدود 27 ایالت این کشور که دارای کشت مواد مخدر بوده شناسایی شده که البته اکثر آنها به نوعی با حمایتهای مسئولان استان نظیر استانداران این کشور زیر کشت رفته اند.

وی همچنین تاکید کرد: از هشت هزار و 200 تن مواد مخدر تولید افغانستان طی سال گذشته حدود شش هزار و 820 تن آن به لابراتورهای مختلف در این کشور منتقل شده که از آن حدود 600 تن کراک با زمینه 80 درصد اسیدی به دست آمده است.

این مسئول مبارزه با مواد مخدر ناجا اضافه کرد: این نوع کراک در محیطی آلوده و با زمینه بسیار بالای اسیدی تولید شده و هر بار مصرف آن به میزان بسیار زیادی در بدن تاثیر دارد و موجبات مرگ زودرس را نیز فراهم می کند.

در ایران ماهانه 50 تن مواد مخدر مصرف می شود

سردار فودازی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه در سطح کشور حدود یک میلیون و 200 هزار نفر معتاد رسمی و 800هزار نفر معتاد تفننی وجود دارد، افزود: مصرف ماهانه این افراد به طور میانگین 50 تا 55 تن بوده که سالانه حدود 550 تا 700 تن مصرف مواد مخدر دارند.

وی عنوان کرد: در سطح استان فارس نیز حدود 67 هزار و 650 معتاد رسمی و 47 هزار معتاد تفننی داریم که مصرف ماهانه آنها دو هزار و 550 کیلو و مصرف سالانه نیز به طور میانگین 29 تن است.

جانشین رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا همچنین ضمن تشریح آمار دستگیر شدگان مواد مخدر در سطح کشور نیز بیان کرد: در سطح کشور طی هشت ماهه امسال 170هزار نفر در حوزه قاچاق، نگهداری و حمل مواد مخدر دستگیر شده اند که سهم استان فارس در این بخش 13هزار نفر است.

سردار فودازی با اشاره به اینکه این آمار حاکی از افزایش 325 درصدی دستگیریهای مواد مخدر ناجا طی هشت ماهه نسبت به مدت مشابه سال گذشته در سطح فارس است، افزود: رویکرد ناجا پس از اینکه یک معتاد به عنوان مجرم شناخته نشد به سوی توزیع کنندگان تغییر کرد و با این کار توانستیم هم معتادان تابلو را در سطح شهر جمع آوری و ساماندهی کنیم و هم اینکه اگر می خواستیم معتادان را نیز دستگیر کنیم در سطح استان فارس باید 30 هزار نفر را دستگیر می کردیم.

عملکرد پلیس مواد مخدر فارس مطلوب است

جانشین رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بر اساس برنامه ریزیهای صورت گرفته مقرر شده که پلیس مواد مخدر ناجا در مرکز هر 15 روز یکبار به یکی از استانهای کشور سفر کرده و عملکرد پلیس مواد مخدر آن استان را مورد ارزیابی قرار دهیم که طی این ارزیابیها عملکرد پلیس مواد مخدر استان فارس بسیار مطلوب و مناسب بوده است.

وی ملاک این ارزیابیها را در محورهایی نظیر کارهای اطلاعاتی، اجرای دستورالعملها و... برشمرد و افزود: طی بررسیهایی که طی چند روز گذشته صورت گرفته عملکرد این پلیس در سطح فارس مناسب و کم نظیر بوده است.

کد خبر 793880

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha